Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2014 19:32 - Български Национален Съюз остро осъжда клеветническата декларация на ОЕБ „Шалом” относно Луковмарш
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове:
0



Български Национален Съюз остро осъжда клеветническата декларация на ОЕБ „Шалом” относно Луковмарш

16.01.2014
http://www.lukovmarsh.info/2014/01/16/български-национален-съюз-остро-осъж/
 

За поредна година ционистката организация „Шалом” пусна клеветническа декларация до българските медии, с която се опитва да очерни и демонизира ежегодното възпоменателно шествие Луковмарш, участниците в него, организаторите от БНС и светлата личност на героя ген. Христо Луков.  Ние от Български Национален Съюз можем да определим твърденията на организацията „Шалом” единствено като откровени и злонамерени лъжи. Остро осъждаме и грубите опити на тази организация да се разпорежда с българските институции, както и да налага мнението си над българските граждани, като им нарежда какво могат и какво немогат да правят в собствената си Родина. Подобни действия на ОЕБ „Шалом” могат да се тълкуват като опит за налагане на тоталитарни практики, ограничаващи свободата на изразяване и нанасящи удар срещу националната идентичност на народа ни.

Декларацията на ОЕБ „Шалом” съдържа следните откровени лъжи:

1.  На Луковмарш се пропагандират неонацистки и ксенофобски идеи.

В правилата на Луковмарш е ясно записано, че пропагандиране на забранени от закона идеологии, както и ползването на такива символи е строго забранено. За спазването на това правило следят не само организаторите, но и различни държавни органи, присъстващи всяка година на шествието, именно с такава цел!

Проявата няма как да бъде определена като ксенофобска, след като ежегодно има различни делегации от чужди държави. Две години поред е имало и представители на палестинската общност. Може би, именно в това се крие големият проблем на ционистките организации с Луковмарш.

2. Генерал Луков е определен от ционистите като „яростен антисемит”. Твърди се, че той има отговорност за „репресиите и  униженията”, на които били подложени евреи по време на прилагането на антиеврейските закони в Царство България в периода 1941-1944 г.

Няма нито едно документално доказателство за подобно твърдение, а Генералът никога не е демонстрирал специално отношение спрямо тази общност.

Генерал Луков няма никакво отношение към приемането на тези закони. Легионите не са държавна институция, че да имат роля в прилагането на въпросните закони. Нещо повече – СБНЛ са били репресирани от държавата.

В декларацията на „Шалом”, също така, нагло се вменява се, че провеждането на Луковмарш по някакъв начин е „поругаване на паметта на милионите жертви на Холокоста” и въобще има някакво отношение към еврейската общност. Ние считаме, че паметта на загиналите се поругава тогава, когато с нея се злоупотребява за политически цели. Луковмарш по никакъв начин няма отношение към еврейската общност. Отделни представители на тази общност (основно изповядващи идеите на ционизма), обаче имат крайно злонамерено отношение към събитието, организаторите и участниците. Дали това не означава, че Луковмарш и всичко свързано с него не засяга пряко някакви необявени интереси на тази група? В едно сме сигурни – ако нещо може да предизвика негативно отношение спрямо еврейската общност в България, то това не е Луковмарш, а са наглите и неадекватни действия и декларации на ционистките групи, опитващи яростно да наложат волята си над народа ни.


Тагове:   БНС,   оклеветен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705411
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031