Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2015 07:17 - В България се обучават джихадисти.....
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 361 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://bultimes.com/v-balgariya-se-obuchavat-dzhihadisti-glavorezite-sa-otdavna-mezhdu-nas/

В България се обучават джихадисти, главорезите са отдавна между нас Публикувано на 27.12.2015  в България

image .cb-x{height: 15px;position:absolute;width: 16px;right:0;top:0;}.cb-x > .cb-x-svg{background-color: lightgray;position:absolute;}.cbc.cbc-hover > .cb-x > .cb-x-svg{background-color: #58585a;}.cb-x > .cb-x-svg > .cb-x-svg-path{fill : #00aecd;}.cbc.cbc-hover > .cb-x > .cb-x-svg > .cb-x-svg-path{fill : white;}.cb-x > .cb-x-svg > .cb-x-svg-s-path{fill : white;} .ddmc{background:#ccc;color:#000;padding:0;position:absolute;z-index:9020;max-width:100%;box-shadow:2px 2px 3px #aaaaaa;}.ddmc.left{margin-right:0;left:0px;}.ddmc.right{margin-left:0;right:0px;}.ddmc.top{bottom:20px;}.ddmc.bottom{top:20px;}.ddmc .tip{border-left:4px solid transparent;border-right:4px solid transparent;height:0;position:absolute;width:0;font-size:0;line-height:0;}.ddmc.bottom .tip{border-bottom:4px solid #ccc;top:-4px;}.ddmc.top .tip{border-top:4px solid #ccc;bottom:-4px;}.ddmc.right .tip{right:3px;}.ddmc.left .tip{left:3px;}.ddmc .dropdown-content{display:block;}.dropdown-content{display:none;border-collapse:collapse;}.dropdown-item{font:12px Arial,sans-serif;cursor:pointer;padding:3px 7px;vertical-align:middle;}.dropdown-item-hover{background:#58585a;color:#fff;}.dropdown-content > table{border-collapse:collapse;border-spacing:0;}.dropdown-content > table > tbody > tr > td{padding:0;}
Рекламата покрива страницата
Да не се показва тази реклама
.feedback_container {width: 100%;height: 100%;position: absolute;top:0;left:0;display: none;z-index: 9020;background-color: white;}.feedback_page {font-family: "Arial";font-size: 13px;margin: 16px 16px 16px 16px;}.feedback_title {font-weight: bold;color: #000000;}.feedback_page a {font-weight: normal;color: #3366cc;}.feedback_description {color: #666666;line-height: 16px;margin: 12px 0 12px 0;}.feedback_closing {color: #0367ff;line-height: 16px;margin: 12px 0 12px 0;}.feedback_logo {position: absolute;right: 0;bottom: 0;margin: 0 12px 9px 0;}.feedback_logo img {height: 15px;}.survey_description {color: #666666;line-height: 17px;margin: 12px 0 10px 0;}.survey {color: #666666;line-height: 20px;}.survey_option input {margin: 0;vertical-align: middle;}.survey_option_text {margin: 0 0 0 5px;line-height: 17px;vertical-align: bottom;}.survey_option:hover {background-color: lightblue;cursor: default;}Няма я. ОтмянаКакъв беше проблемът с тази реклама?НеподходящаПовтаряща сеНеуместнаБлагодарим ви за отзивите! НазадЩе прегледаме рекламата, за да подобрим впечатленията Ви в бъдеще.Помогнете ни да ви показваме по-добри реклами, като актуализирате настройките си за тях.Благодарим ви за отзивите! ОтмянаЩе използваме отзивите ви, за да прегледаме рекламите на този сайт.Помогнете ни да ви показваме по-добри реклами, като актуализирате настройките си за тях.Затваряне на рекламата след: %1$dimageimage{"uid":1,"hostPeerName":"http://bultimes.com","initialGeometry":"{"windowCoords_t":0,"windowCoords_r":1024,"windowCoords_b":728,"windowCoords_l":0,"frameCoords_t":1024,"frameCoords_r":679.375,"frameCoords_b":1624,"frameCoords_l":379.375,"styleZIndex":"auto","allowedExpansion_t":0,"allowedExpansion_r":0,"allowedExpansion_b":0,"allowedExpansion_l":0,"xInView":0,"yInView":0}","permissions":"{"expandByOverlay":false,"expandByPush":false,"readCookie":false,"writeCookie":false}","metadata":"{"shared":{"sf_ver":"1-0-2","ck_on":1,"flash_ver":"20.0.0"}}","reportCreativeGeometry":false}" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" width="300" height="600" data-is-safeframe="true" style="box-sizing: border-box; display: block; width: 300px; max-width: 100%; border-width: 0px; border-style: initial; vertical-align: bottom;"> image

Мажд Алгафари е известен повече като брат на режисьора и пиар експерт Нидал Алгафари. Двамата са синове от първия брак на баща му – сириец и българка, специалистка по външна търговия. За Алгафари се знае, че е от аристократичен сирийски род, в Дамаск има джамия, съградена от строителя Алгафари през 754 г. В рода дори има двама светци и мюсюлманите ходят на гробовете им в Дамаск и Хомс на поклонение. Мажд е познат на българските служби като най-добрия преводач от редките езици. Експерт е и по всички диалекти на арабските езици. Има екип от около 1400 човека, които полицията вика „на пожар“ за диалог с нелегални мигранти. Пред „ШОУ“ преводачът прави скалпелен анализ на събитията в света и ексклузивни разкрития за скритата им страна.

– Г-н Алгафари, напоследък все повече анализатори мрачно прогнозират, че войната в Сирия и последвалите от нея събития в световен план могат до доведат до Трета световна война. Вие на какво мнение сте?
– Според моите преценки ще се стигне дотам. Защото тези конфликти между Русия и Турция, която има интерес ИДИЛ да я има, ще доведат точно до там. Руснаците удрят по ИДИЛ. Това не се харесва на турците, понеже им се нарушават бизнес отношенията им с ИДИЛ и за това всячески гледат да удрят Русия – като този случай със сваления руски бомбандировач „Су-24”. И това е само началото. По всякакъв начин те ще се опитват да пречат на Русия, но това няма да доведе до спиране на ударите срещу ИДИЛ, а до удари и по самата Турция. А руснаците втора грешка няма да им простят. И тогава няма да има само икономически санкции и рестрикции, а и военни удари. Така че като нищо да се стигне до Трета световна война от този конфликт, защото е ясно, че към евентуален военен конфликт между тези две държави отношение ще вземат и редица други. А другото е, че интересите на САЩ и Русия много се разминават по отношение на Близкия изток. И най-накрая ще се стигне дотам американците да провокират до крайност Русия, защото ударите по ИДИЛ не са и в техен интерес.

– Какъв интерес има Турция към ИДИЛ?
– Много са. Първото, което е, още от самото начало ИДИЛ започва да избива кюрдите и азерите, ако погледнете по-внимателно. Освен това газовите находища, които бяха открити – Турция също има сериозни намерения там и това не е тайна вече за никого. Другото което е – овладяването на териториите и съответно слагане на ръка и буквално заграбването на газовите и нефтени находища се извършва от ИДИЛ. И тъй като ИДИЛ е подкрепяна от Турция, се разплаща с нея именно чрез този откраднат петрол. Не е тайна и как петролът минава през турските власти, разпределя се след това на конкретни държави, включително и на Израел. И от тази работа Турция печели – не само от петрола и това, че изпълнява ролята на разпределител, ами и от трафикиране на антики. Към Турция тече и нелегален трафик на човешки органи, извършват се донорски операции. От това се изкарват щури пари, особено,ако е системно, масово явление.

– Вашата работа като преводач от арабски и на екипа ви е да общувате с целия мигрантски поток, който влиза на територията на България. Какво разказват тези хора?
– Ако говорим за сирийците, мога да ви кажа, че те разказват ужасяващи неща, които се случват в Сирия. Групировките ИДИЛ, „Ал-Нусра”, „Ал-Кайда” и т. н. – те не се различават много една от друга, са извършвали наистина потресаващи зверства. Влизали са в домовете им и се започвало с постоянен тормоз – да четат на глас Корана, жестоки побоища заради това, че не били ходили на молитва, като всъщност джихадистите отиват при тях преди молитвата и т н. И ги убиват на място – родителите пред очите на децата им, синове пред очите на майките им. Отвличали децата им, особено младите момичета, които продавали за проститутки и робини. Нещо което като погледнете реално няма нищо общо с исляма. Ислямът тотално забранява такива зверства. Та следователно всичко, което върши ИДИЛ и пропагандата им, че го правят в името на Аллах – в това няма нищо вярно. Имаше един сириец, който беше влязъл през нашата граница, мисля, че беше през 2013 г., ми показа снимка на мъртвите си деца. Той беше с третото си дете, което успял да спаси и да избяга с него. Другите му две деца обаче били убити от терористите. Човекът видял как станали на парчета пред очите му. Бил на пазар с най-малкото дете – колкото да успеят да намерят да купят хляб, и като се прибирали, това се случило. Този човек ми разказа: „Нападнаха ни и за миг ги видях живи, а след това – как

хвърчат парчета от децата ми пред очите ми

Той бил на около 50 метра от тях, когато се взривила кола бомба там, докато децата му играели. Точно тези хора, обикновените сирийски граждани, бягат за да се спасят. Сумата, която трябва да се плати за каналджиите, струва доста. А тези хора, повечето са от простото и необразовано население на Сирия. Въртят по някой дребен частен бизнес и изкарват по някоя и друга лира, както се казва. Това са хора, които имат да речем дребно парче земя, или бостан, които продават. Продават си колите и домовете на безценица – стига да има кой да ги купи. Каквото успели да съберат – събрали, и тръгват. Но са големи семейства и не могат да платят за всеки човек поотделно и да изведат всички. И им се налага да избират кого да вземат. Гледат да изведат децата, жертват майките и бащите… И като отидат вече в Европа, основно търсят да отидат в богата държава, където дали чрез работа или чрез социални помощи да съберат още пари, които да изпратят за извеждането и на другите си роднини. Съжалявам ги тези хора!..

– Има и много икономически емигранти…
– Разбира се, че има и такива. Чули-недочули, че в Германия давали по еди-си колко стотици евро на месец помощи, и те тръгват. Но не заради страха, а заради желанието да стигнат донякъде, където ще си седнат по турски, ще си хванат броеничката и ще чакат всеки месец по банковата им карта да постъпват по няколкостотин евро. Има една голяма част от тях, които много приличат на българските цигани – чакат от небесата да им паднат някакви пари. Защото действително много сирийци заминават, не защото в техния район има някаква опасност. Разбира се няма ток да речем, или пък е на режим, не винаги се намира храна, но няма военни конфликти. Аз за това ги питам: Добре, каква ти е сметката? Тръгнали са да речем петима души, за всеки са платили по 2000 евро. Колко години, ги питам, на теб ти трябват след като стигнеш в Германия да си възвърнеш инвестицията, която си направил? Такава сметка те не правят. А той човекът разпродал всичко, взел и пари назаем, за да стигне до Германия, че да получава по 400-500 евро на месец. Без да мисли, че с тези пари и ще трябва да живее там.

image imagediv,ul,li{margin:0;padding:0;}.abgc{height:15px;position:absolute;right:16px;text-rendering:geometricPrecision;top:0;width:15px;z-index:9020;}.abgb{height:15px;width:15px;}.abgc img{display:block;}.abgc svg{display:block;}.abgs{display:none;height:100%;}.abgl{text-decoration:none;}.cbc{background-image: url("https://tpc.googlesyndication.com/pagead/images/x_button_blue2.png");background-position: right top;background-repeat: no-repeat;cursor:pointer;height:15px;right:0;top:0;margin:0;overflow:hidden;padding:0;position:absolute;width:16px;z-index:9010;}.cbc.cbc-hover {background-image: url("https://tpc.googlesyndication.com/pagead/images/x_button_dark.png");}.cbc > .cb-x{height: 15px;position:absolute;width: 16px;right:0;top:0;}.cb-x > .cb-x-svg{background-color: lightgray;position:absolute;}.cbc.cbc-hover > .cb-x > .cb-x-svg{background-color: #58585a;}.cb-x > .cb-x-svg > .cb-x-svg-path{fill : #00aecd;}.cbc.cbc-hover > .cb-x > .cb-x-svg > .cb-x-svg-path{fill : white;}.cb-x > .cb-x-svg > .cb-x-svg-s-path{fill : white;} .ddmc{background:#ccc;color:#000;padding:0;position:absolute;z-index:9020;max-width:100%;box-shadow:2px 2px 3px #aaaaaa;}.ddmc.left{margin-right:0;left:0px;}.ddmc.right{margin-left:0;right:0px;}.ddmc.top{bottom:20px;}.ddmc.bottom{top:20px;}.ddmc .tip{border-left:4px solid transparent;border-right:4px solid transparent;height:0;position:absolute;width:0;font-size:0;line-height:0;}.ddmc.bottom .tip{border-bottom:4px solid #ccc;top:-4px;}.ddmc.top .tip{border-top:4px solid #ccc;bottom:-4px;}.ddmc.right .tip{right:3px;}.ddmc.left .tip{left:3px;}.ddmc .dropdown-content{display:block;}.dropdown-content{display:none;border-collapse:collapse;}.dropdown-item{font:12px Arial,sans-serif;cursor:pointer;padding:3px 7px;vertical-align:middle;}.dropdown-item-hover{background:#58585a;color:#fff;}.dropdown-content > table{border-collapse:collapse;border-spacing:0;}.dropdown-content > table > tbody > tr > td{padding:0;}
Рекламата покрива страницата
Да не се показва тази реклама
image .feedback_container {width: 100%;height: 100%;position: absolute;top:0;left:0;display: none;z-index: 9020;background-color: white;}.feedback_page {font-family: "Arial";font-size: 13px;margin: 16px 16px 16px 16px;}.feedback_title {font-weight: bold;color: #000000;}.feedback_page a {font-weight: normal;color: #3366cc;}.feedback_description {color: #666666;line-height: 16px;margin: 12px 0 12px 0;}.feedback_closing {color: #0367ff;line-height: 16px;margin: 12px 0 12px 0;}.feedback_logo {position: absolute;right: 0;bottom: 0;margin: 0 12px 9px 0;}.feedback_logo img {height: 15px;}.survey_description {color: #666666;line-height: 17px;margin: 12px 0 10px 0;}.survey {color: #666666;line-height: 20px;}.survey_option input {margin: 0;vertical-align: middle;}.survey_option_text {margin: 0 0 0 5px;line-height: 17px;vertical-align: bottom;}.survey_option:hover {background-color: lightblue;cursor: default;}Няма я. ОтмянаКакъв беше проблемът с тази реклама?НеподходящаПовтаряща сеНеуместнаБлагодарим ви за отзивите! НазадЩе прегледаме рекламата, за да подобрим впечатленията Ви в бъдеще.Помогнете ни да ви показваме по-добри реклами, като актуализирате настройките си за тях.Благодарим ви за отзивите! ОтмянаЩе използваме отзивите ви, за да прегледаме рекламите на този сайт.Помогнете ни да ви показваме по-добри реклами, като актуализирате настройките си за тях.Затваряне на рекламата след: %1$dimage{"uid":2,"hostPeerName":"http://bultimes.com","initialGeometry":"{"windowCoords_t":0,"windowCoords_r":1024,"windowCoords_b":728,"windowCoords_l":0,"frameCoords_t":3832,"frameCoords_r":303.5,"frameCoords_b":4432,"frameCoords_l":3.5,"styleZIndex":"auto","allowedExpansion_t":0,"allowedExpansion_r":0,"allowedExpansion_b":0,"allowedExpansion_l":0,"xInView":0,"yInView":0}","permissions":"{"expandByOverlay":false,"expandByPush":false,"readCookie":false,"writeCookie":false}","metadata":"{"shared":{"sf_ver":"1-0-2","ck_on":1,"flash_ver":"20.0.0"}}","reportCreativeGeometry":false}" scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" width="300" height="600" data-is-safeframe="true" style="box-sizing: border-box; display: block; width: 300px; max-width: 100%; border-width: 0px; border-style: initial; vertical-align: bottom;"> image

– Между бягащите от войната сирийци и другите, обаче се промъкват и много джихадисти, както вече е ясно на цял свят. Като ви викат да превеждате, ориентирате ли се кой какъв е?
– Много от тях лъжат, че са сирийци – това го има. Но докато аз бях на границата през 2013 г., тогава контролът беше много стриктен. Колегите от Гранична и от ДАНС бяха на ниво и работеха с хъс и желание. Много прецизно ги пресявахме. Преводачите успявахме с шеги да ги предразположим и се усещаше кой лъже, че е сириец и кой не. За всеки един подозрителен, естествено, сме уведомявали когото трябва. Що се отнася до джихадистите, има ги и такива. Но те са много малко. Основно тези – терористи, джихадисти и т. н., те не са от кръга на бежанците. Те си пътуват съвсем редовно и си минават с визи и паспорти границата. Винаги съм го казвал, че главорезите, джихадистите са отдавна между нас. Ето, погледнете какво стана във Франция. Вярно – с алжирски произход, но са белгийски граждани. Така че няма какво да се притесняваме толкова от тези, които идват от там, а от онези, които са измежду нас. Защото терористите са си били винаги в европейските страни. Те просто са били обучени там и след това са се върнали обратно по легалния път. Този мигрантски поток трябва да ни притеснява в друго отношение – икономическо. Защото те ще съсипят Европа и тя ще рухне икономически. Що се отнася до България, защото много хора се притесняват да не направят джихадистите атентати тук, истината е, че България е много малка и не е интересна за тях. Но има друго – тук се обучават джихадисти.

Най-вече религиозно, а след това ги изпращат и на военни обучения.

Нашата страна е като обучителен център

Както се казва – тук вземат дипломите – че безрезервно вярват в Аллах, в убежденията, шариата и т. н. Но не очаквам тук да има терористични актове. Навремето като беше войната в Ирак съм имал контакти с джихадистки сайтове и съм контактувал с крайни ислямисти. И съм ги питал: „Добре де, какви са ви намеренията спрямо България?“. И те ми казаха с черен хумор: „Ами нямаме, защото сте толкова малко и разредено население, че ние където и да сложим бомба, тя ще убие двама-трима души – не можем да си изпълним целите“.

– Имате двама братя – Нидал и Басер. За по-малкия стана ясно, че е бил измъчван от режима на Башар Асад. Но ми прави впечатление, че вие, за разлика от брат си Нидал Алгафари не се изказвате остро срещу Асад. Защо?
– Бих казал, че режимът на Башар Асад е диктаторски и това го знаем всички. Сирия е полицейска и военна държава. Обаче има и нещо друго. Този режим все пак създаваше едно огромно спокойствие, бих казал безупречно. Страната беше чиста, подредена, нямаше хора без работа. Не че държавата осигуряваше на всеки, но законите и политиката бяха такива, че всеки, ако искаше, можеше да си изкара една сергийка и да припечели някакви пари. Цените бяха нормални, голяма част от потребителската кошница, много от основните продоволствия като хляб, ориз, чай и какво ли не, се субсидираха от държавата. И хората живееха спокойно. Които и избягали сирийци сега да питаме, повярвайте ми, че повечето от тях ще кажат „По-добре режимът на Башар Асад, отколкото това сега!”. Значи, тази „демокрация“, която се опитаха да прокарат САЩ и Запада в Арабския свят не беше заради правата и свободите на хората там. Не това им беше целта, а влияние, геополитическо влияние. След откриването на тези огромни залежи на газ и нефт просто нямаше как да ги подминат…

– Според вас има ли изкуствено противопоставяне между исляма и християнството? Целта да е друга, а не шариат?
– Моето твърдение е, че САЩ са като мафията преди години. Мафията имаше бригади, които изпълняваха „мокрите й поръчки“, за да си постигне целите. В момента това, на което сме свидетели, е, че САЩ и Запада направиха същото. Т.е. те са една мафия, която така да се каже организира, или създаде едни групировки – „Ал-Кайда”, ИДИЛ и т.. н., които са техните наказателни бригади. Те са за изпълнение на

„мокри поръчки” на САЩ и Запада

които гонят своите цели. Още преди години като се започне с ” Ал-Кайда”, се прокара тази идея, че това е някаква идеология на исляма. Не е вярно. Тези групировки, които са уж ислямски, не са насочени само срещи християни, евреи или кюрди. Те избиват масово!

Едно интервю на Орлин ФИЛИПОВСКИ

Ислямска държава е замислена още със събарянето на соцлагера


„Замисълът за създаването на ИДИЛ като удобен инструмент е съществувал още по време на събарянето на социалистическия лагер. Целта винаги е била господството на САЩ и определени кръгове хора. Започна със събарянето на соцлагера, а страните от социалистическата система бяха овладени икономически. Всички знаем какво се случи, а то беше именно с тази цел – целият регион да бъде подчинен икономически. Всички знаем кои хора държат банките. Тук основна роля имат САЩ, които лъжат даже и своите коалиционни партньори. Те единствено и само гледат своите лични интереси. Ако си спомняте, връзките между Ирак и САЩ бяха много добри, но до едно време. След това американците унищожиха Ирак. Това е първият етап от плана за нов световен ред.

Ролята на ИДИЛ е ключова във втория. И тя е свързана с това, чрез насилие да бъде провокирано преселение в библейски размери от Близкия изток към Европа. Това са обикновените хора, които обаче, ако са там евентуално могат да се надигнат и да искат избори. За САЩ е по-добре да се изчисти от тях, на територията им да има само контролирано население, което споделя политиката на Америка. Искат да свалят Асад, както искаха и свалиха Садам Хюсеин. Но какво правителство дойде после? -Американско. Те просто си го подготвят – разкарват тези, които не са им нужни.

Мигрантите неслучайно бяха насочени към Европа. Те имат само един път – към Европа. Саудитска Арабия си е затворила границите и не ги пуска, защото е заедно със САЩ. А Европа е пречка на САЩ. За тях е удобно да има една слаба, изнемощяла Европа. Около 800 000 мигранти са влезли в Германия през тази година, като според някои са и повече, а до края на годината може да се окаже, че са и милион. Германия отделя за всеки един бежанец по 2500 евро месечно, което умножено по един милион прави колосална сума непосилна дори за силната икономика на Германия”.

САЩ иска създаването на мощен Кюрдистан за „тапа” към Европа


„С един куршум два заека – това се получава, след като огромни маси хора напускат Близкия изток и се насочват към Европа. Първо ще бъдат обезлюдени територии в Близкия изток, а след това бедните и гладни мигранти с различни културно ценности ще опустошат икономиката на Стария континент.

Една от идеите на САЩ е да се създаде нова държава под името Кюрдистан. След свалянето на режима на Садам Ирак се раздели на Кюрдистан и арабска част. С това, което се случва в Сирия, тъй като северната част е населена най-вече с кюрди, се очаква САЩ да ги провокират да създадат автономна част.

А после САЩ ще се погрижат за обединението на двете кюрдски автономии – иракската и сирийската. Погледнете го на картата и ще видите за какво иде реч – една огромна територия, която ще играе ролята на „тапа” към Европейския съюз. Всичко, от което Европа има нужда като ресурс – газ, нефт, зеленчуци, дори и наркотици, няма откъде другаде да мине освен през новосъздадената държава Кюрдистан.

В целия този заговор основна роля имат триумвиратът САЩ, Саудитска Арабия и Турция. Също и Катар влиза в тази сметка. Но главатарят на тази мафия, баш боса, това е САЩ. Ще видите как лека по лека след години ще отстрани Саудитска Арабия и Турция. Турция си прави крива сметка за Кюрдистан”.

източник: БЛИЦ
Гласувай:
3
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11549485
Постинги: 14718
Коментари: 2344
Гласове: 9288
Архив
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930