Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2014 16:38 - Доц. Минчо Христов: Политическата мафия планира да открадне 25 млрд. спестявания
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 487 Коментари: 0 Гласове:
0



http://www.faktor.bg/novini/balgariya/23030-dotz-mincho-hristov-politicheskata-mafiya-planira-da-otkradne-25-mlrd-spestyavaniya.html
Доц. Минчо Христов: Политическата мафия планира да открадне 25 млрд. спестявания Последна редакция на 21/06/14 10:00     image

Минчо Христов




 Законът не гарантира влоговете на гражданите, написан е по престъпен начин

Планира се финансова криза, подобна на тази 1996-7 г. Мисля, че се планира от същите хора, които ограбиха банките тогава. И ще кажа защо. В момента има 25 млрд. лв. спестявания на българските граждани и още 20 млрд. спестявания на фирмите. Тези пари са в банките и са раздадени от тях като кредити. Голяма част от тези кредити са необезпечени, поради факта, че още през 2002 г. правителството на гражданина Кобурготски премахна наказателната отговорност за раздаване на необезпечени кредити. Това коментира пред Obshtestvo.net бившият зам. председател на парламентарната комисия за корупция доц. Минчо Христов.

Той е категоричен, че в момента Законът за гарантиране на влоговете също е написан по един престъпен начин от финансовата олигархия и е приет от парламента.

Става дума за два капана, които са заложени в него. Първият е, че валутните спестявания на хората ще бъдат изплащани в левове по курс от „първоначалния” ден на плащането. Т.е. ако човек има валутен влог и неговата банка фалира, той ще получи левове. Ако левът обаче се обезцени хората ще получат обезценени левове. И вторият престъпен абсурд залегнал в закона, е, че фондът за гарантиране на влогове при фалит на дадена банка започва изплащането на сумите по влоговете не по –късно от 20 дни. Никъде обаче не пише кога това плащане трябва да завърши. Така че плащането може да продължи 20, 30, 50…години. В миналия парламент многократно предлагах тези криминални пропуски да бъдат премахнати, като се запише, че на всеки гражданин при поискване влоговете да му се изплащат реално. А който е депозирал валута – да получава съответната валута. Сранното е, че никой в залата не възрази на това предложение, но мнозинството не ме подкрепи. Ето затова мисля, че целта на финансовата мафия е да открадне парите на българските граждани. Повтарям, това са 25 млрд. лв. на гражданите и 20 млрд. лв. на фирми. Сумата е огромна и би могла да бъде мотив за действията на всяка една мафия.

Питате какво ще се случи оттук нататък? Вероятно още през есента ще започнат протести на различни социални групи. Виждате какво става в здравеопазването, образованието, пенсионната система, гаврата с българските пенсионери. Може би ще сме свидетели на масови притести срещу безобразията, които вършат българските монополисти и тяхната безмерна алчност – тези, които държат тока, парното, водата, застраховките и разбира се банките.

Парадоксалното е, че ако правителството наистина обслужва финансовата мафия, то само ще има интерес от задълбочаване на кризата. Така обезценката на лева ще бъде по-голяма, а с това и печалбата на определени финансови кръгове. Ще загубят само вложителите, предупреждава доц. Христов.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707364
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031