Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2015 20:23 - POLITICO: АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБАМА РАЗБРА, ЧЕ НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗОЛИРА ПУТИН
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 511 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 http://bgr.news-front.info/2015/12/15/politico-administratsiyata-na-obama-razbra-che-ne-e-vzmozhno-da-se-izolira-putin/


 

imageВ обкръжението на американския президент започнаха да преобладават привържениците на диалога с Москва, съобщи Politico. Тези представители на Белия дом, оглавявани от държавния секретар Джон Кери, считат, че бойкотът към Русия няма да промени поведението на Путин и без участието на Москва не могат да се решат въпросите на международната сигурност.

Както пише Politico, в администрацията на Обама вървят спорове за това, как да се държат към Владимир Путин – да работят с него или да се отнасят като към прокажен. На този етап в Белия дом преобладават привържениците на сътрудничеството с Москва. Но някои чиновници се безпокоят, че американските лидери прекалено лесно се съгласяват с руския президент, “като с това вдигат рейтинга му”.

Държавният секретар Джон Кери има намерение да се срещне с Путин тази седмица. Това ще бъде второто му посещение в Русия за тази година. Някои критици на тези срещи се опасяват, че руският лидер фактически използва военното положение в Сирия, за да получи място на международната дипломатическа маса на преговорите. Други се съмняват, че броят на взаимните срещи може да донесе някаква полза.

Според източник на изданието, Обама и особено Кери считат, че от “делова”, “не враждебна, но и не приятелска” дискусия ще се получат повече поводи за спорове за Сирия и “руската агресия” в Украйна, отколкото от замразяване на отношенията.

Както отбелязва изданието, частните срещи на американското ръководство с Путин зачестяват от първите месеци след “анексията на Крим”. В този период Обама само няколко пъти е говорил с руския си колега по телефона, но отказва да се види с него очи в очи. Чиновници, които настояват за изолацията на Москва, са на мнение, че Путин трябва да промени своето “агресивно поведение”. Те се надяват, че “бойкотът на този надменен руснак ще отслаби ролята му на световната сцена”.

Привържениците на двустранните срещи, оглавявани от Кери, твърдят, че игнорирането на Путин няма да промени поведението му. Те твърдят, че без значение дали на някого това се харесва или не, но САЩ трябва да координират действията си с Русия по въпросите за международната сигурност.

“Няма никакви съмнения, че руската военна намеса в Сирия гарантира на Москва място на дипломатическата маса, — разсъждава американският аналитик Ендрю Уайс.  Ние не можем да се надявам, че всичко ще се оправи от самосебе си. Путин създаде факти, с които трябва да се съобразява целият свят, включително Джон Кери”.

Бившият държавен секретар Дейвид Крамър разкритикува политиката на Белия дом.

“Отново бягаме след руски лидер. Кери засилва впечатлението, че управлението на администрацията на Обама доведе до това, че сега ние се нуждаем от Русия повече, отколкото тя от нас”, — оплака се политикът в своя статия неотдавна.

Според думите на високопоставен чиновник, Обама общува с руския лидер само по въпроси, по които е възможно да се постигне споразумение. Например, те си сътрудничат, за да стигнат до общо решение за ядрена сделка с Техеран.

Чиновникът подчерта, че една от “острите” теми по време на визитата на Кери ще бъде Украйна, която неотдавна посети вице-президентът Джон Байдън. САЩ признават, че Кери не се държи идеално. Но добавят, че именно Русия и нейната “носталгия по свръхдържавата” са пречката за мирното регулиране на украинския конфликт.

Превод и редакция Петя Паликрушева за News Front България




Гласувай:
0



1. josarian - Той сам ще се потопи, не е нужно да го изолират.
24.12.2015 20:31
Историята не търпи безкрайно тираните и агресорите, неспособни да съзидават.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710648
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031