Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2014 01:44 - В РУСИЯ СЪБИТИЯ, ПРОМЕНИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 652 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Igor Karpov

Владимир Путин - первый православный Президент России.
 Он молится, имеет духовника, помогает восстанавливать храмы. А если так, то дело православного человека только одно - молится за него, просить у Господа, что дал ему сил, направил на путь истинный.

                    жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

Путин посрещна Нова година с пострадалите от наводнението руснаци

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2013_12_31/Putin-posreshhna-Nova-godina-s-postradalite-ot-navodnenieto-rusnaci-3645/

Президентът на Русия Владимир Путин неочаквано пристигна в Хабаровск, където посрещна Нова година с руснаците, пострадали от наводнението в Далечния изток.

 
Преди това Путин посети един от пунктовете за временно настаняване на пострадалите от наводнението, а след това ги поканил на новогодишен прием.

По пътя към Хабаровск, Путин посети град Чита и покани на прием вдовицата на боеца-контрактник, загинал през есента на тази година при ликвидиране на последиците от стихията.

Освен това, на новогодишния прием били поканени и военнослужещи, който в пика на наводнението, стоейки до пояс във водата, с ръце удържали чувалите на дигата против наводнение, която можела да бъде разрушена под напора на стихията.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2013_12_31/Putin-posreshhna-Nova-godina-s-postradalite-ot-navodnenieto-rusnaci-3645/

                       жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

Московската патриаршия настоява ислямския радикализъм да бъде забранен
30.12.2013 г. 19:14
http://nakratko.bg/category/25/35211/

 В Русия не се прави достатъчно за борбата с идеологията на уахабизма, заяви Московската патриаршия, предаде агенция "Интерфакс", цитирана от БЛИЦ. "След като успяхме силно да ограничим и да забраним в отделни случаи разпространяването на нацизма, защо да не се приложи същата схема и спрямо радикалното интерпретиране на исляма, което самите мюсюлмани в болшинството си отхвърлят?, заяви отговарящият за връзките с обществеността протойерей Всеволод Чаплин.
По думите на Чаплин, пренебрегването на проблема може да свърши с това, че "след 5-8 години ислямът ще ни удави".

Той призова също държавата сериозно да се заеме със структурите, финансирани и управлявани от някои ислямски държави, преди всичко тези от Персийския залив.

Чаплин добави, че въпреки траура във Волгоград и призивите той да бъде направен общонационален, не бива да се отменя празнуването на Нова година, защото това е и целта на терористи - да предизвика масов страх, ужас, апатия и паника.

"Лично аз не обичам тази съветска Нова година, но ще е още по-лошо, ако по всички телевизионни канали плъзне някаква тъпа паника вместо сегашните тъпи шоу програми", каза още протойерей Чаплин. /БЛИЦ

             жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

Русия връща смъртното наказание след атентатите във Волгоград
Роман Худяков внася проект за вдигане на мораториума
Публикувано: 31 дек. 2013, 12:07 | Обновено: 31 дек. 2013, 12:07
http://www.blitz.bg/news/article/241814
София, България

Роман Худяков

Възстановяват смъртното наказание в Русия. Тази идея все по-силно се коментира след двата терористични акта във Волгоград. Депутатът от Държавната дума на страната Роман Худяков внесе проект за вдигане на мораториума при определени видове престъпления. Пред Интерфакс той заяви, че предложението му ще бъде подкрепено не само от неговите съпартийци, но и от "Справедлива Русия" и "Единна Русия".
"Смъртното наказание трябва да важи, когато става дума за престъпления като тероризъм и престъпления срещу деца, свързани с тяхната смърт", заяви ръководителят на комитета по сигурността на Държавната Дума Ирина Яровая./БЛИЦ





Тагове:   Русия,   събития,   промени,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13740174
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930