Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2014 20:19 - В тайната българска сметка №4536281560-27 има два пъти повече пари, отколкото притежава Бил Гейтс
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 665 Коментари: 0 Гласове:
1



 
В тайната българска сметка №4536281560-27 има два пъти повече пари, отколкото притежава Бил Гейтс
От Redactor | на 16/12/2013 прочитания: 1 330 | Престъпни схеми

http://noligarh.com/в-тайната-българска-сметка-№4536281560-27-има-дв/

Живеем в уродлива реабилитация на социализма, вместо генерален секретар на компартията като крал-слънце, сега си имаме демократични политици като феодали  
Доган  основно представлява руските,  а от петилетка насам и други особено взривоопасни интереси     

Ако държавата на мафията продължи да се възпроизвежда, нацията ни ще изчезнат в рамките на следващите двайсетина години, предупреждава разследващият журналист

От понеделник в книжарниците се появи новата книга на разследващия журналист Григор Лилов „ПОЛИТИЦИТЕ: ПАРИТЕ! МРЪСНИТЕ ИМ ТАЙНИ!” В нея авторът прави разтърсващи разкрития, че политиците, забъркани с куршуми, трупове, разстрели, кръв и мутри са най-богатите. В Топ 20 попадат Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Симеон Сакскобурготски, Ахмед Доган, Меглена Кунева, Саша Безуханова, Румен Овчаров, Иван Костов, Надежда Нейнски, Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева, Ирен Кръстева, Делян Пеевски, Георги Първанов, Волен Сидеров, Яне Янев, Сергей Станишев, Моника Йосифова, Пламен Орешарски и Христо Бисеров.

„Не съм пожалил никого. Трябва да се знае каква ИЗМЕТ ни управлява”, казва Лилов.

Той е автор и на книгите „Либийска връзка”,  „Дуел”, „Тайният проект Бойко Борисов”, „Операция „президент”, „Доновете, мафията, политиците и кукловодите им”.

Пред Faktor.bg авторът разкрива как е преплетена тази политическа мафия и може ли държавата да конфискува парите им.

Интервю на Стойко Стоянов

- Г-н Лилов, как най-богатите българи в годините на прехода се оказаха политиците? Може ли без политическа власт в България да се прави бизнес и да се печелят пари?

- Ще отговоря първо с една аналогия. При Живков връзките уреждаха бита – т.е. заобикалянето на правилата, днес на тяхно място е рушветът и корупцията. Мисълта ми е, че те са смазочното масло на един ръждясал механизъм, без което разпадът му ще е незабавен.

Според мен България е неототалитарна държава. Този феномен засега не е изследван от науката – пригаждането и вулгаризирането на демокрацията като средство за запазване на власт и привилегии. В политологията съществува понятието за комунизма като съвременна форма на монархията. В тази плоскост би трябвало да го има и разбирането на постсоциалистическия период – прехода, като модерна проява на ранния феодализъм. Е, вместо генерален секретар на компартията като крал-слънце, сега си имаме демократични политици като феодали, които чрез своите подчинени „рицари” – от обществото до бизнеса, воюват помежду си кой и колко да държи от територията на страната, населението и пространствата на бизнеса. За мен този механизъм обяснява и разпадането на държавността у нас, което днес го виждаме всички.

Втората причина е в икономическия модел. Сбърканият модел на приватизация и недопускането на чуждия капитал в първите години на прехода концентрира активите на страната в подставени лица. Но те не умееха да я управляват и развиват. Това доведе до деиндустриализация. Деиндустриализацията от своя страна създаде като алтернатива на финансовите натрупвания мафиите и сивата икономика. Следствието е, че централизираната икономика се запази като най-едър, могъщ и практически единствен предприемач – вкл. чрез властовите функции, законовите механизми и обществените поръчки, които правителствата и политическата каста притежават.  Би могло да се каже, макар и условно, че живеем в някаква уродлива реабилитация на социализма. Следователно бизнесът не може да не е нейна производна величина.

- Фокусирал сте вниманието си в разследването върху 20 известни лица, как ги подбрахте, може ли да се разглеждат като преплетени части от някаква политическа мафия?

- Тези двайсетина семейства и лица са колкото символите, толкова и драматурзите на сбъркания ни преход. Отговорността им за случилото се и неслучилото се дотук е огромна, и това беше водещият критерий. Всъщност питайки, вие сте дали отговорът на въпроса – те са от най-видните представители на политическата мафия. Колкото се борят помежду си, толкова си и сътрудничат в поддържането на модела у нас.

Ситуацията в България поразително прилича на онази в Италия. Там операция „Чисти ръце” засегна около 5 000 души.  Бяха заведени дела срещу  8 бивши премиери, 619 депутати бяха разследвани, а 321 станаха клиенти на Темида. 460 политици бяха осъдени ефективно – на затвор, вкл. 7 бивши премиери. Целият властови модел, изграден на противоборството между социалисти и християндемократи рухна, а най-видните им представители, макар и противници на политическата сцена, се оказаха членове на голямото семейство на мафията. Разликата с България – единствено в мащабите на семейството, понеже сме само 7 милиона.

- Колко са парите в банкова сметка № 4536281560-27, от нея ли ще бъде изстрелян смъртоносният куршум, кого ще порази?

- В цитираната от мен банкова сметка има почти два пъти повече пари, отколкото притежава супермилиардерът Бил Гейтс, сочен като най-богатия на планетата. От тази сметка се захранват политическите възходи като този на Бойко Борисов. Те са донорите за бизнесимпериите – например на приятелката му-банкерка Цветелина Бориславова. Но както съм писал, подобни авоари освен да даряват богатства, умеят да изпращат и неочаквани гостенки като смъртта – според времето, необходимостта и (не)полезността на лицата. Подобна сметка направи Луканов супермогъщ, същата сметка го командирова завинаги в отвъдното. № 4536281560-27 е онова, което наричан истинската тъкан на нашия преход – разследваните от мен нейни тайни са секретите на политическите и бизнскариери в България.

- Кой е  всъщност Сокола, след като твърдите, че не е турчин, българин и ром?

- Нека да запазя тази тайна за читателите на книгата. Аз самият бях изненадан от резултатите от разследването ми. Защото се оказа, че дори Държавна сигурност, която го е вербувала, не е съвсем наясно за него и родословието му. Но по-важният въпрос е кой е той сега? Сигурното е, че макар и с български паспорт, Доган работи срещу националните интереси. Това не е скандалът – сензацията е, че не защищава турските, какъвто е популярният мит! Основно представлява руските, както твърдя от години, а от петилетка насам – и други, които са особено взривоопасни.

- Имаше само догадки, но вие твърдите с категоричност, че е имало тайна среща между Симеон и Живков през далечната 1981 г. в Пловдив, какво са договорили?

- „Ние имаме и друг национален резерв (освен валутния), който аз винаги старателно съм пазил, но Луканов е на път и него да пропилее безотговорно”. Цитатът е признание на Тодор Живков. Става дума за  Симеон от Мадрид, както Генсекът нарича бившия цар. Самият факт на среща помежду им в онези години е сензационен. Както и развитието на тази история във времето. Сензационни са и детайлите около това, не знам как да го нарека – опипване, познанство, дори приятелство може би? За какво може да е ставало дума между тях двамата – между емигрант и номенклатурен владетел, между аристократична издънка и селянин по произход, между цар и болшевик? По-добре е читателите сами да си направят извода, аз съм дал фактите.

- За Румен Овчаров се знае, че е свързван с енергийната мафия и нейните лобита, но вие за първи път говорите за няколко трупа около този политик, чии са, как са повлияли на банковите му сметки?

- Вижте, около почти всички от политиците ни има трупове. И не става дума само за Бойко Борисов, както обикновено се счита. Когато сложни многоходови политически комбинации завършват с огромен международен гаф, дори запазен в тайна, обикновено се посипват трупове. Такъв е случаят покрай Румен Овчаров, но такива драми се срещат и при премиерите ни. Дори и при най-неподозираните като имена. В тази книга съм маркирал няколко подобни истории. А който се интересува по-подробно от ставалото зад кулисите, извън светлината на прожекторите, му препоръчвам да разлисти том 2 на „Тайните на големите играчи”. Там например съм разследвал в детайли низ от смърти покрай управленията на Иван Костов, Сергей Станишев, връзките с Алексей Петров-Трактора и Маджо.

- Книгата ви е своеобразна информационна бомба – разкривате с какво е закърмен Командира под петолъчките на Кремъл, какво има в скритата папка от досието „Гоце” и връзките му с банка „Amwal”, вадите на бял свят атентат покрай Моника и Сергей, показвате политически аутсайдери като Яне Янев и Волен Сидеров  в „клуба” на най-богатите, на какви тайни се крепят парите им, познаваме ли политиците си?

- Сипете въпрос след въпрос –  за миската Моника и олигарха Станишев, за премиера Орешарски и връзката му с мафиотите братя Галеви, за всички тях. Няма как да отговоря – невъзможно е да се преразкажат над 400 страници в само няколкото от едно интервю. Основното обаче е, че въобще не познаваме политиците – с истинските им, а не с измислените им   биографии, с авоарите им, а не с извадените на показ няколко апартамента, които всъщност прикриват многомилионните им състояния. А така демокрацията се превръща във фарс – гласуваме за Иван, който всъщност е Петър, а понякога, както е при Христо Бисеров, дори и това обстоятелство е спорно. Пускаме бюлетината си в урната заради думите им, но не знаем делата им, заради които всъщност би трябвало да даваме или отказваме доверието си. Това е целта на книгата – знай истината, за да решаваш с гласа си.

- Защо край всички  богати политици витаят куршуми, трупове, атентати, кръв, мутри, възможно ли е правенето на пари и политика по друг начин? И има ли шанс мръсните пари на вашите герои да им бъдат взети и върнати на държавата?

- Преди 19 години заявих, че държавите си имат мафии, но в България мафията си има държава. Преди година това определение намери място във „Форин аферс” – най-авторитетно международно издание, орган на Американския съвет за външна политика. Но защо така се получи у нас? По третия свят – някъде в Африка или Азия диктатурите са възможни като съществуване, но в Европа това е недопустимо и съответно външният натиск ги смъква от власт, както се случи с Милошевич в Югославия.

Затова повсеместната криминализация е единствения способ да упражняваш фасадна демокрация в името на личния себичен интерес.

Родните политици не са поданици на България – те са потенциални граждани на света. С 100 и повече милиона, а някои дори с близо милиард те нямат проблеми да се установят където и да е по земното кълбо. Не вярвам, че парите им могат да бъдат конфискувани, макар и някога, от страната ни – достатъчно добре са препрани. Вероятно ще им ги приберат на Запад, както винаги е ставало с управниците, ограбили родните си държави и накрая загубили политически позиции в тях.

Но истинският проблем е друг – ако ситуацията продължи да се възпроизвежда, нацията ни и държавата ще изчезнат в рамките на следващите двайсетина години. Робството държи малцина, мнозина се държат за него, казва римският мислител Сенека. И ако някога дори то е било възможност за жизнено съществуване, днес, в глобализиращия се свят философията на оцеляването, което изповядваме като общност, е най-прекия път към гибелта.  И няма кого да виним освен себе си като народ.

 

burgasnovinite.bg




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13746949
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930