Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2014 16:52 - Кога да потърсим лекар: 6 възможни симптома за рак
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 928 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кога да потърсим лекар: 6 възможни симптома за рак

Обърнете внимание на симптомите за рак.

http://e-zdravey.com/bg/koga-da-potarsim-lekar-6-vazmozhni-simptomi-za-rak/
 

 За повечето случаи на рак, както и за повечето болести, ще чуете едно и също - колкото по-рано се открие заболяването и правилно се диагностицира, толкова са по-големи шансовете за дълъг живот.
Много е важно да се научите да разпознавате признаците на рак с цел да можете да се предпазите навреме.

Разбира се, при определени симптоми е възможно да става въпрос за някоя друга болест, а не непременно за рак, но е важно да бъдете внимателни за възможните признаци на злокачествените заболявания.
Подуване на корема може да е признак за рак на яйчниците.

Надутостта със сигурност не е непозната за много жени, особено по времето около менструацията. Но, ако същото продължи няколко седмици, е възможно да показател за рак на яйчниците.

Други симптоми на тази болест включват болка в корема и таза, рязко усещане за уриниране и чувство на силна ситост, дори когато не сте яли.
Промяна на зърната на гърдите.

Освен пъпа, който може да "се показва" навътре и навън, зърната са още една част от женското тяло, която може да "променя посоката". Ако зърната на гърдите са били навътре, а наскоро са променили посоката (независимо от това дали само едната или и двете), задължително се обърнете към лекар. Не е задължително да означава, че става дума за рак на гърдата, но е добре да се уверите!
Необичайно кървене е характерно за рак

Кървене между два менструации или когато  менопаузата вече е настъпила, представлява един от честите признаци на рак на ендометриума, въпреки че не означава, че винаги е така. Странно кървене също предполага и кървене от ректума, което може да означава рак на дебелото черво. Кръв в урината, пък, може да бъде и знак за рак на пикочния мехур или бъбреците.
Повишена температура

Високата температура, когато не става въпрос за настинка или грип, може да бъде опасен знак, който не бива да се пренебрегва. Температурата е признак на възпаление в организма, а ракът на лимфните жлези и левкемията могат да започнат с този симптом. Разбира се, повишаване на температурата може да бъде признак за някаква болест или възпаление, но упоритата треска без съпътстващи симптоми би трябвало да ви даде предпоставка да се обърнете към лекар.
Неочаквано отслабване

Странно отслабване, когато не пазите диета или не тренирате повече от обичайното, може да бъде сигнал за няколко здравословни проблеми. Ако сваляте без причина по няколко килограма на месец, трябва да се обърнете към лекар, може да е  рак  или хипертиреоидизъм, което е чест случай при жените.
Непрестанна кашлица

Непрестанната кашлица с продължителност от четири до осем седмици или по-дълго, може да е сиптом за  рак на белите дробове, ако няма настинка, грип или алергия. Цигарите са допълнителен фактор за повишен риск от развиване на тези злокачествени заболявания, така че е желателно да си правите профилактични прегледи.


Тагове:   симптоми,   за рак,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708959
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031