Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2014 20:04 - Проф. Майк Адамс: Еднополовите бракове тласкат Америка към разруха
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 427 Коментари: 0 Гласове:
0



Проф. Майк Адамс: Еднополовите бракове тласкат Америка към разруха
21/01/2014 10:130 commentsViews: 54

http://bgnews.me/проф-майк-адамс-еднополовите-бракове/

Майк Адамс е професор по криминалистика в университета на Северна Каролина. В началото на 2014 г. той тиражира в американския интернет писмо, в което обяснява защо смята за правилни единствено браковете между мъже и жени. Постът му се превърна един от най-популярните и дискутирани и до ден днешен. Пред руския в. „Известия“ проф. Адамс разказва защо според него появата на еднополови семейни двойки води към упадък Америка и защо руските забрани по този въпрос също не са решение.

 

— Какво ви накара да направите това крайно според днешните представи за свобода изявление – че хора от един и същи пол не бива да сключват бракове?

— Истински брак може да има само между мъж и жена, защото дава поне три предимства за обществото. Той защитава жените, укротява мъжете, а също така осигурява благоприятна среда за отглеждането и възпитанието на децата.

Еднополовите бракове практически не отговарят на тези условия – тоест държавата и обществото нямат никаква полза от тях. Не виждам защо трябва да се гледа на тях като на нещо естествено, в реда на нещата.

— Не сте съгласен със законите в някои американски щати, позволяващи сключването на еднополови бракове?

— Определено. Не съм съгласен. Семейният съюз е Божие творение и само Бог може да определи какво представлява бракът и между кого да се официализира. Правителствата могат единствено да позволят или не регистрирането им. Но нямат право да преразглеждат самата основа на семейството като институция.

— Тоест като цяло вие не признавате хомосексуалните отношения?

— Признавам, че те съществуват, но не ги приемам като вид самоутвърждаване. Движението за правата на гейовете в Америка се стреми да се утвърди, отказвайки да признае или поне да уважи възгледите на хората, които не са съгласни с днешната либерална политика. Всички ние сме грешни и се нуждаем от прошка, а по отношение на сексуалните малцинства днешната американска политика по всякакъв начин отрича хомосексуализмът да е грях.



Един от многото за последните демократични години гейпаради в София

Смятам, че това е вредно преди всичко за самите гейове – защото отричайки своя грях, те отричат и възможността да се спасят от него. При това борците за правата на сексмалцинствата в Америка са убедени и манипулативно внушават, че заслужават специално отношение от страна на обществото. Хора, които предпочитат да не реализират правата, които са им дадени, не заслужават нови права.

— Все пак може би демокрацията трябва да присъства и в избора на партньор?

— Абсолютно вярно. Гейовете например имат правото да избират мъже за свои партньори. Но това не означава, че държавата е длъжна да регистрира техния избор във вид на граждански брак, нито да им даде права и социални привилегии, които важат за хетеросексуалните семейства.

— Тоест руската политика по отношение на хората с нетрадиционна сексуална ориентация е по-разумна?

— Идеята да се забрани гей пропагандата също е голяма грешка. Но обществото трябва да реши кога хората ще бъдат напълно готови да обсъждат темата за секса. И ако става дума за еднополовите отношения – трябва да има свобода: те да бъдат приемани или обратното, критикувани.

Нека свободният и открит пазар на идеи помогне за това да се изясни къде е истината и къде – лъжата. В момента Америка се намира в криза, защото забранява критиката на хомосексуализма. В същото време, ако Русия заложи единствено на критиката, също ще стигне до криза на ценностите.



София, шествие против демонстрациите за “различната сексуалност”

Цензурата не е начин за въздействие, защото тя предизвиква хората да се бунтуват. А те искат да изразяват дадените им от Бога права, но и да проверят истинността на нещата на свободния пазар на идеи. В подобни дискусии правителството трябва остава неутрално.

— Бихте ли посочили държава, която води правилна политика по отношение на сексуалните малцинства?

— По-рано такава страна беше Америка, където сексуалността нямаше значение за политиката. Говоря за годините, когато правата важаха за отделния човек, не за групи от хора; когато идеите на личността бяха по-важни от неговата идентичност. Дълго преди хората да започнат да се делят на хомо- и хетеросексуални.

Превод от руски език: Елена Дюлгерова




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13769983
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930