Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2014 16:16 - Има бази за терористи у нас, а държавата кротува
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 676 Коментари: 0 Гласове:
0



 Има бази за терористи у нас, а държавата кротува
 10 Януари 2014 
 http://www.vmro.bg/ima-bazi-za-teroristi-u-nas-a-drzhavata-krotuva/

Българската държава се отказа да защитава държавността дори в пределите на страната ни. Политиката ни в последно време е „дюнерджийска“, почива на „бирени изказвания“. А в България съществува голяма опасност от радикализация на исляма, особено в местата с циганско население, където има бедни, необразовани и озлобени хора, както и там, където съществуват нелегални джамии.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „На ръба“ на Канал 3. Той посочи, че въпросните бази се насърчават от една страна от Турция, от друга от Катар и Саудитска Арабия.

В районите, гъсто населени с цигани, опасността от създаване на радикален ислям е голяма. За тези хора ислямът няма да е религия, а политика. Защото ислямът отдавна е въоръжена политика, предупреди Джамбазки.

Зам.-председателят на ВМРО припомни за плана за възраждане на т.нар. ислямска дъга на Балканите. На пътя ѝ стоят градовете Дупница, Кюстендил, Гоце Делчев, Благоевград, двете направления по реките Струма и Места. Именно за това Главното мюфтийство води битка да си върне имотите там, на което ВМРО се противопоставя решително.

Ислямската дъга минава през Босна, Косово, България – Родопите, и върви надолу, припомни той.

Джамбазки посочи позицията на ВМРО, която ще доведе до повишаване сигурността в държавата, а именно – затваряне на зелената граница с Турция от българската държава, обявяване на ясна бройка бежанци и имигранти, които можем да приемем, както и репатриране на установените нелегални сред чужденците. България не бива да бъде такъв разграден двор, е позицията на ВМРО по темата.

Ангел Джамбазки изрази мнение, че е било грешна стъпка след атентата в Бургас, за който бе набедена организацията „Хизбула“, да се събира на това място целият ни политически елит. Според него ливанската ислямска организация не е извършител на покушението.

Можеше да бъде унищожен целият ни политически елит, но, слава Богу, това не е било цел, а няма и защо. Убеден съм, че „Хизбула“ не е поръчител на атентата в Бургас. Отговорът бе политически зададен от Израел и нашите държавни мъже се подведоха по него, категоричен бе той.

Опасността от радикален ислям е огромна, предупреди Джамбазки. Такъв противник съчетава високотехнологичност с „пещерно действие“ и в това е тяхната сила. Станаха неуловими и мотивацията им е огромна. Срещу нас има силен, мотивиран и добре подготвен противник, чиято дейност може да бъде разгърната и на наша територия, ако се прецени, че им е нужен нов фронт, завърши политикът.





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13755536
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930