Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2014 22:02 - Начало › Забавно › 6 начина да ви уважават 6 начина да ви уважават
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 473 Коментари: 0 Гласове:
1



 http://div.bg/Забавно/6-начина-да-ви-уважават_l.a_c.98422_i.405190.html

Начало
 ›  Забавно › 6 начина да ви уважават   6 начина да ви уважават 2 image   13.06.2014, 17:06 ...без да ви се налага да целувате задници              image Източник: Thinkstock/Guliver    

Трудно се получава, лесно се губи и е невъзможно да се спечели отново. Що е то? Уважение. Да бъде уважаван е едно от най-важните неща в живота на мъжа. Ако го притежавате, жените ще се състезават за правото да прекарат време с вас. Няма да се заяждат, няма да ви лъжат, няма да си играят с вас, защото жените се отнасят с респектиращите мъже като с царе.

Уважението има и своята социална функция. Ако притежавате това качество, хората ще ви помогнат да постигнете това, което искате, ще се отнасят с вас добре. В противен случай всяка ваша възможност ще бъде отнемана и животът ви няма да е никак лесен.

Това са 6 начина да предизвикате уважението на хората около вас.

1. Дръжте на думата си

"Всичко, което имам на този свят, са топки и моята дума" - Тони Монтана (Белязания).

Има нещо наистина отблъскващо в мъж, който не изпълнява обещанията си и бяга от своите задължения. Някак малодушно е, проява е на слабост и като цяло въобще не е мъжко. Ако искате да сте уважавани, особено от другите мъже, дръжте на думата си. Следвайте обещанията, които сте дали, независимо колко са трудни за изпълнение. Това е ключът към всеобщото уважение.

2. Бъдете себе си

"Когато сте задоволени от това да бъдете себе си и не се сравнявате или съревновавате, всички ще ви уважават." - Лао Дзъ

Някои мъже си мислят, че трябва да прикриват истинската си същност, за да се харесат на останалите. Съгласяват се с всичко, което се казва, и казват на останалите това, което искат да чуят. Готино, нали? Не точно. В един момент хората ще разберат същността ви и фалшивото уважение, което са имали към вас, ще се срине.

Истинският мъж е силен, самостоятелен и не се интересува какво мислят останалите. Харесва себе си такъв, какъвто е. Бъдете себе си – ще има хора, които ще ви харесват и такива, които не, но всички ще ви уважават.

3. Спрете да се интересувате какво мислят хората за вас

"Да бъдеш силен е като да бъдеш жена. Ако се наложи да го обясняваш, значи не си." - Маргарет Тачър.

Във връзка с тази мъдра мисъл ви призоваваме да се замислите над следното: представете си мъж, уважаван от всички. Според вас как минават неговите дни? Мисли си за уважението, изисква го от останалите, хвали се с него или просто си живее живота? Респект не се печели като го търсите от останалите. Уважение получавате, ако сте истински мъже и не се интересувате какво мислят другите за вас.

4. Уважавайте себе си

"Само със себеуважение ще накарате и другите да ви уважават." - Фьодор Достоевски

Както стана въпрос по-горе, не трябва да се интересувате дали другите ви уважават. Единственото нещо, което трябва да ви интересува по този повод, е дали уважавате себе си. Себеуважението не означава да поставяте себе си над другите. Става въпрос за това да сте си изградили ценностна система и правила за това какво искате и какво не искате от живота. И да ги прилагате строго. Когато някой премине вашите граници, не е нужно да се конфронтирате с него. Отдръпнете се и не се занимавайте с негативни хора и ситуации. Бъдете над нещата!

5. Бъдете успешни

"Хората уважават успеха. Не е нужно да харесват това, което правите, но ако сте достатъчно големи, те ще са привлечени от вас." - Шон "Джей-Зи" Картър

Като цяло успелите хора са уважавани. Това се отнася особено много за мъжете, защото мъж без насока в живота може да си спечели само презрение от останалите. Не е нужно да сте милионери или рок звезди, но задължително трябва да направите нещо значимо в живота си. Бъдете перфектни в хобито си, живейте страстно, намерете своята цел... каквото и да е, просто намерете начин да успеете в нещо.

6. Уважавайте останалите

"Говоря с всеки човек по един и същи начин, независимо дали е клошар или ректор на университет." - Алберт Айнщайн.

Повечето хора постъпват грешно като се отнасят с по-успелите от тях добре, а с неуспелите като с боклуци. Това е така, защото търсят изгода във всичко и оценяват само тези, които могат да им я осигурят. Истинският мъж не търси изгода от останалите. Не се отнася с хората добре, защото иска нещо от тях – прави го, защото е добър човек. Дръжте се с хората като с другари, без задни мисли. Не се отнасяйте добре с хора, които ще използвате само за някаква облага. Съдете хората по това, което са, а не по това какво могат да направят за вас. Уважение се печели с честност, а не с целуване на задници.



Тагове:   уважение,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13709061
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031