Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2016 23:11 - На сума народ съм дала рецептата, един недоволен няма! (семейно наследство от векове)
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 810 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=59689


На сума народ съм дала рецептата, един недоволен няма! (семейно наследство от векове)
imageСряда, 10 Февруари 2016 

 

imageБаба Гина Трифонова от село Лехчево признава, че стига да може, би помогнала на всички – затова и споделя своята рецепта за здраве!

Тя е на достолепните 90 години и не е измислила сама своята рецепта за здраве, което вече цяло село Лехчево използва, а и се е прочуло и в съседните села. Наследила го от своята баба, която пък го знаела от нейната.

Това природна рецепта за здраве на баба Гина е страшно силна и няма човек, на когото не може да помогне, твърди самата тя. С тази рецепта баба Гина е помагала на хората да засилят неимоверно имунната си система, да се отърват от грип и дори пневмония.

Ползата й при лечение на анемия, също е безспорно доказана още преди години от нея и съселяните й.

Рецептата на баба Гина Трифонова се прави повече от лесно, признава самата тя. За да си направим това истинско чудо, ни трябват само точните съставки и упоритост при приема на природното лекарство.

Взимаме половин буркан мед – истински и не захаросан, около 50 грама семена от коприва, два лимона, две глави лук, които настъргваме на ренде и около 100 грама орехи – задължително нарязани на ситно и ако може да са млади.

Орехите режем или ги намачкваме в хаванче, а лимоните се изтискват на сок. След това ни трябва по-голяма купа, в която да сложим най-напред меда, после сока от лимоните, след тях настъргания лук, семената от коприва и накрая орехите.

„Разбърквате много хубаво всички продукти в купата, а после изсипвате в стъклен буркан и го бутате в хладилника. Там трябва да се съхранява, за да му е хладно и да издържи“, обяснява баба Гина Трифонова.

Тя се кълне в тази рецепта за здраве и чудните й свойства, тъй като я ползвала още от дете. Правила я нейната баба, която пък я научила от своята баба. „Лекарство не съм видяла. А и що ми е да давам пари, които и без това нямам, та да купувам тези измислени препарати по аптеките. Всичките са измама и лъжа, само да богатеят някои, а другите да мрем“, ядосва се баба Гина.

Тя се кълне, че ако всеки ден взимаме от нейната рецепта по 4-5 лъжички – преди хранене поне тридесет минути, то няма да се разболеем цялата зима. А ако в момента ни мъчи грип или дори пневмония, ще отшумят направо докато мигнем – макар и метафорично казано. Лечението обаче става пет пъти по-бързо.

„Цяло село съм излекувала с тази рецепта. И винаги ще го правя, ще я казвам на всички хора, дорде съм жива. Като мога да помогна, защо да не го направя?“, смее се баба Гина Трифонова.

Източник: doctorbg


Тагове:   лекарство,   от векове,


Гласувай:
1



1. rosmistral - Благодаря за рецептата!
12.02.2016 00:16

От няколко месеца се "върти " в интернет. Всички продукти в нея са качествени и сигурно има полза, но.....Прабабата на баба Гина имала лимони на село........Сама ли ги е отглеждала, защото и самата баба Гина преди 25 години едва ли е имала
лимони. Поне тук, в София ги "пускаха" само за Нова година и се редяхме на опашки. Лекувитата рецепта няма да стане "по", ако има давност от турското " робство". А на Вас -благодаря!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13714125
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031