Постинг
13.01.2014 22:34 -
Фалшив зехтин в магазините: Как да проверим дали е оригинален?
Фалшив зехтин в магазините: Как да проверим дали е оригинален?
http://e-zdravey.com/bg/falshiv-zehtin-v-magazinite-kak-da-proverim-dali-e-originalen/#.UsWlM8T48x8.facebook
Чистият зехтин се сгъстява на студено.
Как да разпознаете качествения екстра върджин зехтин?
Фалшивият зехтин съдържа съмнителни вещества и хлорофил, които му придават вкус и цвят на зехтин, въпреки че се използват соеви или други евтини масла.
Авторът на книгата "Extra Virginity: The Sublime and Scandalous World of Olive Oil", Том Мюлер твърди, че 70% от чистия зехтин в света е разреден с други масла, което не е добре за здравето.
Възможно ли е да разпознаем оригиналния, качествен зехтин?
Трудно можете да го рапознаете само по вкуса. Дори и експертите не са много убедени. Въпреки това, има два начина.
1. Чистият зехтин се сгъстява, когато е студено. В хладилника би трябвало да се сгъсти. Когато се затопли, отново се връща в течно състояние. Зехнинът, който не се сгъстява в хладилник, не е чист.
2. Освен това оригиналният зехтин е лесно запалим.
Откъде да закупите оригинален екстра върджин зехтин?
Най-добре е да го закупите от местен търговец, който познавате. Следващ добър начин е да намерите фирма, чиито продукти имат сертификат, че зехтинът е чист и биологичен. Цената не е сигурен показател.
Екстра върджин зехтинът съдържа около 0,8 грама свободни мастни киселини, което е изразено като олеинова киселина на 100 грама продукт. Това е най-богатият зехин с ароматни и биологично ценни вещества.
Съхранение на зехтина
Топлината и светлината предизвикват бързо разваляне на зехтина. Обикновено в магазина зехнитът е в голяма стъклена опаковка, след като го донесете вкъщи, част прехвърлете в по-малка бутилка и да съхранявайте в шкаф, но в никакъв случай в близост до печка или друг източник на топлина. Останалата част се съхранява на температура от 15 градуса.
http://e-zdravey.com/bg/falshiv-zehtin-v-magazinite-kak-da-proverim-dali-e-originalen/#.UsWlM8T48x8.facebook
Чистият зехтин се сгъстява на студено.
Как да разпознаете качествения екстра върджин зехтин?
Фалшивият зехтин съдържа съмнителни вещества и хлорофил, които му придават вкус и цвят на зехтин, въпреки че се използват соеви или други евтини масла.
Авторът на книгата "Extra Virginity: The Sublime and Scandalous World of Olive Oil", Том Мюлер твърди, че 70% от чистия зехтин в света е разреден с други масла, което не е добре за здравето.
Възможно ли е да разпознаем оригиналния, качествен зехтин?
Трудно можете да го рапознаете само по вкуса. Дори и експертите не са много убедени. Въпреки това, има два начина.
1. Чистият зехтин се сгъстява, когато е студено. В хладилника би трябвало да се сгъсти. Когато се затопли, отново се връща в течно състояние. Зехнинът, който не се сгъстява в хладилник, не е чист.
2. Освен това оригиналният зехтин е лесно запалим.
Откъде да закупите оригинален екстра върджин зехтин?
Най-добре е да го закупите от местен търговец, който познавате. Следващ добър начин е да намерите фирма, чиито продукти имат сертификат, че зехтинът е чист и биологичен. Цената не е сигурен показател.
Екстра върджин зехтинът съдържа около 0,8 грама свободни мастни киселини, което е изразено като олеинова киселина на 100 грама продукт. Това е най-богатият зехин с ароматни и биологично ценни вещества.
Съхранение на зехтина
Топлината и светлината предизвикват бързо разваляне на зехтина. Обикновено в магазина зехнитът е в голяма стъклена опаковка, след като го донесете вкъщи, част прехвърлете в по-малка бутилка и да съхранявайте в шкаф, но в никакъв случай в близост до печка или друг източник на топлина. Останалата част се съхранява на температура от 15 градуса.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.