Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2014 06:47 - МНЕНИЕ на Божидар Димитров ОТНОСНО – Проекта за нов герб на Република Македония
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
0



 МНЕНИЕ

на Божидар Димитров

ОТНОСНО – Проекта за нов герб на Република Македония

Новият герб на Република Македония действително включва българският лъв от Стематографията на Христофор Джефарович от Дойран, издадена в 1741 г. Там освен герба на Царство България на която лъва има корона, има и гербове на трите и области – Мизия, Тракия и Македония, на която лъва е без царска корона.
Призовавам българските патриоти да не реват „Македонците пак крадат историята ни”. С този герб нашите хора в Македония подчертават, че исторически държавата им е била област на България и казват: „Македонците са били и… ще бъдат българи”. То вече 10 % от тях са вече български граждани и ако не бяха ограниченията, които наложиха ДПС и вицепрезидентката в последните три години досега да бяха станали 30-40 %, а може би и 50 % от цялото население на т.н. Македония.
Не се учудвайте на иносказателния начин на действие на настоящия политически елит на Македония. Хората с българско национално самосъзнание се боят, че все още силните сърбомански среди ще ги направят политически мъртъвци /а може би и не само политически/. Затова прибягват до такива ходове. Не ни дават официално разрешения за възстановяване на военни гробища, но ни подсказват: „Споразумявайте се с кметове”. Така и правим напоследък и възстановихме десетина военни гробища. Не дават български телевизии да влязат в Македония, но кабеларките пуснаха „Планета” и сега цялата младеж на Македония научи литературен български от песните на родните чалгаджийки. Питах един тинейджър в Скопие защо гледа певачките ни, а не сръбските и той ми каза простодушно: „По млади са, по-голи са и с по-големи цици и всичко, което пеят им се разбира”. Правилно – сръбският език е с падежи, вече 25 години не се учи в училищата и младите хора не го разбират добре. А „бугарският язик” е като „македонският” – без падежи и наистина всичко, което пеят Глория и Ивана, Емилия и всички останали „се разбира”.
Така, че нека македонците ни ползват лъва от герба. Това е крачка към ребългаризацията на Македония. Веднъж група дипломати от ЕС ме попитаха: „Каква е разликата между позицията на Гърция и България по отношение на Македония”. Аз им отговорих „Гърция смята и то с основание, че името Македония е име на гръцка антична държава и протестира. Ние въобще няма да протестираме, ако ни вземат името България, знамето, герба и химна дори”. Гербът вече го взеха. Хайде сега и името бе бракя.

Проф.Божидар Димитров




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13755125
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930