Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2014 16:22 - „Властта прави хората идиоти.” - някогашно интервю на Мартин Карбовски с Петър Слабаков
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
0




„Властта прави хората идиоти.”

18 October 2013    4

Автор Мартин Карбовски
 
http://www.lentata.com/page_5546.html


Село Бериево е известно с това, че там живя един от първите и най-големите дисиденти на страната ни. Петър Слабаков избра да отшелничи в един свят на интереси и заиграване, далече от суетата и резултата на прехода. Живя там завидно спокойно в стара къща с цял легион котки, послушно куче и високо говорещата си другарка Цветана. Въпреки че беше далече от събитията и не искаше да участва в тях, Слабаков не седя мирен - имаше мнение за всичко и най-вече - имаше мнение за политиците у нас. Това е едно интервю на Мартин Карбовски с Петър Слабаков, правено през далечната 2005 година. Слабаков беше безкомпромисен към хората, част, от които и днес се наричат опозиция и на които някога се надявахме...  Интервю без цензура и с истини валидни до днес. За предизвестената смърт на дясното и за "народа-мърда"...

Нека си говорим за 10-и?
 На мен вече не ми е никаква дата 10 ноември, беше само за момента... аз бях излъган, не знам за други, надежда някаква имаше, аз очаквах някаква промяна, обаче никаква промяна не стана. Идва новото демократично управление с демократични порядки, обаче такива няма, всеки се възползва от това.

 Нека да поговорим за тези, които познаваш. Да започнем от Филип Димитров?
 Филип Димитров не е изиграл никаква роля, той е болен човек, не е виновен той, болни са българите, ние сме овчи народ.... започвам да не харесвам собствения си народ. Той е мърда.

Кой е мърда? Филип Димитров или българският народ?
 И народът и ....., защото мърда-народ избира и мърда, която да го управлява.

 Филип Димитров, искам да ви кажа що за човек е той. Идват тук две три момчета, аз играх в Раднево и ме извикаха да играя една пиеса, да им помогна там.....от сатирата. Те, много приятни момчета и идват и стана въпрос за Филип Димитров. Онези казаха - той е болен човек. Аз казвам откъде знаете, те казват имаме един бай, те заедно били на една маса, хранили се в психиатричното заведение.... аз нямам против болните, но да ме управлява той, само като го видиш.......... ние не заслужаваме да имаме държава, упрекваме Византия или гърците там.... Ние нямаме държава.

За Костов?
 Той е мошеник, той не е добре, Сакскобургготски и той е мошеник..... Те имат предприятия.........Костов, дъщеря му има дървообработващо предприятие в Родопите. Идвам да взема от битака ми трябваха няколко летви и отивам и викам там .....Костов....те са от неговите, неговите летви. Ами Симеон и той, само че той ги изнася навън, той редовно ги изнася, понеже му върнали някакъв имот, който няма, сантим и една педя няма.

А царят, как ти влезе сега царят?
 А той е такъв помияр. Неговата фраза е "Когато му дойде времето". Той пристига със самолета на летището и Тицин го пита колко е часът, а оня казва 4 без 15. Благодаря, казва, за точния отговор и този побесня. Той е долнопробен.

Каква роля изигра той, като се върна?
 Той никаква роля не изигра, пак - хапльовски народ сме, дето ти казвам, че сме кофти и като народ. Виждате каква му е физиономията, когато се изказва, имаше една напрегнатост, сега не е напрегнат много, той се усмихва за що......аз просто не съм психолог, но като видя човек, мога да го разбера какъв е...........то се вижда....излъчването му е такова.......Той е много хитряга, гледаш го такъв сульо, такъв гледаш го - никакъв сульо, но майката си ебало.

...За Паси искам да ти кажа: България не предаде евреите, но един евреин и неколцина българи предадоха България и единият евреин е Паси. Паси беше при мен в "Екогласност"...дори той имаше наглостта нашите да реагират по някакъв начин, нали значи екология......беше им дошло на ума да посадят рози през август, да дразнят БКП-то, аз казвам, за какво ви е сега това - да ви подгони полицията. А той казва - бай Петре, нека ни ударят, ще минем за репресирани, това ми го казва Паси, тази мастия.

Дай по домовата книга малко, нали сега правим домова книга? За Надежда?
 На един червен вестник, гледам какво съм казал за Надежда, бях я затапил много, тя нали е много честна, не знам дали само в ушите е честна, като те за честност приемат тези партийни гаражи, дето взеха, как ги вземаш ти без пари? Аз въобще я зачеркавам от там, въобще не мога да я слушам.

Петър Стоянов е същото лайно. Той отива в Хонконг и прави реклама да дойдат да инвестират в България....така инвестициите им да се увеличат много, защото тук има евтина работна ръка. Тук ми еба майката, каква реклама ти правиш ти на собствения си народ, че работи безплатно? Той каза за неговия син, че се е явил на конкурс да спечели стипендия, защото той няма да има възможност да го издържа. Президентът няма възможност да го издържа. Питам аз този ахмашки народ как издържа децата си, представяш ли си, той е нагъл. Ебати президента. Той дори беше писал във вестника, че той е един от основателите на СДС.... Аз не съм основател.... аз му предрекох, че ще се разпадне, късно ама......те сега станаха като врабче 1,2,3 като БЗНС-то. Само като видиш премиера и президента, само може бостанско плашило да закачиш от двете страни на бостана...

Софиянски има една такава усмивка. Слави го пита дали тегли заеми от Любо Пъпката, този, банкера, а Софиянски казва: нали знаеш, че ако аз тегля заеми от него, ти няма да оставиш сухо място по мен. Той е правил сделки, Софиянски, съвсем различни. Есента започват запълване на дупките, те не са дупки, те са ями. От тези неща той печелеше пари, засипва ги дупките есента......това са милиони левове, които той забърсва.

Кажи ми за "Атака"?
 Мога да ти кажа, че много хора гласуваха, защото има много хора недоволни, единият не го назначили, на другия не приели сина му, недоволни по различни линии, ограбили го. Мои приятели казват, че ако някой оглави такава партия "Атака", но не Сидеров, защото те го поопознаха вече, ще гласуват също много хора, защото също има много недоволни, аз съм също недоволен.

Добре, за тези 16 години кой беше читав, не се ли появи един читав човек депутат?
 Ти ми кажи някой читав! Кажи ми, де? Не знаеш! Властта прави идиоти хората. Пише във вестника - да им дадеш 4000 лв. заплата на представител, за да не краде, но аз казвам - ти ако му дадеш 4000, той още ще открадне 100 пъти по 4...

Ако сега трябва да удариш една телеграма на цялото, какво ще напишеш в тази телеграма? Сега я пусни тази телеграма, сега.
 Българският народ е в овчи души, в мълчание, не съм аз този, дето ще ги оправи... кой да ги оправи? Аз мисля, че ние не можем да се срамуваме от дедите си, но дедите ни трябва да се срамуват от нас. Аз не се срамувам от дедите си, но те се срамуват от мен. Имам защо да го кажа. Моят дядо Петър Манолов и на моя дядо баща му - Иван Слабаков са били четници на капитан дядо Никола. Другият, Христо Слабаков, който е бил в комитета на Левски, него го пращат на заточение и моята баба отива да го търси и ражда в конака. Но да сме на туй дередже не са виновни дедите ни. Та... телеграмата е "Ние не се срамуваме от дедите си, няма за какво, но дедите ни вече се срамуват от нас!"



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705175
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031