Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2015 14:07 - Любимият гювеч на цар Фердинанд
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
1



 http://kulinar.bg/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%8F%
D1%82-%D0%B3%D1%8E%D0%B2%D0%B5%D1%87-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%80-%D0%A4%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%
B4_l.a_i.80413.html



Любимият гювеч на цар Фердинанд по статията работи: Симона Иванова | 12 юли 2015 Прочитания: 10621 Със сигурност ще стане любим и на вас   image Източник: Youtube/

Цар Фердинанд със сигурност е обичал да хапва вкусни и засищащи ястия. Как иначе да бъде успешен държавен глава...

 

И тъй като едно време не са се готвели изискани и префърцунени ястия, в миналия и по-миналия век хората са обичали прости и вкусни ястия. 

 

Днес искаме да ви представим любимата гозба на цар Фердинанд. Няма да ви изненадаме, че това е гювечът - ястие, в което има много зеленчуци и месо. 

 

Гювеч си хапваме и до днес и е любим на мнозина, а начини за приготвянето му - хиляди.

 

Вие ще прецените дали тази рецепта е по-различна от гювеча, който хапвате вкъщи. Сигурни сме обаче, че ще ви хареса. 

 

Нужните продукти:

  ОЩЕ ПО ТЕМАТА Как да замразим зеленчуци за зиматаКоя е била любимата подправка на Клеопатра?Чанахи - гювеч по грузински  


4 тиквички

4 моркова

500 г патладжани

500 г картофи

3 червени чушки

3 зелени чушки 

250 г зелен боб

250 г бамя

250 г грах

5-6 стръка магданоз

5-6 стръка копър

100 г олио 

чубрица, червен и черен пипер, сол

 

И това е само безмесната част за гювеча. Месото, което ни е нужно за царския гювеч:

 

300 г пилешко

300 г свинско 

300 г телешко

 

За да го приготвите: Обелете и нарежете патладжаните, поръсете ги с морска сол и оставете 30-40 минути да си пуснат горчивата вода.

 

През това време нарежете всички останали зеленчуци, няма нужда да са на дребно. 

 

В голям тиган загрейте олиото, добавете зеленчуците - лука, тиквичките, чушките, патладжана, морковите и гответе 3-4 минути, докато омекнат малко.

 

image

youtube.com

 

В намазнен гювеч, ако нямате, ползвайте тавичка, изсипете зеленчуците, нарязаните картофи и нарязаното месо. Долейте и съвсем малко водичка. 

 

Добавете подправките и печете, като периодично проверявате. Времето на готвене зависи от това, дали готвите в гювеч или в тава. 




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13759482
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930