Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2015 00:57 - Така се прави оригинално песто по класическа италианска рецепта (без консерванти и на сметка)
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 898 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://www.topactualno.com/20015/taka-se-pravi-originalno-pesto-po-klasicheska-italianska-recepta-bez-konservanti-i-na-smetka/
Така се прави оригинално песто по класическа италианска рецепта (без консерванти и на сметка) Публикувано от Луиза Пейчева на 28 юли 2015 // 4 коментара   Цената на сос песто в магазините е доста висока и то за малко бурканче, затова по-добре да си го спретнем сами

Кой не обича един от символите на италианската кухня – прочутият сос песто?! Тази вкусотия върви с много и различни ястия като паста, макарони, салати, добавка към месо и риба, и какво ли още не. Дори ако си направим препечени филийки с малко песто отгоре, се получава чудна и диетична закуска.

Лошото е, че в магазините за малко бурканче песто, при това със съмнително съдържание, ни искат доста пари. Затова днес ви предлагаме класическата италианска рецепта за оригинално песто, което да си направим сами у дома.

image

Да си направим сами вкусното песто, вместо да пълним гушите на търговците

Хубавото е, че излиза в пъти по на сметка и не съдържа никакви вредни оцветители, консерванти и прочие отровни химии.

Продуктите, които ни трябват за нашето песто, са 150 грама босилек, 50 грама пармезан, 30 грама сирене чедър, 50 грама кедрови ядки, 100 грама зехтин, две скилидки чесън и щипка сол. Всички тези продукти се продават във всички големи хранителни вериги.

И така, започваме да приготвяме нашето песто като първо измиваме босилековите листа и ги подсушаваме на домакинска хартия. Счукваме скилидките чесън и после постепенно добавяме към тях листата от босилека като продължаваме да стриваме.

На загрят до средна температура котлон пускаме в тиган кедровите ядки, за да се позапържат едва за 3-4 минути, но не добавяме към тях мазнина. След като сме стрили добре всичкия босилек и чесъна, добавяме кедровите ядки към тях и също стриваме.

След това в хаванчето прибавяме и сирената, които предварително сме настъргали на ренде. Поръсваме със сол и отново упорито мачкайте всичко, докато се получи единна и изцяло хомогенна зелена смес. При постоянно бъркане добавяме зехтина на тънка струйка, а накрая изсипваме пестото в стъклев буркан и го затваряме добре.

Съхранява се в хладилник, а вкусът му е просто неустоим. Сами ще се убедите с колко много ястия ще го ползвате и пръстите ще си оближете. Да ви е сладко!



Тагове:   направа,   домашно,   на песто,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13782674
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930