Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2016 16:19 - ЯНУАРИ 27TH, 2016 Прочетете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО: Енергоспестяващите крушки – смърт над главите ни! Съдържат живак и са …
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 858 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://obed-news.info/?p=52197&oid=2972862&ti=194583

Макар че от ден на ден все по-силно ни съветват да хвърлим класическите крушки и да ги заменим с енергоспестяващи, редица експерти предупреждават, че те трябва да се използват колкото е възможно по-рядко и по-далеч от нас. Европейския съюз с директива забрани производството на класическите крушки на европейските пазари, въпреки че енергоспестяващите са вредни за здравето. Тогава защо толкова се настоява за тяхното използване.

Щадят енергията, но не и живота ни! 

Берлински изследователи твърдят, че енергоспестяващите крушки са изключително вредни. Включени в осветителните тела, те излъчват фенол, нафтален и стилен – канцерогенен състав, който при продължителна експозиция може да бъде фатален. Фенолът навлиза в организма чрез дихателните пътища и нарушава тяхната функция, както и сърдечната честота. Израелският университет Хайфа,отдавна публикува изследване, според което енергоспестяващите крушки могат да увеличат процентът на заболелите жени от рак на гърдата, тъй като за разлика от класическото жълто осветление, те излъчват по някакъв начин дневна светлина, поради което се нарушава производството на хормона мелатонин в организма.

Също така има предупреждения, че тези крушки предизвикват мигрена, а дерматолози пък се опасяват за нарастване на кожните проблеми. Еко лампа, която е вредна за околната среда !? Не е ли абсурдно на опаковката на еко продукт да стои предупреждение, че след използването е необходимо да се отстрани като токсичен отпадък ? Еко крушките са истинска стръв за хората, които се грижат за околната среда. Те масово купуват тези продукти, въпреки че са неколкократно по-скъпи от класическите, коментират берлинските изследователи. Тези крушки произвеждат “ електрически смог „, трябва да се използват единствено в добре проветрено помещение и далеч от нашите глави, предупреждава експертът Андрес Кирхнер. Съдържат живак ! Ако се стигне до пръсване на крушката, живакът, който излиза от нея е опасен за всяко живо същество. Експертите добавят, при счупване голямата част от живака остава в лампата, само малка част излиза във въздуха – количество, което не може да наруши здравето.

Въпреки това ето какво съветват, ако се стигне до счупване на крушка:

– Отворете прозорците и проветрете помещението; 

- Частта, където се е счупила крушката, внимателно избършете с влажна кърпа, която по-късно трябва да изхвърлите; 

- С тиксо съберете остатъците, които също трябва да изхвърлите; 

- Отпадъците не трябва да се изхвърлят в кофа за боклук, а е необходимо да ги занесете на място, специализирано за събиране на опасни отпадъци; 




Гласувай:
3



1. morskipesni - ЛЕД лампите
30.01.2016 16:43
са като бръснарско ножче за окото. По-лоши са само ЛЕД-телевизорите. Много е дълго да обяснявам защо, но най-общо несвойствените (орязани, почти "лазерно" олигохроматични) честоти увреждат трайно и необратимо физиологията на зрението.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13762698
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930