Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2015 15:04 - Не оставяйте дома си, преди да прочетете това!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://izbiram.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0#.Vc8ggrX943E.facebook


image

Притеснявате ли се какво се случва в дома ви, докато вие блажено се излежавате на някой хубав плаж или карате ски? Когато тръгвате на почивка, връщате ли се по няколко пъти да проверите дали сте изключили ютията, печката, тостера.....?

Можете ли да елиминирате всички опасности за вашия дом – крадци, пожар, наводнения, бури, градушки и т.н.? Разбира се, че не.

Въпреки това има много мерки, които може да предприемете, за да спите по-спокойно, и ние от Izbiram.bg сме се постарали да ги обобщим за вас:
• Затворете плътно всички прозорци и врати, сложете всички допълнителни райбери, ако имат такива.
• Изключете всички електроуреди и разклонители (дори към тях да няма включен уред) от мрежата – извадете щепселите им от контактите.
• Ако ще отсъствате повече от седмица, помислете дали да не изключите централния електрически бушон. В този случай трябва да размразите предварително хладилника, за да няма мокри изненади.
• Проверете всички кранове за вода да са добре затворени. Ако някой кран е проблемен (капе), тоалетната тече или водоподаването е спряно в момента, в който излизате – бъдете особено внимателни и спрете централно подаването на вода към жилището.
• Оставете ключ у ваши близки роднини или съседи – има много причини, заради които да ги помолите да проверят поне два-три пъти жилището, докато ви няма.

За защита на дома ви от крадци може да се напише цял роман, но както сами знаете, няма как да се защитите на 100%. Ето кои мерки може да вземете в това отношение:
• Помолете съседите да приемат вашите писма и чистят пощенската ви кутия от рекламни брошури;
• Не оставяйте лампите включени – светещите лампи през деня са покана за неканените гости.
• Не пускайте външни хора в дома си, каквито и услуги да предлагат и какъвто и да е предлог да ползват за това.
• Не коментирайте с никой, освен с най-близките си хора, че заминавате на почивка.
• Постарайте се да натоварите багажа си в колата или да тръгнете с куфарите без да ви виждат.
• Не дръжте в дома си големи парични суми, ценности или предмети на изкуството. Най-добре е да се използват в такива случаи трезорите на банките.
• Разбира се поставянето на скъпи и солидни врати, укрепването на прозорците (не ги пренебрегвайте!) и сключването на договор със СОТ са силно препоръчителни. Ако ще инвестирате във врати и прозорци и силно желателно да се консултирате със специалист.

Както вече знаете, нито един от тези начини не ви гарантира пълна сигурност. Ние от Izbiram.bg искаме да ви разкажем повече за един често пренебрегван, но безценен начин да подсигурите допълнително спокойствието си – застраховката за дома.

Застраховка „Имущество“ е един добър начин да не бъркаме в семейния бюджет или спестявания заради щети причинени от пожар, бедствия, аварии, земетресения и „неканени гости“.

В България е практика да се застраховат автомобилите, но когато става въпрос за жилищата, те остават на заден план, като се разчита предимно на късмета, който не винаги сработва. Затова не подценявайте сключването на застраховката, тъй като тя може да ви спести много сериозни разходи.

Когато правите застраховка на жилището си минимумът от рискове за сключване на имуществена застраховка са рисковете от пожар, бедствия и аварии (на ВиК и други). Към тях може да добавите и други покрити рискове. Препоръчваме Ви да включите всички възможни рискове, които да са без лимити. Лимитът по риск означава, че застрахователната компания изплаща обезщетение до сумата посочена, като лимит. Например: ако имате лимит по наводнение 1000 лв. и се случи събитие и Вие трябва да боядисате стените, смените паркета и т.н. и само до тук майсторите ви искат 1800 лв., то компанията ще ви изплати максимум 1000 лв., а разликата от 800 лв. остава за ваша сметка.

За пълното Ви спокойствие по време на отпуската и защита на дома, застрахователните компании предлагат различни допълнителни рискове към основното покритие:
• Земетресение
• Късо съединение и токов удар
• Кражба чрез взлом
• Вандализъм, който покрива щети причинени от злоумишлени действия на трети лица
• Гражданска отговорност към трети лица, която покрива щети причинени от вас на съседите

Съветваме Ви:
• Преди да изберете рисковете да се информираме за условията за покритие на съответните рискове. Например, при даден застраховател в описанието на покритите на риска "Авария на водопроводна инсталация и наводнение" изрично е споменато, че не се покриват щети в резултат на човешко действие или бездействие. С други думи, ако сключите застраховка при тези условия, но забравите пусната чешмата и жилището Ви се наводни, то застрахователят няма да покрие щетите.
• Преди да изберете застрахователна компания, потърсете препоръки от проверени експерти (ако познавате такива) или ни се обадете на нас за напълно безплатна консултация.
• Да не пестите от застраховка, а да защитите дома си. Застраховането на тристаен апартамент в София, включително уредите и обзавеждане в него, с голям пакет от покрити рискове, струва 10-15 лева на месец, като има и по-евтини варианти, които струват например 50 лв. за цяла година. Така си гарантирате, че в случай на каквото и да е събитие, например наводните съседа или пък той Вас, щетите ще се покрият от застрахователната компания и няма да Ви се наложи да правите непредвидени разходи от семейния бюджет.

Можете да проверите точната цена на застраховките за дома в нашия Калкулатор имуществено застраховане.

За повече информация можете да се свържете с нас на посочените телефони .
Ако тази информация е била полезна за вас, ви препоръчваме да прочетете и Нашите съвети при пътуване в чужбина




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760676
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930