Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2015 12:56 - Шпигел: Берлин не приема "опасната пропаганда" на САЩ за Украйна Прочети цялата статия тук: Шпигел: Берлин не приема "опасната пропаганда"
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове:
0



http://svetoven.pogled.info/news/62940/SHpigel-Berlin-ne-priema-opasnata-propaganda-na-SASHT-za-Ukraina

 image


БГНЕС

/Поглед.инфо/ Няколко западни държави, сред които и Германия, разкритикуваха главнокомандващият силите на НАТО в Европа американският генерал Филип Брийдлав поради "опасната пропаганда и преувеличаването на военната роля на Русия в източната част на Украйна", съобщава авторитетното германско списание "Шпигел".

Според изданието в кабинета на германския канцлер вече се говори за "опасна пропаганда" от страна на генерал Брийдлав. В Берлин вече си задават и въпроса дали американците не се опитват да провалят усилията на Ангела Меркел за положително дипломатическо решение на украинската криза.

В тази връзка дори германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер лично се е намесил и разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"Истината е, че на два пъти лично се обадих в НАТО, когато ставаше въпрос за разминаване на нашата информация и тази от НАТО и САЩ", призна самият Франк-Валтер Щайнмайер. Според него обаче "никой не иска това да доведе до спорове".

Според "Шпигел" германското правителство е било изненадано, когато американският генерал Филип Брийдлав в края на месец февруари във Вашингтон е предупредил за влошаване на ситуацията в Украйна и по-голяма опасност от Русия. По това време властите в Берлин и германското разузнаване БНД са имали информация, че примирието и Споразумението от Минск е крехко, но че то се спазва.

Берлин е загрижен от неточните и противоречиви изявления на американския ген. Брийдлав, защото те могат да навредят на авторитета на Западните държави. Няколко дипломати от страните членки на НАТО миналата седмица са разкритикували поведението на Брийдлав по отношение на Украйна.

Американският генерал Филип Брийдлав обаче остава на позициите си около украинската криза. "Нормално е всички да не са съгласни с моите преценки и заключения", каза още генерал Филип Брийдлав.

Берлин / Германия



Прочети цялата статия тук: Шпигел: Берлин не приема "опасната пропаганда" на САЩ за Украйна - Поглед Инфо 


Тагове:   германия,   Украйна,   САЩ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13759233
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930