Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2016 15:54 - Възелът се разплита: Синът на Местан е посредник по сделката с отровните ваксини
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 423 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.bnews.bg/article-146799#.VqFbliTIsb4.facebook

Д-р Москов смело крачи към своя "величествен" край Възелът се разплита: Синът на Местан е посредник по сделката с отровните ваксини BNews.bg

image

 

Излиза, че отношенията в политиката не са политически, а чисто икономически и то далавераджийски

 

След поемането на министерския пост, Петър Москов и неговите другари, и бизнеспартньори от ДСБ започват доволно да потриват ръце. Най-сетне дойде и тяхното време да хапнат от държавната баница, защото имат да наваксват много за пропуснатото време, в което не са били във властта. Бързайки да свършат многото сделки,

изведнъж стигат и до този бартер с многовалентните ваксини от Турция, пише Афера.

Тогава балонът се пука и цялата конспирация лъсва с пълна сила по медиите. И най-важното от нея – обратният износ.

С БЦЖ ваксините има документна измама, тъй като в една от партидите за износ ДАНС намери фалшив документ. Агенцията по лекарствата не е издала такъв документ. Много интересно кой е направил този фалшификат и защо толкова се е бързало да се осъществи износът за Одрин.

Ще се опитаме да отговорим на базата на информацията, събрана и анализирана от ДАНС, по този немногозначителен начин:


- може би защото получените от Република Турция ваксини Пентаксим са на стойност 1 045 000 евро, а дарените от Република България БЦЖ ваксини са на стойност 40 000 000 евро.

Малка разлика в милиони, които предварително са разпределени като комисионни.

- може би защото посредникът при сделката е синът на Лютви Местан и това е една от причините за обтягане на отношенията с  Реформаторския блок, в ГЕРБ, в ДПС и бързата смяна на Местан – далавера за близо 39 милиона евро не е шега работа.


Та какво излиза – събрали се Радан, Петър Москов, генерал Гном, Ваньо Шарков, Тома Томов и Иванка Кръстева и решили как да разиграят картите.

Съвсем съзнателно Москов, който иска да го играе отделно и самостоятелно, решава да оставят държавата без ваксини, което само по себе си е престъпление между престъпна небрежност и глупост.

Москов и ръководеното от него министерство не влизат в преговори с двете фирми производителки, които произвеждат ваксините и поради голямото натоварване изискват заявката да е подадена поне 18 месеца предварително, поради това решават да обявят търг /за да печелят време и да се протака /. Естествено, двете фирми не се явяват на него.

По този начин Москов и компания оставят две години подред 6-годишните деца без ваксини за реваксинация.

С фалшиви документи и натиск Москов притиска една от националните консултантки да каже, че няма проблем с тези ваксини. Резултатът е, че вече два набора деца не са ваксинирани.

Следващата стъпка на Москов е, че тръгва да търси ваксини от Турция – неясно защо, но ясно с какъв интерес.

Пентаксим ваксината не се произвежда от завода „Снофи Пастьор“ – Франция, а от завод в Турция, за който е известно, че няма лиценз за добра производствена практика, който е задължителен за внос в Европейския съюз и по този начин няма как да бъде внесена в страна от ЕС.

Точно по тази причина Изпълнителната агенция по лекарствата е отказала да даде разрешение за внос.

Големият проблем тук е шестият компонент – срещу хепатит. Той е забранен, защото в него има наличие на живак /5 пъти над допустимото/ и не може да се използва.

Поради тази причина ДАНС влезе в склад на МЗ, намери ваксините с живак и ги иззе по нареждане на ВКП за възлагане на експертиза за количеството на живака. Оказа се, че са 100 000 бр., което означава, че нито едно българско дете не е имунизирано.

Остана само да се изясни защо Москов и екипът му са въвели в заблуждение правителството да подпише договора за дарение на ваксината.

Сигурно, заради това проверката на ВКП е разделена на две и едната част отива в отдел 01 на Специализираната прокуратура. Там ще нищят коя е групата и каква и е далаверата от този бартер.


Отговорът изпреварващо дойде от една дама, настанена за лечение в Окръжна балница София.

Дамата е Диана Митева, бивш Изпълнителен директор на Демирбанк България АД и настоящ член на УС на ДСК и нейн изпълнителен директор.


Тази дама се грижи за част от малката сума от 39 млн.евро, както и за другите суми, свързани с министър Москов, придобити от останалите сделки в сектор здравеопазване. Управлението на този скромен капитал се осъществява чрез поредица от тайни срещи между нея и Москов, за съжаление обаче, станали известни и на ДАНС.


Изобщо, изясни се, че Москов не иска да дели със своите, та трябва Радан и Местан да предоговарят порциите.

Излиза, че отношенията в политиката не са политически, а чисто икономически и то далавераджийски. Излиза, че сега ще разклатим правителството и ще направим нов политически проект, защото има едни прибрани пари, от които не ни дават. И правилно, как може Москов да прецаква Радан и Местан да гуши без да се отчита на Доган. Не е справедливо, разбира сe.

Автор: Андрей Червенков





Гласувай:
1



1. shtaparov - Местан е типична рожба на комуни...
22.01.2016 23:14
Местан е типична рожба на комунизма- безродник,предател,чужд агент и враг на България. Москов впрочем също а какъв е по манталитет и характер- това тепърва ще се установи. Предател все пак не е,но не е и толкова важна фигура по принцип,затова не е нужно толкова вълнения да му се отдават.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705983
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031