Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 19:50 - 4 ФЕВРУАРИ 1997 Г.: ПРЕДАТЕЛСТВО И ПОГРОМ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 506 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.02.2014 19:57


4 ФЕВРУАРИ 1997 Г.: ПРЕДАТЕЛСТВО И ПОГРОМ

https://www.facebook.com/magda.tasheva/posts/804095552937612

 Питате, скъпи зрители и ФБ-приятели, защо последното „Око“ изчезна от сайта на ТВ АЛФА тази сутрин (горния линк). Аз го свалих. Свалих го, защото колегите от апаратната бяха направили груба грешка. В изписването на темата на интервюто ми с проф. Станилов върху червената плочка на екрана бяха изписали "Тема: 4 Януари...“ А преди да вляза в студиото помолих да изпишат: „4 февруари: предателство и погром“, без да обяснявам повече – смятах, че всеки в България знае какво е станало на 4 февруари 1997 г.
 Още бях под въздействието на писмото на Умберто Еко до внука му (виж по-долу), когато разбрах, че навсякъде в политическия и обществен живот вече е нахлуло поколението на бебетата – децата на българската демокрация. Такива са и много от колегите в АЛФА – едната, родена през декември 1990 г., другият в края на 1992 г. Прекрасни млади хора с бебешки личица, които се чудят „Ама, какво толкова е станало, нали и през януари е имало нещо… там... какво беше“, когато им обяснявам, че темата, както са я изписали „4 януари: предателство и погром“ е жив нонсенс – на 4 януари, през онази година, нищо не е станало. Стана на 10 януари 1997 г. – тълпи нападнаха парламента и изгониха депутатите, имаше даже опит за опожаряването му.
 БСП имаше възможност да състави второ правителство, пък било то не еднопартийно като кабинета на Виденов, а коалиционно. Но Първанов – тогава лидер на БСП и нейната ПГ, върна мандата на избрания 10 дни, преди това, син президент Петър Стоянов и даде път на ‚сините‘, проамерикански сили да докопат властта.
 Едва след 4 години, българите разбраха, че на 4 февруари 1997 г, Гоце Първанов и Костов са сключили сделка - Костов ще се качи на власт, но няма да закача червените кредитни милионери, които току-що бяха източили банките и предизвикаха метежите на населението. В периода 1994-1996 г. тази фракция в БСП ("червените мобифони" ги наричаше Стефан Продев) бяха ограбили десетилетните спестявания на българския народ. И Костов наистина не ги пипна! За да може и той да граби - именно той продаде ОББ за ... 3 милиона лв. Само в касите на банката в София и страната е имал поне 10 пъти повече пари в кеш. Проста работа - даваш на Костов $1 млн., той ти дава банката за 3 млн. ЛЕВА и веднага, след полагането на подписите, влизаш в най-близкия офис на банката, вземаш 3 милиона лв., внасяш ги и ... пито-платено. Платил си сделката. И ако беше само до една или няколко банки – с масло да ги ядеш. Управлението на Костов всъщност разруши цялата българска индустрия. Стотици хиляди бяха изхвърлени на улицата – не просто безработни, а и деквалифицирани, защото за хора с тяхната квалификация не са останали предприятия в България.
 Още при служебния премиер Софиянски, веднага щом влезе на „Дондуков“ 1, сключи пакет споразумения с МВФ и започна изнасилването на България. Първото, което направи, е да шътне софийската ВиК на англо-американските мошеници „Интърнешънъл уотър (Юнайтед ютилитиз).
 Ето, това е 4 ФЕВРУАРИ 1997 г. Миналата година Първанов, Петър Стоянов и Костов поискаха за пореден път "събитието" на 4 февруари да влезе в учебниците по история, щото било историческо, предотвратило гражданска война . И понеже днешните млади българи тогава са ходили прави под масата, има огромна опасност тази скверна, черна дата да влезе в учебниците един ден като велико постижение на тримата гореспоменати измекяри. Затова е нужно да се обяснява, обяснява, разказва и анализира.

http://www.ataka.tv/видео/в-окото-на-бурята-74бр-02-02-2014-c4248.html
"В окото на бурята" - 74бр. - 02.02.2014 - Телевизия АТАКА
www.ataka.tv



К О М Е Н Т А Р И

Магда Ташева
Искам само да уточня, че през цялото десетилетие 1989-1999 г. аз и цялото ми семейство бяхме тъмно сини. Не съм членувала в нито една от партиите в синия съюз, но гласувах винаги в синьо и имах огромни надежди, че ако вземат властта, ще оправят България за 3-4 години. Всички привърженици на СДС смятаха, че в България трябва да стане по-добре, отколкото до 1989 г. (а не по-зле, както стана) и че наистина, непременно ще стане, защо да не стане... Нима тези, които са начело на СДС, не искат същото?! Започнах да изтрезнявам, когато Ал Бож взе да ликвидира Варненската корабостроителница - огромно идустриално пространство, процъфтяващо производство, с договори за 10 години напред. Пълното ми изтрезвяване дойде на 24-25 март 1999 г., когато САЩ-НАТО започнаха да бомбардират Югославия, а "моите избраници" - Костов, двете пуйки Михайлови (Надка и Екатерина) и останалата синя камарила квичаха от удоволствие...

Пламен Пасков Имаме изминат един и същ път, г-жо Ташева.
Явно сме една порода...

Stanka Dobreva За съжаление много млади хора по форумите се опитват да ме анатемосват защо не гласувам за Костов и сините?! Опитвам се да им обясня защо и за какво... след като два поредни пъти в началото гласувах за тях и как народа остана излъган, подло измамен и ограбен точно от хората на които повярва! Това не се прощава- да ограбиш надеждите на милиони хора, току що уж излязли от комунизма, хората се радваха, а предателите на демокрацията забогатяха! ....

Иван Георгиев Госпожа Ташева, всеки нормален човек е имал своите очаквания и своите илюзии, които впоследствие разбрахме , че са заблуди. Така, че вашият път е същият като моят и като пътя на хиляди българи. Но важното е сега вече, на тези години, с този опит- да сме налучкали верният път. Аз ви поздравявам за всичко , което правите!

Граци Данкова Истините за съвременната история на страната, поднесени по достъпен начин , ще помогнат най-вече на младите хора да ги осъзнаят и да реагират адекватно на всичко случващо се в политическият, социалният и икономически живот у нас! Продължавайте да отваряте очите на народа, г-жо Ташева!

Ianeva Katerina Много народ обраха тогава, включително и мен, но ако тук на земята не им се случи нещо лошо, то започвам да вярвам че има ад,и ще се пържат в него, защото природата си има своите закони рано или късно.

Angel Demirev "Едва след 4 години българите разбраха, че на 4 февруари 1997 г, Гоце Първанов и Костов са сключили сделка - Костов ще се качи на власт, но няма да закача червените кредитни милионери, които току-що бяха източили банките и предизвикаха метежите на населението." Въпросът е, защо между живите не Николай Добрев, кой му помогна да си замине и с това да отнесе със себе си тайните договорки между бъдещия премиер Костов и по-късно президент Първанов. Може ли да се смята, че Николай Добрев е починал от инфаркт, също както почина от инфаркт Мишо Бирата? Може ли да се смята, че смята, че глупавия, алчния и злобния са в играта? Първия с един не пълен мандат като премиер, втория с два пълни мандата като президент, а третия с един пълен мандат, но за сметка на това изключително разрушителен.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13761917
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930