Алкалната диета: Лекарството за рак от 1923 г., но скрито от хората За да сме здрави трябва да ядем повече алкална храна.
Oсновната причина за рак е открита още през 1923 г., но много малко хора знаят за това, защото тази истина е скрита от фармацевтичните индустрии
През 1931 г. немският учен Ото Хайнрих Варбург получил Нобелова награда за откриване на основната причина за появата на рак.
Д-р Ото Варбург открил, че ракът е резултат от антифизиологични сили и антифизиологичния начин на живот.
С антифизиологичен начин на хранене и липса на физическа активност тялото създава кисела среда. Клетъчната киселинност е причина за изхвърляне на кислорода.
Липсата на кислород в клетките създава кисела среда
Д-р Варбург заявил: Намаляването на кислорода и увеличаване на киселинността в организма са две страни на един и същи медал: ако някой има едното, има и другото. Реално киселата среда е среда без кислород.
Всички нормални клетки се нуждаят от кислород, но туморните могат да живеят без него.
Туморните тъкани са киселинни, докато здравите тъкани са алкални
В своето произведение "Метаболизмът на тумора" Ото Варбург казва, че всички ракови форми се характеризират с две фундаментални условия: кръвна киселинност и хипоксия.
Ученият открил и че туморните клетки са анаеробни (не поемат кислород) и не могат да оцелеят в присъствието на високи концентрации на кислород. Туморните клетки могат да издържат само с глюкоза и в среда без кислород.
Здрави клетки без 35 % кислород могат да се трансформират в клетка с рак само за два дни. Всички нормални клетки имат нужда от кислород, но клетките с тумор могат да живеят без кислород. Това е характерно правило, обобщава д-р Варбург.
Според него, ракът не е нищо друго, освен защитен механизъм, който имат някои телесни клетки, които са оцелели в кисела среда без наличие на кислород.
ВАЖНО: Храната в зависимост от протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите гарантира и създава условия на киселинност или алкалност в тялото. С други думи ... всичко зависи от това, което се яде.
Киселинното или алкалното състояние се измерват с PH, чиито стойности преминават от 0-14, където 7 е неутрална зона. От 0-7 е кисела среда, а от 7 до 14 алкална.
Важно е да се знае как киселинната или алкалната храна се отразяват на здравето, тъй като клетките, за да функционират успешно би трябвало да се намират в PH зоната малко над 7
Здрав човек има PH в кръвта между 7,4 и 7,45.
Ако PH стойността при някого е под 7, този човек изпада в кома.
Храна, която увеличава киселинността на организма:- рaфинирана захар и всички нейни производни,
- продукти от животински произход (мляко и сирене),
- сол,
- рaфинирано брашно и всички негови производни (тестени изделия, торти, бисквити),
- хляб,
- маргарин,
- кофеин (кафе, черен чай, шоколад),
- алкохол,
- цигари,
- всяка варена храна (храносмилането унищожава кислорода и повишава киселинността на храната),
- цялата промишлено преработена храна в консерви, която съдържа консерванти, изкуствени оцветители, аромати, стабилизатори и други.
- Всички сурови зеленчуци. Суровите зеленчуци произвеждат кислород за разлика от термично обработените.
- Плодовете. Плодовете произвеждат много кислород.
- Водата е важна за производството на кислород. Хроничното напрежение е много важно и е причина за по-голямата част от всички дегенеративни заболявания.
- Движението дава кислород на цялото тяло. Заседналият начин на живот съсипва здравето.
За здравословен начин на живот е подходящо храната да е 60% алкална. Трябва да се избягват продукти, които са предимно кисели, като газираните промишлени напитки, рафинираните захари, както и всички подсладители.
Не злоупотребявайте със солта, използвайте я възможно най-малко.
За болни хора е идеално 80% от храната да е алкална и да се избягват всички вредни продукти.
При заболяване от рак, съветът е алкализиране на тялото колкото е възможно повечеХимиотерапията не лекува рака, напротив увеличава киселинността на организма.
Химиотерапията увеличава киселинността на организма до такава степен, че организмът трябва да започне да харчи резервите на кислород и за да неутрализира киселинността жертва минералите, които се намират в костите, зъбите, в ноктите и косата.
Поради тази причина на пациентите, които са подложени на химиотерапия им пада косата, установил д-р Варбург.
Д-р Джордж Криле Кливиленд, един от световно известните хирурзи открито заявява: "Всички видове смърт, наречени "естествени" не са нищо друго освен крайна точка на киселинно наситено тяло".Ракът не се наследява, това, което се наследява са хранителните навици т.е. начинът на живот. Лошите хранителни навици могат да доведат до рак.
Световен ден за борбата против рака
Сестрата на премиера ще живее........
Корнелия Нинова:Продължаваме да вадим на...
Цар Самуил, Светия Граал и Царичина.
Искам само да допълня, че свинското и говеждото са с по-висока киселинност от рибата, пилешкото и пуешкото месо.
Свинското месо освен, че предизвиква висока киселинност. При свинете нивото на хормоните е много високо. Новороденото малко, тежащо само няколкостотин грама, само за шест месеца, надвишава сто килограма. Това развитие се поражда поради повишеното съдържание на хормоните. Повишаването на хормоните при човека поражда акромегали (характерна болест, образуваща се от нарастването на носа, челюстта, ръката, крака и други крайни части по тялото). Reckeweg известява, че високото ниво на хормоните, съдържащи се в свинското месо, причиняват образуване на рак в храносмилателната система при човека. Веществото, причиняващо рак у човека, е така наречения “Бензипурене - Bezipurene” - хидрокарбон. Това вещество е присъщо за опушено приготвените меса, особено при опушените кренвирши и салами от свинско месо. В държави като Чили, Япония и Финландия, много често се появява рак на стомаха поради консумирането на опушена риба.
Мъжкия полов хормон на свинята е причина за рак при човека, поради факта, че половите хормони и веществата причиняващи рак, имат еднаква химическа формула. http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/05/28/tialoto-hram-na-bojiia-duh-1-mesoto-hranata-na-greha.960210
Научните открития също потеърждават вредата от свинското http://biopogled.com/%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82/
Свинята няма значително потни жлези за изхвърляне на токсините http://agronet.bg/agro-news/interesni-novini/4142-zashto-svinete-se-vargalyat-v-kalta.html
Затова Бог в милостта си ни е предупредил да не присъства на нашата трапеза, както и никое нечисто животно http://antoninus.blog.bg/drugi/2013/10/12/drevni-bibleiski-istini-za-zdraveto.1191386
И най-важното - да се молим за намесата на Великият Лекар.