Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2014 16:32 - Защо няма да напусна България?!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 575 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо няма да напусна България?!
26 януари 2014

http://e-burgas.com/archives/62095

За разлика от мнозина аз си останах в България и не съжалявам.

Създала съм си съвсем легален бизнес, изкарвам си добри пари, ходя си по спа хотели на съвсем достъпни цени, имам възможност да пътувам.

Харесвам непринудеността и приятелското настроение на хората, на българите!

Тук ми е дома, тук са ми децата, тук ми е всичко. И за никаква чужбина не говорим в семейството.Нямам намерение да се чувствам имигрант, да изплащам 30 години някаква къща от гипсокартон, да мръзна на минус 40 градуса, да се разхождам из подземни градове, какъвто има в Монреал…., пише под формата на коментар една от многобройните читателки на Е-Бургас под култовата статия на журналистката Яна Добрева „Защо напускам България”

 Нямам намерение да чакам по 7-8 часа пред спешен кабинет, както е в Канада или да треперя да не попадна под ударите на закона за невероятни глупости, да си държа боклука по цяла седмица в къщи защото има определени дни за изхвърляне на боклук…
 Нямам намерение да ходя с месеци от лекар на лекар за да ми решат елементарен здравословен проблем. Здравеопазването в Канада е под всякаква критика! Затова българите в Канада идват да си правят операции и да се лекуват в България… В Канада през зимните месеци в 16 часа вече е нощ! Не бих отишла и във Франция, където е пълно с негри и араби и няма буквално жив бял човек вечер по улиците. И е страшно… В чужбина има толкова много минуси, ама те се премълчават. Според мен за чужбина заминават неуспелите. Тия, които искат да имат повече пари, а няма как да ги изкарат в България. И търсят страни с по-висок стандарт. Никой от българските имигранти не заминава заради мутрите защото и в другите страни има престъпници, и убийци, и изчезнали хора… Заминават всички заради стандарта…. Защото за тях е много важно да им е препълнен хладилника …

Така, че тази статия е написана така за да се оправдае напускането от България. Обаче тя защо не казва как е живота там? Напускала, много и здраве… Наскоро моят син си счупи ръката. Бяхме в Пирогов. За нула време го прегледаха, направиха му снимка и го шинираха. Затова не се връзвайте на такива статии… Мислете как да си създавате бизнес в България, как да спомагате за икономиката на България. Не си мислете само за хладилниците.
 И
 тази мания за следване в чужбина не я разбирам. Разбираема е само за свръх умни студенти, които биха научили много от световно известни професори. Но аз съм имала многократно възможността да проверявам професионално как са подготвени студентите от чужбина и мога да ви кажа, че родителите им са си давали парите на вятъра. Познавам 2 много добри лекари, известни в цяла България. И на двамата децата им следват медицина в София, а не в Германия или Франция. Така, че не плюйте България, а работете за нейното бъдеще! И не говорете на децата си да бягат от България, а ги възпитавайте в родолюбие. Защото животът в чужбина не е по-лек и не си заслужава да работят денонощно, на две-три места, за да си купят къща от гипсокартон или да живеят под наем.

Коментар на Е-Бургас под статията „Защо напускам България”




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13750870
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930