Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2015 16:26 - Суперсемка спира процеса на стареенето и отблъсква грипа
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 467 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://zdravivsekiden.com/supersemka-spira-procesa-na-stareeneto-i-otbluskva-gripa/


Суперсемка спира процеса на стареенето и отблъсква грипа Публикувано от: SM on 24/10/2014 – 8:55 am9 коментари |  image 

Сигурно сте държали в ръка прекрасна семка на авокадо – гладка и лъскава – без да знаете какво да я правите – така красива и с необичайна форма. Оставена върху плота в кухнята, понеже сърце не ви дава да я хвърлите, тя изсъхва и в крайна сметка наистина я изхвърляте. Ако решите да я засадите, трябва да следвате следните стъпки: долния заоблен край се срязва на кръст, обвива се във памук и се накисва във вода, като се следи непрекъснато да е във вода, докато семката пусне корени; след това се засажда в пръст и се държи на светло място. Скоро семката се разпуква и от нея излиза нежно стебълце, което след време се превръща в много красиво растение с лъскави тъмно зелени листа, подобни на тези на другите цитрусови растения. Днес с радост публикуваме статия за още от многото полезни свойства на авокадото, и по-специално за семките на тези ултра полезни плодове. – Здрави всеки ден    

image

Ето и статията:

Може би знаете, че яденето на авокадо е полезно за вас, но изненадващото е, че и семката на плода също предлага множество ползи. Вместо да я хвърлите, следващия път я смелете на фин прах в мощен кухненски робот – в никакъв случай не я слагайте в обикновен блендер или в слаб кухненски процесор, тъй като семката е много плътна и лесно може да ги повреди. Съвет: Можете да оставите събраните от вас семки на авокадо да се изсушат на слънце или във фурната и след това да ги натрошите с чук на парчета и чак след това да ги сложите в блендера, за да се превърнат на фин прах.

Прахът може да се използва почти във всяко смути, в шейкове или сокове(само внимавайте с количеството, защото е доста горчив!), за да добавя мощни ползи за здравето като изброените по-долу:

image Противодейства на стареенето

Изследванията откриха, че семките на авокадото са богат източник на биоактивни фитохимикали, които спомагат в контролирането на свободните радикали, а това от своя страна спомага забавянето на процеса на стареене. Консумацията на семки от авокадо също така спомага за снижаване появата на петна на стареенето и на бръчки, поради способността им да изграждат отново колаген под кожата, придавайки йстегнат и младежки вид.

Побеждава грипа

Съдържайки толкова мощни антиоксиданти, семките на авокадото са известни също с това, че укрепват имунната система, и така не само ви предпазват в сезона на грипа и настинките, но също и отблъскват всички видове заболявания и болести. Всъщност, семките съдържат дори повече антиоксиданти от самото месо на плода авокадо.

Поддържа здравето на сърцето

Мощните антиоксиданти в семките на авокадото имат способността да помагат за снижаването на нивата на холестерола и могат да предотвратят редица сърдечни заболявания като атеросклероза и инфаркт. Според изследване, публикувано в мартенския брой от 2012 година на списанието Plant Foods in Human Nutrition, консумирането на семки от авокадо помага за предпазване от формирането на артериална плака.

Изследователите приписват тези ползи на високото съдържание на хранителни фибри в семките на авокадото, което спомага за снижаването на нивата на холестерол като фибрите се свързват с холестерола в чревния тракт и предотвратяват усвояването му от организма. Антиоксидантната дейност също се смята, че допринася като спира окисляването на липидите, процес, който води до формирането на артериална плака.

Има противовъзпалително действие

Семките от авокадото имат отлични противовъзпалителни свойства, които спомагат за снижаване на болките при артрит и при други заболявания на ставите, както и на подуването в стомашно-чревния тракт. Семките са известни също така с това, че помагат за облекчаването на запек и диария.

Контролира теглото

Тези супер семки са известни също с това, че помагат за снижаване на нивата на глюкозата в кръвта и за поддържане на здравословно тегло. Те могат дори да спомогнат за заглушаването на силното желание за храна като ви карат да се чувствате по-сити и по-удовлетворени, като така предотвратят нездравословното похапване между храненията.

Сега вече вие никога няма да искате да изхвърляте тази почти магична на вид и по съдържания прекрасна семка!




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760694
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930