Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2014 21:17 - Потресаващо: Полицаи на границата пред бунт, карат като скотове, докато в София стотици пазят рахата на властта
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
1



Потресаващо: Полицаи на границата пред бунт, карат като скотове, докато в София стотици пазят рахата на властта
 
Добавена:  Петък, 10 януари 2014
 
 
http://www.faktor.bg/obshtestvo/petak-13/15531-potresavashto-politzai-na-granitzata-pred-bunt-karat-kato-skotove-dokato-v-sofiya-stotitzi-pazyat-rahata-na-vlastta.html

На границата полицаите живеят като диваци.

 Правителството на Пламен Орешарски демонстрира поредния цинизъм на 10 януари, изваждайки в центъра на София стотици тежко въоръжени полицаи и специална техника за борба с масовите безредици (виж снимките).


От сутринта столичани, минаващи в района на парламента се питат да не би страната да е осъмнала след полицейски преврат. Явно цялото напрежение е заради анонса на студентите, които искаха днес да се опитат да повторят бунта пред Народното събрание от 10 януари 1997 г., когато бе свалено поредното провалено правителство на БСП.

 В социалната мрежа граждани предупреждаваха, че се подготвят провокации, които да компрометират протестиращите, а действията им да развържат ръцете на МВР за саморазправа. Ранобудните обаче изиграха лоша шега на кукловодите и в последния момент смениха тактиката - радикалният протест бе отложен за 15 януари, в първия работен ден на омразния парламент.

И докато в София неимоверна полицейска сила бди за спокойствието на правителството и депутатите от БСП, ДПС и Атака, то на българската граница с Република Турция, командировани полицаи са пред бунт, заради мизерните условия, при които са принудени да работят и живеят при зимни условия (виж смайващите кадри).

Faktor.bg получи от бдителен гражданин серия от  потресаващи снимки, които показват едно към едно скотските условия, при които оцеляват на границата подчинените на министър Цветлин Йовчев. На тях ясно се вижда, че в 21 век европейският български полицай е принуден от шефовете си да спи в саморъчно направени от парчета найлон палатки, покрити с клони, да мръзне и мизерства, да се грее на огън, да пие вода от туби, за да пази България от проблема, който създаде точно тази власт с бежанците.

Командированите на браздата с Турция полицаи не крият, че са пред бунт, защото вече трети месец не могат да им осигурят поне елементарни условия за живот и работа.

В същото време за събраните в София униформени от цялата страна, дошли да бдят за сигурността на властта, се плащат милиони допълнително от бюджета. А нега са настанени неслучайно в хотел ”Родина”, показа днес bТВ.

Хотелът е собственост на провалилия се банкер и наркотрафикант Васил Нинов. Явно, докато търка наровете в гръцки затвор, в България от родната партия през МВР му наливат пари, за да не му пострада бизнеса. Вероятно МВР неслучайно е избрало това място, за да настани полицаите.

 Връзките на Нинов със силовото ведомство датират още от времето, когато в МВР се разпореждаше покойният червен министър Кольо Добрев. Красимир Райдовски, шеф на пресцентъра на правителството на Жан Виденов твърди, че през вече далечната 1996 и 1997 г. именно фалиралият собственик на Българска универсална банка Васко Нинов плаща мобилните телефони на министър Добрев, а двамата са в много топли отношения.

Faktor.bg знае мястото на граничния участък, в който са направени скандалните снимки. От съображения за сигурност на униформените няма да го съобщим, а по тази причина са скрити и лицата им.

Паралелът в снимките между границата и центъра на София е пряко отражение на разделението между управляващите и гражданите в държавата. Тази скандална ситуация  е достойна, за да се иска още в първия работен ден на парламента оставката на кабинета, но заради злоупотреба със сила и кризата с бежанците.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13766292
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930