Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 01:45 - Така се прави убийствено вкусен домашен кашкавал (бързо, лесно и без консерванти)
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1156 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.topactualno.com/20317/taka-se-pravi-ubiistveno-vkusen-domashen-kashkaval-barzo-lesno-i-bez-konservanti/ Така се прави убийствено вкусен домашен кашкавал (бързо, лесно и без консерванти) Публикувано от Луиза Пейчева на 30 юли 2015 // 2 коментара   Винаги ни се е струвало, че кашкавалът е нещо супер сложно за приготвяне и магазинът е единственото място, откъдето да си го осигурим – е, не е така!

Да си направиш кашкавал у дома… Тази идея доскоро ни се струваше страшно трудна, да не кажем невъзможна, защото смятахме, че процедурата е супер сложна за обикновените домакини. Е, оказа се, че не само не е така, но домашния кашкавал има много предимства.

Той е страшно вкусен, много по-вкусен от някои видове със стипчив и леко кисел вкус, които сме опитвали. Най-хубавото обаче е, че нашият кашкавал ще е наистина здравословен, защото в него няма да има оцветители и консерванти – химиите, които заливат всички купешки хранителни продукти напоследък.

image

Домашен кашкавал – небцето ще ви благодари

А ето я и самата рецепта за вкусен домашен кашкавал, която лесно може да си приготвим. Трябват ни само четири литра прясно мляко, 15 капки мая за сирене, четири лъжици сол и една лъжица лимонена киселина.

Първо слагаме прясното мляко да заври на котлона и когато кипне, прибавяме към него цялото количество сол. Разбъркваме добре и оставяме млякото и солта да поврат заедно още пет минути.

Като изтекат петте минути, прибавяме към тях 15-те капки мая за сирене и оставяме на котлона да ври за още десет минути. Най-накрая добавяме лимонената киселина, след която оставяме да ври за още 15 минути. Това е.

После, докато сместта ни е още топла, трябва внимателно да я изсипем в един тензух и добре да я притиснем. Оставяме я да престои така за два часа, не по-малко, след което я преместваме на студено в хладилника. Там нашият кашкавал трябва да престои (необезпокояван от никого) за два дни, а после е готов за консумация.

Гарантираме ви, че рецептата е наистина лесна за приготвяне, както сами се уверихте, докато я четяхте. Така е и в действителност. А после, като го нарежем на парченца и го поднесем към устата си… мале мила, наистина е убийствено вкусно. Да ви е сладко и успех на всички!

 

МОЯТ КОМЕНТАР:  Аз го правя, без да слагам мая за сирене.

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13758971
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930