Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2014 19:12 - Урок по национално достойнство
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
0



Урок по национално достойнство

Отворено писмо до посланика на САЩ от украинския писател Олес Бузина

http://alterinformation.wordpress.com/2014/01/24/2001003596/

Господин Пайет, обръщам се към вас в правото си на известен украински писател, който никога не е взимал, нито е просел подаръци от вашата страна.

Това писмо е моя лична инициатива. Зад него не стоят политически партии или олигархически групировки. Уверен съм обаче, че моето мнение съвпада с това на множеството украински граждани, които вие упорито игнорирате.

Само преди дни, когато вълненията на Европейския площад достигнаха своя апогей, в пресата се появи съобщение, че представителят на Съвета за национална безопасност на САЩ Катлийн Хейдън поиска от правителството на Украйна да ИЗВЕДЕ СПЕЦЧАСТИТЕ от центъра на Киев. В противен случай тя заплаши украинците със санкции, в това число и неиздаване на визи за Вашата страна.

Предполагам, че нейната позиция като представител на Белия дом се определя в голяма степен от съобщенията, които отиват във Вашингтон от посолството на САЩ в Украйна. Тоест от вас, господин посланик.

Само че понастоящем редът в столицата се запази, именно защото тези «спецчасти» (тоест различните подразделения на МВР) се намират в центъра на столицата на моята Родина, и аз не бих искал те да напускат по съвета на чужденци, тъй като лидерите на нашата опозиция, както е показала практиката досега, не са в състояние да контролират различните си бойни групировки. Сведете тази проста мисъл до вашето правителство.

Ако мислите иначе, откажете се тогава от украинската милиционерска охрана на вашето посолство в Киев и намалете високата си поне четири метра желязна ОГРАДА, с която сте оградили своята нова резиденция, намираща се недалеч от станцията на метрото «Берестейская» на улицата, която доскоро носеше названието «Танковая». Защо са всичките тези мерки за безопасност? Та нали в Киев не се случва нищо страшно, освен „ПРАЗНИКА НА ДЕМОКРАЦИЯТА“?

Възможно е моята независима позиция да ви учуди. Но аз постигнах успех в своята страна без чуждестранна помощ и вярвам, че ние сами без съвети отвън сме способни да решим своите проблеми.

Колкото по-малко американските чиновници се месят във вътрешните дела на Украйна, толкова по-бързо тя ще влезе в числото на НАЙ-УСПЕШНИТЕ страни в света.

 

Източник: „Бъди Верен“,

български превод: Десислава Главева




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13747713
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930