Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2015 23:07 - СУ-24, МИ-8, F-16... РУСИЯ, ТУРЦИЯ (ИДИЛ), НАТО
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
0




 http://eurocom.bg/news/article/su-24-mi-8-f-16-rusiia-turciia-idil-nato
СУ-24, МИ-8, F-16... РУСИЯ,
ТУРЦИЯ (ИДИЛ), НАТО ОБШИРЕН ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗ ВЪВ ВРЪЗКА
СЪС СВАЛЕНИЯ РУСКИ САМОЛЕТ
  1.  
image 25-11-2015 г. 10:21 ч.  




Красивите доскоро венециански маски падат с трясък, и показват озъбеното лице на Звяра зад тях.

Да, във война сме. Всички. Защото и България официално е участник (на страната на Звяра - ИДИЛ, да напомня), и това, което става си е звено от войната.

Да оставим градуса на чувствата настрана, и да видим чистата фактология: официална, и неофициална.

Събитието: Руски щурмови бомбардировач Су-24 се завръща от бойна мисия в границите на Сирия. На територията на Сирия е ударен от ракета въздух-въздух, изстреляна от турски изтребител F-16, от турска територия.

Предлога: руския самолет бил нарушил въздушното пространство (за 6 секунди, за които турската страна уж била отправила 10предупреждения). Руската версия е различна. Между другото, руските либерали (проамериканските) също поддържат версията за 6-те секунди.

Причината: Турция не е просто бенефициент на дейността на ИДИЛ. Турция Е ИДИЛ. ИДИЛ е последната боеспособна нерегулярна американска армия в света. Турция е единствената боеспособна НАТО (САЩ) армия в света. И най-голямата, при това. Турция е част от коалицията на САЩ, с която Русия преди броени дни подписа съглашение за съвместни действия срещу ИДИЛ в Сирия. Тоест, Турция/НАТО/САЩ наруши договора, и заби нож в гърба на Русия. Casus belli (повод за война).

Самолета е свален, единият пилот със сигурност е убит, по другия е стреляно от т.н. “сирийски туркмени” (правилното им название е туркомани). Всъщност, вече твърдят, че саубити и двамата. Докато това не беше известно, руснаците изпратиха два хеликоптера Ми-24 (модификация на Ми-8) на спасителна акция. Единият вертолет е свален, един руски морски пехотинец е убит, останалата част от екипажа е спасена от втория вертолет.

Какво последва?

В Сочи долетя кралят на Йордания, където се срещна с Владимир Путин. В коментариите си по случая Путин беше премерен, сдържан, но точен: “днешното събитие ще има много сериозни последствия за руско-турските отношения", “това беше удар в гърба”, “Турция е част от натовската коалиция, предвождана от САЩ, с които преди няколко дни се договорихме за съвместни действия”. Който знае, колко внимателно и хладнокръвно този човек подбира думите си, даже и в по-тежки случаи, знае - какво означава това.

СветътОбама защити Турция. Нищо различно не се очакваше. На френския Плевнелиев - Оланд, продължава да му е виновен доктор Башар ал АсадЕрдоган си настоява на своето- прав си бил. Чешкият президент Милош Земан смело и направо си казва, че Турция си взаимодейства с ИДИЛКюрдите обещават да отмъстят на Ердоган за руския самолет. Интересна е реакцията на независимите (Индипендънт) от Албиона - те доста честно и точно описват ситуацията.

НАТО: Турция не отрече. Свика НАТО на извънредно спешно заседание, за да се скрие, и оправдае с алианса. Резултатът беше в рамите на очакваното: “Йенс Столтенберг: Съюзниците са солидарни с Турция”. По-ясно не може да се каже. На брифинга тук обаче тук журналистката направо съсипа нещастника зад катедрата.

Русия: За Путин вече ви казах. За останалите - реакцията е естествена: Включиха системата С-400, и обещаха да свалят всеки нарушител, който и да е той. Руски генерал каза на глас това, което си мислят 97% от руснаците: “ако не върнат нашия летец, трябва да ги изтрием от лицето на земята”. На битово нивозапочнаха да връщат билетите от почивките в Турция. На по-организирано: Ростуризм препоръчва да се прекрати продажбата на туристически пакети към Турция.

Свои хора, Родина, и чест не се продават”. Това са думи на руския еврей (сам настоява да бъде представян с тези думи) Евгений Янович Сатановский. Казани по повод на водещия “А какво да правим за търговския обмен [с Турция]?”. Този въпрос на водещия така го шокира, че Сатановский след тези думи даже попита: “Серьожа, кой от нас двамата е еврей?”. Имаше предвид, че на фона на този Casus belli никакви търговски отношения, никакъв бизнес не може да бъде мислим даже и за евреите.

България: Бойко Борисов пак се изкара страдалец. Нещото "То" си промени подписа: “президент на Р.Б.”. ЩастлиФТНо ухилен като цепена тояга, разбира се. Либералната гмеж (традиционно антибългарска) са твърдо и злорадо на позицията на Турция. Кириякстефчовци, предателството е неизтребима традиция по нашите земи, за съжаление. Само Волен Сидеров, други организации (Приятели на Русия, и Православния свят), и просто много на брой читави българи организират протест пред турското посолство, изказват съболезнования на руското посолство, и на други официални лица, и се солидаризират със скръбта на Русия в този труден момент. Няма кой друг да ни отсрами. Защото наистина е не само срам, но и позор да си на страната на Звяра, на ИДИЛ, на най-големия сатанизъм в реално време, който човечеството в наши дни може да види. Народ, който е на страната на Злото, и не се бори, за да излезе от тази примка, няма да го бъде, няма да оцелее.

Какво ще стане ли? Това изобщо няма да коментирам. Не и в публичната част. Желязото е нажежено, и тук даже и думите трябва да се произнасят и пишат много внимателно.

Мога да ви кажа, какво би могло да стане като ответна реакция.

В икономиката: Отношенията между Турция и Русия са силно преплетени. Русия имаше намерение да строи Турски поток (това са милиарди), атомна елетростанция за 12 млрд в Турция. Милиони руски туристи изсипват ежегодно златен дъжд в турските курорти. Всъщност, голяма част от турското икономическо благоденствие израстна за последните 25 години благодарение на руските пари, на руските търговци, на руските туристи. Цели фабрики и квартали в Истанбул (и не само) бяха построени именно с тези пари, те работеха само за този пазар. На свой ред стотици турски строителни фирми работят в Русия, в това число и на космодрума Восточный, който скоро трябва да се достроява. Турция е и потребител на руски нефт, и газ. Голяма част от това може да бъде прекратено. Бързо, или поетапно - решават политиците.

В политиката: Турция играе двойна игра. Винаги го е правила. Турция поддържаше кримските татари-сепаратисти, и провеждаше остро антируска политика там. Турция беше активен участник в чеченските войни - осигуряваше с оръжие, прикритие, обучение, логистика, и по всички други начини антируската част във войните. Прави го и сега. Същата тази Турция провежда активна антируска политика в Азербайджан, Туркменистан, Узбекистан, Грузия. Все бивши СССР републики. Съвместно със САЩ, Саудитска Арабия, Катар, или самостоятелно. И по същия начин действат в Башкортостан, и в Татарстан. Това е вече в Русия. Турция е и субект, и обект (по заповед на САЩ) в тази антируска политика около Русия, и вътре, в самата Русия. Русия обаче не е същата. Възправя се. Къса колониални пранги. Бори се за независимостта си. Днешна Русия е все още над 10 пъти по-слаба от бившия СССР, но въпреки това не е това, което беше преди 10 години. Подобни предизвикателства към нея вече не са нито безплатни, нито безнаказани.

Във военно отношение: Османската империя е воювала 12 пъти с имперска Русия. Фактически царска Русия унищожава Османската империя като такава. Това нещо могат да забравят, или да пропуснат да отчетат на днешен ден само наистина много плитко мислещи, или немислещи хора. Турция днес е в НАТО, и НАТО е антируски по формата си. Както поради заповедите на САЩ, така и поради естествените геополитичиески интереси, и цивилизационния модел на самата Турция като такава. Турция е една от трите държави в света, които имат подписан договор за пълна и безусловна военна взаимопомощ със САЩ. Това е основна същностна част на силовата конфигурация на света за САЩ. И ако Ердоган напоследък е неудобен на САЩ, и си позволява твърде много еманципация, означава, че или ще накажат, и опитомят Ердоган, или ще го отстранят. Личността е преходна, заменяема, конструкцията и концепцията обаче - не. Те са стабилни, за десетилетия.

Какво следва от всичко това ли?

Ако не се досещате вече и сами, ще ви кажа само едно: следете - дали руските туристи (около 10.000 на днешен ден) в Турция няма да бъдат организирано евакуирани от Турция, подобно на това, което направиха в Египет, след свалянето на самолета А321 над Синай. Това ще е много важен симптом. Не само за това - какво ще става (това е ясно), а по-скоро - кога ще става, и с каква интензивност.

Много е важно да бъде разбрано следното: това не е конфликт между личноститеПутин-Ердоган-Обама. Това даже не е конфликт, или “инцидент” между държавите Русия, и Турция(САЩ). Това е проявление наголям и неизбежен геополитически процес между несъвместимо различни политически проекти: този на САЩ+32 съюзници-васали-колонии-протекторати (таласокрация), и Русия, плюс другите страни и цивилизации от телурокрацията. И това ще продължи. Това ще е надълго. Но пикът на началото на голямата геополитчиеска титанична, даже тектонична развръзка ще бъде между средата на 2015 (която вече мина, и започна), до средата на 2016 година. Тогава ще стане ясно - кой кого, в крайна сметка.

Въоръжавайте се, но не с търпение!

______

АВТОР: Пламен Пасков




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13745985
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930