Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2015 21:10 - Рецепти за уморени очи и остро зрение
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 458 Коментари: 0 Гласове:
0



 http://www.bilka.info/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/ Рецепти за уморени очи и остро зрение Стела Василева+ 21 февруари 2015 0 коментара   4.50/5 (90.00%) 4votes Днес ще ви предложим методи и рецепти за уморени още и връщане на остротата на зрението, защото много от нас страдат от проблеми с очите. Уморени очи

В днешно време все повече хора страдат от уморени очи, а главният дразнител в случая е компютъра. Добре е, ако работите твърде много време пред компютъра, гледате много телевизия, четете в по-тъмни помещения или напрягате много очите си по време на работа да вземете мерки навреме. Ако оставите нещата така и не премахнете налегналата умора върху очите най-вероятно остротата на зрението ви ще се влоши и ще ви се наложи да сложите очила.

image

Уморени очи

Причини, които въздействат неблагоприятно върху очите и предизвикват тяхната умора

Причините за умора в очите са доста разнообразни, като най-често срещаните са замърсяването им, дългите часове прекарани пред телевизора и компютъра, продължителното четене в затъмнено помещение, честото им излагане на ярка светлина, честия плач, недоспиване и други. Заболяванията, които причиняват умора на очите и вредят на зрението са много, но ето най-разпространените – алергиите, конюнктивита, малкото кислород подаван към роговицата, катарактата и други.

Симптомите, които се проявяват при уморени очи

Неблагоприятните симптоми, с които се изразява умората в очите никак не са малко. Част от тях са парене, тежест, дразнене зачервяване, сърбеж, болка и сухота в очите. Освен това често се появява главоболие, болки във врата, повишена чувствителност към светлината, двойно виждане, мъглявина и други. Ако не се обърне внимание и не се намалят дразнителите, за да се избегнат неблагоприятните симптоми ще навредите на очите си. Рано или късно зрението ви ще се влоши и ще се наложи да сложите очила. Това не е толкова страшно, защото не е болка за умиране, но защо трябва да се допуска, щом има толкова много домашни илачи, които могат да го предотвратят.

При уморени очи използвате следните домашни средства и рецепти, които ще върнат блясъка им

1. Краставица за уморени очи – това е един добре познат и лесен начин за премахване на умората от очите. Нарежете две кръгчета от една краставица и ги сложете върху очите. Дръжте ги там за около 20 минутки. Прилагайте метода поне седмица, за да може очите ви да възстановят блясъка си.

2. Пакетчета чай за уморени очи – във вода сварете за 5 минутки 2 пакетчета билков чай. Свалете го от котлона и изчакайте да изстине. Извадете студените пакетчета от чая и ги наложете върху уморените клепачи. Дръжте ги така около 20-тина минутки. Този лесен лек премахва умората от очите, предпазва от зачервяване и подпухналостта.

3. Студено прясно мляко - в чаша студено мляко потопете 2 памучни тампона, които ще наложите върху очите. Държат се близо 15 минутки и се махат. Тези компреси премахват умора и подпухналостта на очите.

4. Ябълка - сложете една ябълка в хладилника, за да поизстине, това ще засили ефекта и. Извадете я и отрежете няколко парченца, които ще наложете върху клепачите си за 15-тина минутки. Това ще успокои очите и ще помогне за премахването на тъмните кръгове и подутините.

5. Отвара от лайка – с чаена чаша гореща вода се заливат 3 супени лъжици изсушена лайка. Запарва се за 15 минутки и после се прецежда. В запарката се потапят памучни тампони, които се налагат върху клепачите. Престоява се 15 минутки и после се свалят. Добре е поне седмица да прилагате компресите.

6. Витамин А, картоф и жълтък – отделяте един жълтък и го разбивате в купичка. Отделно обелвате един средно голям картоф, настъргвате го на ренде и след това изцеждате сока му. Добавяте го към жълтъка. После към тази смес се прибавя и една ампула витамин А. Всички вложени съставки се объркват и тях се потапят памучни тампони. Налагате ги върху клепачите и стоите с тях 20 минутки. След свалянето им изплакнете лицето си с хладка вода.

7. Розова вода - процедурата е адекватна на предните. В розовата вода се натапят памучни тампони, които се слагат върху клепачите за 10 минути.

image

Билкови отвари за подобряване остротата на зрението

Билки за остро зрение

1. Корени от троскот – заливате с чаена чаша гореща вода предварително изсушени и смлени корени от троскот – 1 чаена лъжичка. Варете в продължение на 15 минутки, свалете от котлона и прецедете. На ден приемайте по 5 пъти от отварата само по супена лъжичка.

2. Билка очанка – с литър гореща вода се заливат 50 грама от лековитата билка очанка. Престоява така 3 часа и после се прецежда. Илача се пие по 3 пъти на ден по 250 милилитра.

3. Листа от боровинка - с чаша гореща вода се заливат 2 чаени лъжички от лечебните листа на боровинката. Оставят се за престой от 60 минутки и после следва прецеждането. Илача се разделя на части, които се изпиват за деня.

4. Магданоз – с 1 литър вряла вода се залива връзка магданоз. Така еликсира се оставя да кисне за 60 минути. Прецежда се и се изпива в рамките на деня.

        ВАЖНО: Ако публикацията Рецепти за уморени очи и остро зрение ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!


Тагове:   рецепта,   уморени очи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13759112
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930