Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2014 19:13 - Китайски начин на първа помощ при мозъчен удар ВТОРИ ПЪТ ГО ПУБЛИКУВАМ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1433 Коментари: 1 Гласове:
0



Китайски начин на първа помощ при мозъчен удар  
http://vemiplast.wordpress.com/2012/10/15/китайски-начин-на-първа-помощ-при-мозъ/

Китайски начин на първа помощ при мозъчен удар. С игла може да се спаси живота на пациента от инсулт. Този съвет е от един китайски професор.

Съхранявайте в къщата си игла или игла от спринцовката. Това е един невероятен и нетрадиционен начин за спасение на човека от инсулт. Прочетете го и го изпратете това писмо чрез пощата, за да може – този съвет да помогне на някой, който да оцелее!

Отделете време да го прочетете. Вие никога не знаете, че нечий живот може да зависи от вас.

Баща ми беше парализиран и по-късно почина от инсулт. Съжалявам, че не знаех за тази първа помощ преди. Когато се получи инсулт – капилярите на мозъка постепенно се разкъсват. Необходима е почивка и спешна помощ. Но е необходима помощ точно тук, където е бил срива /удара/.Тези съвети ще ви помогнат да спасите живота на някого!

Запазете спокойствие. Независимо от това къде се намира пострадалия, не го премествайте /движите/. Защото, ако преместите болния, капилярите могат да се спукат, и ще има кръвоизлив в мозъка! Помогнете на пострадалия да седне, за да се предотврати повторното падане на земята, а след това може да започне това, което ние говорим тук – самостоятелно кръвопускане Ако в дома си имате една спринцовка за инжектиране, това ще бъде най-добре, в противен случай – с шевни игли или други игли също така ще свършат работа.

1). Задръжте иглата – острието над огъня /на запалка или свещ/, за да се стерилизира и след това да се използва за пробиване на върха на всичките 10 пръста.

2). Няма специфични акупунктурни точки, само убождане в mm от нокътя.

3). Убодете така, така, че кръвта да потече.

4). Ако кръв не започва да капе, затегнете /стиснете/ около пробива на пръста с пръстите си.

5). Когато всички 10 пръстите кървят по малко, изчакайте няколко минути – ще видите, че жертвата ще се съвземе!

6). Ако устата на жертвата е изкривена в спазъм – дръпнете и масажирайте ушите му, докато те станат червени – следователно, към тях приижда кръв

7). Тогава убодете всяко ухо в меката част два пъти, по две капки кръв от всяко лобче. Няколко минути по-късно устата му вече не е изкривена /крампирана/ и жертвата трябва да дойде на себе си..

Изчакайте, докато жертвата ще дойде към нормалното си състояние, без никакви необичайни симптоми, а след това го изпратете в болницата. В противен случай, /преди тези процедури/ ако той/тя, бъде откаран в болница с линейка на бърза помощ, – от друсането, когато пътувате, ще доведе до факта, че капилярите в мозъка на жертвата се разкъсат.

Ако човек вече може да върви сам,, той ще благодари на Бога, че е спасен!

Научих за кръвопускането и за  спасението на живота от специалист по традиционна китайска медицина лекар Ха Тин Бу, който живее в Сан-Juke.

Също така, имах практически опит с този метод, така че мога да кажа, че този метод е 100% ефективен.

През 1979 г. бях на обучение в Фунг-GAAP колеж в Тай Чунг. След като бях в клас, когато друг учител дотича в моята класна стая и каза развълнувано, „г-жа Лиу,  по-бързо, нашият лидер е с инсулт!“.

Веднага отидох на третия етаж. Когато видях нашия ръководител, г-н Чен Фу Тиан, той бе блед, речта му бе неясна, устата му беше изкривена – всички симптоми на инсулт. Аз веднага помолих един от студентите – стажанти да отиде до аптеката и да купи спринцовка с игла веднага, която след това използвах да набода във всичките 10 пръста на г-н Чен. След няколко минути, когато всичките 10 пръста почна кървене (всеки с капка кръв на грахово зърно), лицето на г-н Чен се възстанови, цвят и чувствителност се появи в очите му. Но устата му беше все още изкривена. Така че издърпах ушите му, за да се напълнят с кръв.

Когато ушите му станаха червени, аз убодох меката част на дясното ухо и пуснах от две места кръв. Когато и двете лобчета на ушите бяха пронизани и кръвта направи малки топчета- стана едно чудо. На 3-5 минута формата на устата се върна към нормалното, и речта му стана ясна. Ние позволихме да се отпусне малко и дори чаша горещ чай да изпие, а след това ние му помогнахме надолу по стълбите и да го доведем в болницата. Той лежа там една нощ и бе освободен на следващия ден да се върне в училище да преподава! Всичко работеше добре. Не е имало реакции, въпреки че обикновено инсулт жертвите страдат от непоправими разкъсвания на капилярите на мозъка по пътя към болницата.

В резултат на тези инциденти болният никога няма да се възстанови.

Инсулта е втората най-честа причина за смърт. Щастливците, дори да оцелеят, може да бъдат парализирани за цял живот. Такова ужасно нещо не трябва да се случи в живота на всеки човек.

Ако всички ние помним това кръвопускане като метод и започнем процеса на спасяване веднага, за кратко време, жертвите ще бъдат върнати до 100% нормалност.

Ако е възможно, моля да предвижите статията напред, след като сте прочели всичко от написаното за да знаят и други! Това може да помогне на нечий живот.

Наталия Котелникова
Ето и друга надявам се полезна  информация от форум:

Следната информация получих по мейл. За съжаление в pps. формат и на немски. Намирам я обаче за интересна и я предлагам в превод.

Помощ при инфаркт

Представи си, че е 17 часа и ти се прибираш изнервен и уморен от работа. Внезапно забелязваш остри бодежи в гръдният кош, които се разпространяват в лявата ти ръка, рамото, до лицевите мускули. Усещаш, че няма да се справиш до близката болница…

Посещавали сме курсове по първа помощ, но никой не ни е научил как да си помогнем сами. А времето ни се изплъзва, често до загубата на съзнание ни делят секунди.

Какво може да направи човек?
Не се паникьосвай!
Започни енергично и много на често да кашляш.
ПРЕДИ всяко изкашляне, поеми дълбоко въздух.
Изкашлянето трябва да е колкото се може по-(из)дълбоко, като че ли човек се опитва да изхвърли слуз от дробовете си.
Вдишване + изкашляне, едно след друго, в максимален интервал от около 2 секунди.

… и така, докато дойде/получим помощ.

Дълбокото вдишване ни зарежда с кислород. Кашлицата създава натиск в/у сърдечният мускул и поддържа кръвта в циркулация. Също така поддържа сърдечният ритъм.

Помощ при мозъчен инсулт

По време на едно барбекю-парти, Ингрид се препъва и пада. На предложението да бъде заведена до близката болница, тя отказва, убеждавайки присъстващите, че всичко е ОК, и се е препънала само благодарение на новите си, неудобни обувки.

Тъй като е леко пребледняла и трепереща, обкръжението й я подканя да седне. Остатъка от вечерта преминава във приказки и без други видими произшествия. На другият ден съпругът на Ингрид съобщава трагичната новина, че късно вечерта, състоянието на Ингрид драматично се влошава, бива закарана в болница, където по-късно почива. По време на грил-партито тя е получила мозъчен удар.

Ако приятелите й бяха оценили правилно ситуацията и бяха потърсили адекватна помощ, Ингрид щеше да оживее.

Много хора, след получаването на мозъчен удар, не умират. Ако помощта се забави обаче, те вредите често са непоправими.

Коства една минута, да прочетеш последващото.

Невролози твърдят, че ако в рамките на 3 часа след мозъчен инсулт, на жертвата се окаже адекватната помощ, то вредите може да се избегнат. Важното е, да се осъзнае и оцени правилно ситуацията, и пациентът да бъде диагностициран и поставен под лечение в тези 3 часа!

Разпознаване на мозъчен инсулт

С помощта на 4 стъпки!
Помолете човека да се засмее (няма да успее!)
Помолете човека да повтори точно едно цяло, не сложно, изречение, например: Шарените листата на дървото Шумят.
Помолете човека да вдигне едновременно и двете си ръце (няма да успее изобщо, или с явно затруднение)
Помолете човека да си изплези езика (Ако езика е изкривен, като че ли „обръщащ се“ от едната страна на другата, това е сигурен признак).

Ако човек има проблем с едно от тези действие, обадете се незабавно на бърза помощ и опишете случилото се и симптомите.

Ежеденевно изпращаме по мейл толкова глупости, защо да не го направим един път с нещо, което си заслужава. То може да спаси живот, даже и нашият. Защото никой, даже не 20 или 30 годишен, е сигурно защитен от подобни нещастия в днешното натоварено ежедневие.

Д-р Богомил ПЕЕВ*
 Редовно следете кръвното си налягане и холестерола, движете се повече и не пренебрегвайте профилактичните прегледи

Според статистическите данни заболяванията на кръвоносната система са заплаха номер едно за българите. Начинът на живот и културата на хранене се сочат от СЗО като един от най-важните фактори за поддържането на съдовете във форма. Всяка причина, която предизвиква тяхното стесняване или притискане, води до увеличаване на налягането в тях или до запушване и прекъсване на кръвопотока.

Какво представлява мозъчният инсулт?
 Това е внезапно остро нарушение на кръвообращението. Различават се два вида инсулт: хеморагичен и исхемичен. В първия случай се получава прекъсване на кръвоносен съд. Той се разкъсва, особено при наличието на повишено артериално налягане, и се стига до мозъчен кръвоизлив. Излятата кръв образува хематом, който притиска и разрушава мозъчната тъкан.

В последно време все повече внимание се отделя на по-често разпространения тип инсулт – исхемичния. Доказа се, че за кръвоносните съдове повишеното ниво на холестериновия липопротеид, който ние обикновено наричаме „лош холестерин“, е особено опасно. Прекалено голямото му количество в кръвта води до образуване атеросклеротични отлагания – плаки. Те се натрупват по стените на съдовете и пречат на свободното протичане на кръвта. В резултат на това органът, който те снабдяват с кръв (сърце или мозък), получава все по-малко кислород. В даден момент атеросклеротичните плаки могат да се откъснат и образувалият се по този начин тромб напълно запушва съда, поради което част от мозъчната тъкан умира и се стига до ис-хемичен инсулт. Този тип инсулти са по-чести. 80- 85% от мозъчните инсулти са исхемични. Най-засегнати са хората в напреднала възраст, но не са пощадени и лицата на средна, даже и в по-млада възраст.

Високата заболеваемост от инсулти в нашата страна се дължи на занемарената профилактика, на нездравословния начин на живот и пренебрегването на рисковите фактори, на първо място сред които стои високото кръвно налягане. То не трябва да надвишава 120 на 80. Самите пациенти трябва да го следят непрекъснато.

Друг сериозен фактор е дислипемията -наднорменото съдържание на холестерол и триглицериди в кръвта, което води до атеросклероза.

Диабетът също уврежда кръвоносните съдове, особен в съчетание с високо кръвно налягане и висок холестерол.

Да не се забравят факторите, които могат да бъдат избегнати чрез волята на пациента: тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, обездвижване. Но има фактори, които не зависят от пациента. Това са наследствеността, полът и възрастта.
 Редовните профилактични прегледи могат да установят повишен риск, произлизащ от групирането на няколко рискови фактори. Признак на наближаващ инсулт са т.нар. преходни разстройства на мозъчното кръвообращение, проявяващи се с краткотрайни говорни нарушения – фъфлене, невъзможност да се изговарят думите, слабост или изтръпване на крайниците от едната страна на тялото, световъртеж, дезориентация и загуба на мисълта.

Клиничната картина на настъпилия мозъчен инсулт се изразява с различни оплаквания и симптоми в зависимост от това, коя е засегнатата артерия: внезапна слабост, изтръпване на ръката или крака от едната или от двете страни, смущения в усещанията, внезапно силно главоболие без ясна причина, нарушение на говора – затруднен и неразбираем, изтръпване на устните, внезапно замъгляване и загуба на зрението, световъртеж, залитания или внезапно падане.

Описаната транзиторна исхемична атака, която се проявява с краткотрайни нарушения (за 2 до 15 минути) на мозъчните функции, може да бъде предвестник на мозъчния инсулт и да доведе до мозъчен удар. Най-голям риск за появата на инсулт идва от хипертонията (високото кръвно налягане), сърдечни аритмии, предсърдно мъждене, повишено ниво на холестерола и триглицеридите, захарен диабет, инфекциозни заболявания, наднормено телесно тегло със затлъстяване предимно в коремната област, стресови преживявания, фактори, свързани с начина на живот -тютюнопушене, нерационално хранене, злоупотреба с алкохол, обездвижване и др. В голяма част от преболедувалите от мозъчен инсулт са налице трайни увреждания. При някои от тях се развива съдова деменция, а при други – слединсултна депресия. Това аргументира първостепенната роля на първичната профилактика на мозъчния инсулт, която е насочена главно към предотвратяване на рисковите фактори за възникването им.

Ако вече сте прекарали инсулт или страдате от атеросклероза на съдовете на главния мозък и имате някои от рисковите фактори, е задължително прилагането на медикаментозно лечение от личния лекар, с помощта на невролог и кардиолог. Те са специалистите, които ще определят схемата на лечението. В България са регистрирани всички съвременни медикаменти срещу хипертония и диабет.

Основната профилактика на инсултите е редовното контролиране на артериалното налягане и стриктно спазване на антихипертензивна терапия, системно лечение на захарния диабет, на предсърдното мъждене и другите сърдечносъдови проблеми. За пациентите с хипертония и високи нива на холестерола е важна диета с ограничена употреба на наситени мазнини: тлъсти меса и супи, пилешка кожа, салами, сметана, сирене с високо съдържание на мазнини, яйца, пълномаслено мляко, свинска мас, твърди маргарини и др.

Препоръчителна е консумацията на повече зеленчуци и плодове, богати на целулоза: ябълки, цитрусови плодове, соя, соево и царевично масло, овесена каша, пълнозърнест хляб, извара, нискокалорично мляко, телешко и агнешко месо, два дни седмично морска риба.

Паралелно с медикаментозното лечение благоприятно действие имат и някои лечебни растения, които трябва да се приемат по-продължително време.

Препоръчвам следната рецепта:
 Седефче – стръкове 30 г, бял имел – стръкове, глог – цветове, полски хвощ – стръкове и балканска чубрица по 50 г. Билките се смесват Прави се отвара 5 минути на една супена лъжица билки в 500 мл вода След изстиване се прецежда и отварата се изпива за един ден.
Против висок холестерол:
 Бабини зъби – стръкове 60 г, магарешки трън – стръкове, глухарче – корени, глог – цветове и жълт кантарион -стръкове по 40 г. Приготовление: 2 супени лъжици билки в 500 мл вода. Ври 5 минути. Дневна доза – 3 пъти по една чаша преди ядене.




Гласувай:
0



1. olivie - Я по - сериозно
05.01.2014 20:21
Като го надупчеш с тия игли ще можеш ли да докажеш после, че не си го убил ти? Пък и инсултът е 2 вида - исхемичен и хеморагичен. Подходът при лечението им е различен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760852
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930