Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2015 01:19 - Това са първите симптоми на рак! Ако имате някой от изброените веднага потърсете лекарска помощ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://bg-weekend.info/?p=33852&oid=2600250

Какви са първите симптоми на болестта рак?

От съществена важност за навременна диагноза и започване на лечение при болестта рак са точно онези неща, които подсказват, че раковите клетки атакуват. Внезапна загуба на тегло, промяна в цвета на кожата, необичайно висока температура – всички тези симптоми могат да посочат, че навярно имате рак. С течение на времето се появяват и други, но дотогава вече е нужно да сте посетили лекар и да сте се осведомили за основните характеристики на заболяването.

 

СИМПТОМИ, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ!

 

Ето симптомите при болестта рак!

Основни или първични симптоми на болестта рак не се срещат във всички случаи на рак и могат да бъдат общи за други заболявания. Макар това, трябва неотложно да се консултирате с лекар, така че той да ви прегледа и направи нужните изследвания, ако имате най-малко един от признаците от списъка по-долу:

 

1.Смущения в половата система и нарушения на стомашно-чревния тракт: хроничен запек или диария, промяна на броя на изпражнения и цвета. Всичко това може да значи – рак на дебелото черво. Когато има болезнено уриниране, кръв в урината, трябва мигновено да се свържете с лекар. Много честото уриниране, без видима причина, може да бъде симптом на рак на простата.

2. Поява на рани и язви. Често туморът е „маскиран“ като язва, но кърви много. Малки ранички в устата, които не се лекуват – може също могат да са рак. Ранички на на вагината или пениса, освен да говорят за сериозна инфекция на тялото, могат и да са рак на половите органи.

3. Гной или кръв. Доста често при поява на гной и кръв, то ракът вече е в напреднал стадий – болестта се е развила много отдавна. Храчене на гной с кръв – има голяма вероятност за рак на белия дроб , а ако кръвта е намерена в изпражненията – рак на дебелото черво. Изтичането на кръв или секрет с гной от зърното – пряк признак за рак на гърдата.

4. Твърди бучки в различни части на тялото, които се опипват през кожата (в тестисите, гърдата) – също често са признаци на болестта рак.

5. Затруднено преглъщане, както и стомашно-чревни проблеми, като например киселини в стомаха, болки в епигастриума – тези симптоми също сигнализират за рак на стомаха или червата.

6. Възникването на нови бенки или брадавици, които променят своите цветове и форми са основателна причина за безпокойство. Често това е знак на меланома , което би могло да се лекува в ранен етап.

7. Дрезгав глас, упорита кашлица е често срещан симптом на рак на белите дробове, ако гласът се губи – ова може би е признак на рак на щитовидната жлеза или гърлото.



Тагове:   признаци,   за рак,


Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707058
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031