Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2014 20:51 - Заливът ще плати за Волгоград
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
0



Заливът ще плати за Волгоград
10.01.2014 ·

http://worldtodaybg.com/2014/01/10/заливът-ще-плати-за-волгоград/

Официалните представители от руското министерство на външните работи не дочакаха разследването около терористичния акт във Волгоград. Те заявиха, че той, както и атаките на терористите в САЩ, Сирия, Ирак, Либия, Афганистан, Нигерия и други страни, имат един вдъхновител. И срещу него е нужна съвместна, международна акция. Необходимо е също да не се допусне избухване на сектантска вражда.

Тези, които планират джихад, започнаха война с Русия. Няма никакво съмнение, че Владимир Путин, човекът, наречен от британското издание  The Times Човек на Годината, още след първата бомба във Волгоград, е започнал да обмисля реакцията си.

И за да разберем мислите му, трябва да имаме представа за случващото се в Русия в цялост.

Взривовете избухнаха веднага, след като Путин победи в битката за Украйна. Той бързо отдели 15 милиарда долара за Украйна и измъкна килима изпод краката на европейците. Взривовете избухнаха и в навечерението на Олимпиадата в Сочи, която трябва да започне на 7 февруари.

Но битката вече е пренесена към сърцето на Русия. Путин беше непрестанно предупреждаван, че заплахите се концентрират в една точка – върху Русия. Причината – отказът на Путин да се поддане на настиска да прекрати подкрепата си за Сирия и Иран. Тези, които са наясно около ситуацията, казват, че на заплахата той отговорил така: Ще отрежа ръцете не всеки, който ги протяга към Русия.

Взривовете избухнаха веднага след достигнатия значителен прогрес около Женева-2. Русия настоява конференцията да мине под надслова война с тероризма. Вашингтон и някои негови съюзници се противят. Вероятно те не могат да се откъснат от позицията си след кръвта, пролята във Волгоград.

Взривовете станаха факт и след като Путин и Сергей Лавров настояха страните от региона да прекратят контрабандата на оръжие за екстремистките групировки в Сирия. След кръвта, пролята във Волгоград, светът няма как да каже, че Русия иска твърде много.

И работата не е само в Америка, Русия натисна педала и получи резултат. Държавният департамент само преди няколко дена заяви, че лидерите на страните от региона трябва „да употребят ефективни мерки за спиране на финансирането и вербуването  на терористични групи, най-напред по отношение на представители на каузата за създаване на Ислямска Държава Ирак и Сирия, както и за Джабхат ан-Нусра, да се спре потокът от терористи, насочващи се към Сирия и Ирак“.

След кръвта, пролята във Волгоград, Вашингон е принуден да премине от думи към дела, както и да се заеме със съюзниците си от страните от Залива, а и не само с тях. Някои държави от Залива нескрито поощряват тероризма в Русия.

Какво ще се случи, ако се изясни, че зад атаките във Волгоград стоят арабски политически сили, арабска държава? Ще има ли ответен удар?

Както се очаква, Путин няма да тръби по целия свят, че той е жертва. Путин ще изисква светът да му помогне във войната с тероризма. Реакцията вече е видна. Турция се задвижи и започва да препятства инфилтрацията на терористи в Сирия. Чува се, че в тази посока се движи и Катар. Голяма активност се забелязва и по отношение на ливанската армия.

Но Саудитска Арабия си остава главен фронт…Путин даде да се разбере на саудитското разузнаване чрез принц Бандар, че може да се спъне, ако пресече червената линия. Принцът се опита да убеди Путин, че Иран, „Хизбулла“ и Башар Асад са причините и движещите сили на тероризма. Но Путин знае откъде извира тероризма в бившите съветски републики.

Ясно е едно – светът трябва да прегърне руската идея – борба с тероризма. Този, който се противи, ще плати висока цена. Казват, че Путин никога не се шегува, когато става дума за безопасността на Русия.

Превод: „Светът днес“
 Източник: Politikus.ru



Тагове:   путин,   не се шегува,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13765897
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930