Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 23:11 - Шеф на Пентагона: България в НАТО – грешка и ненужна провокация към Русия
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1338 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Шеф на Пентагона: България в НАТО – грешка и ненужна провокация към Русия

Бързото поглъщане на България, Румъния и останалите бивши съветски републики е било грешка, заявява Робърт Гейтс – бивш министър на отбраната на САЩ в книгата си „Дълг“
http://alterinformation.wordpress.com/2014/01/18/89004120941958/


Според Робърт Гейтс приемането толкова бързо на България и Румъния в НАТО и разполагането на американски бази на територията на техните държави е голяма грешка.България е сателит на САЩ и НАТО, но не и равноправен член на алианса. Само по себе си, членството на страната ни в НАТО е неестествено – в алианса членуват държави като Турция и западноевропейски страни, които са вековни противници на страната ни, а първите не крият амбициите си да изградят нова „нежна версия“ на Османската империя. Само това прави членството ни в НАТО национално предателство и предателство спрямо собствените ни интереси.

НАТО принуди България да унищожи, практически, цялата си военна промишленост и армия. Това е обяснимо – за САЩ и НАТО България и останалите бивши соц.републики не са равноправни партньори, а територии, които трябва да бъдат погълнати в тяхната диаспора, което от своя страна представлява сериозен удар срещу Русия. За съжаление тези държави вървят „в комплект“ със своето население, което не е особено трогнато от брътвежите за „евроатлантическо бъдеще“, с което се аргументират национални предателства като договарянето за американските бази у нас.

Не е случайно, че партиите в България и техните лидери нямат никакъв спор относно външната политика на страната, защото тя отдавна е подчинена. Лидерите на партиите регулярно се явяват във Вашингтон и Тел’авив на нещо като „очна ставка“.

За ЕС и НАТО ние сме просто територия, придатък, който трябваше да бъде поставен под контрол, за да се ограничи геополитическото влияние на техния основен опонент – Русия. Това мнение днес изказват много руски и западни експерти и високопоставени лица. Поредния човек, който го изказа е бившия шеф на Пентагона и министър на отбраната на САЩ – Робърт Гейтс.

В своята мемоарна книга „Дълг“ той коментира приемането на държави като България в НАТО и разполагането на американски военни бази на тяхна територия така:

“Прибързаното включване в НАТО на бившите съветски сателити Унгария, Полша, Чехия, Словакия и балтийските страни беше грешка”, пише 71-годишния Гейтс, който е единствения министър на отбраната през мандатите на два поредни американски президенти.

“Американската договорка с правителствата на Румъния и България за ротация на воении през базите им беше ненужна провокация”, смята Гейтс. “Опитът да поканим в НАТО Грузия и Украйна дойде в повече (на Москва). Корените на руската империя идват от Киев, така че това беше колосална провокация.”

Нека сравним това поредно признание от човек като Гейтс с празнословията на предателите, които ни вкараха в НАТО и които се опитват да обяснят унижението да унищожим армията си и да допуснем американските бази на наша територия, както и да отговорят на въпроса: Какво търсят българските военни в Ирак и Афганистан с приказките за „евроатлантическо бъдеще“ и „поети ангажименти към нашите партньори„. Те изтъргуваха интересите и суверинитета на България срещу тлъсти комисионни.



Тагове:   българия,   грешка,   в нато,


Гласувай:
2



1. zaw12929 - Това не е всичко: ние плащаме неп...
20.01.2014 08:03
Това не е всичко: ние плащаме непосилен за възможностите си членски внос; пращаме за сметка на оскъдния си бюджет войници и сега едни тъпаци от медиите искат да осъдим тези, дето били виновни... да виновни са шефовете на НАТО; А ЗАЩО НЕ КАЖЕМ И ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ОТ..."ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН" ТЕ БЯХА ХАТОВЦИ И ТАКА КОЙ ЛИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ СМЕ НАЙ БЕДНИ... КАКВО НИ ПОМОГНАХА...
цитирай
2. christotamarin - България и НАТО ..
20.01.2014 13:00
Има ли България полза от членството си в НАТО? Да. Без НАТО България нищо не струва, тя би била обикновена
руска колония (каквато си е, би допълнил някой).

А има ли НАТО полза от членството на България? Да. Разбира се, само като територия, като плацдарм. НАТО получава сухопътен коридор Германия-Турция през териториите на Чехия-Словакия-Унгария-Румъния-България, все нови членки на НАТО, а пък Турция и Германия са най-големите членове на НАТО след САЩ. Освен това, България е нужна на НАТО, за да огради и Сърбия - страна, която си позволи враждебни действия срещу НАТО.
цитирай
3. christotamarin - В какво е прав г-н Робърт Гейтс?
20.01.2014 13:01
В какво е прав Робърт Гейтс, бившият министър на отбраната на САЩ? НАТО няма полза от членството на Полша, Литва, Латвия и Естония. Тези страни съвсем спокойно можеха да си останат със статутът, който имат Австрия и Финландия. Приемането на Полша и прибалтийските държави спечели за НАТО само недоверието и враждебността на Русия, а това не е желан ефект за НАТО. Може би само това е имал пред вид г-н Робърт Гейтс.

А защо ли Полша и прибалтийските държави ги приеха в НАТО? Защото тези страни страдат от русофобски комплекс (България страда от русофилство, и едното и другоро не са полезни за здравето). И защото сред гласоподавателите в САЩ има многомилионна полска диаспора, на която преди всичко трябва да се угоди. А пък да приемат само Полша не върви - това би се изтълкувало като призив "иди и ги изяж прибалтийските републики".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13762909
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930