Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2013 07:04 - КОЛЕДНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КОЛЕДНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО
 Posted on 23.12.2013 by sl.T&T
 
 http://slivendnesiutre.wordpress.com/2013/12/23/коледното-унищожение-на-християнств-2/

 
Rate This
В училищата на САЩ е въведена забрана за споменаване на Бога. Забранени са думите „динозавър“, „рожден ден“, „Рождество“, „танци“, „бедност“, безработица и т. н. Изземат се и се горят книги на Марк Твен и Уйлям Шекспир. Ситуацията все повече напомня антиутопиите „451є по Фаренхайт“ и „1984″ – взети заедно.

САЩ
 През 2012 г. администрацията в много американски училища забрани да се споменават думите „Всевишния“, „Бог“ и други религиозни термини. Тяхната употреба е забранена както за ученици, така и за учители. Педагозите са принудени да преразглеждат учебната програма и да задраскват от текстовете на различни художествени произведения откъсите с религиозен характер.
 Така например, в Северна Каролина училищен директор накара 6-годишно момиченце да не споменава Бога в поемата, която детето написа и се готвеше да рецитира в Деня на ветераните, и да премахне изречението: „Той се молеше на Бога за мир, молеше Бога да му даде сили“. Родители на други ученици, след като узнаха за този текст, веднага настояха пред директора да изхвърли религиозните елементи от програмата, съобщава местното издание „McDowell News“.
 Администрацията бе принудена да се подчини, иначе я заплашваше съдебен иск. За основание можеше да послужи текстът от Първата поправка към Конституцията на САЩ, където се казва: „Конгресът не може да издава никакъв закон за установяване на религия или за забрана на свободното изповядване на религия“. Затова и бе решено, че споменаването на религиозните елементи на християнството може да накърни правата на учениците-атеисти или от други религии.
 „Като директор трябва да накърня собствените си религиозни убеждения и да спазвам буквата на закона. Той ни признава правото на свобода на словото и вероизповеданието, но при това, понеже сме държавно училище, не бива да изтъкваме една религия пред друга“, – коментира директорката Дезире Къркпатрик.
 В същото време обаче други чиновници от образователната система на щата обвиняват самото училище в накърняване на правата на ученичката – като при това се позовават също на Първата поправка.
 Това е само един от многото такива случаи.
 В американските училища беше забранено да се пее патриотичната песен „Боже, пази Америка!“.
 „Belfast Telegraph“ съобщава за трудностите, с които се сблъскват учителите по литература. Те трябва да премахнат от произведенията думата „Бог“, което често усложнява разбирането на текста. Така е „редактирана“, например, пиесата на Шеспир „Хенри V“.
 Но не беше забранено съкратеното изписване като „Б-г“, „Г-спод“ и т. н.
 На Коледа е забранено всякакво споменаване на Рождество Христово, а също и показването на християнски символи. Местните власти в много градове  премахнаха надписа „Честито Рождество Христово!“ от уличните украси.
 В Денвър премахнаха този надпис от платформите по времето на ежегодното шествие, макар в него безпрепятствено да участваха танцьорки на кючек (на Запад кючекът се нарича „танц на корема“), както и група хомосексуалисти и лесбийки.
 Големите търговски вериги в САЩ забраняват на продавачите си да пожелават на своите клиенти „Честита Коледа!“.
 В щата Ню Хемпшир наказаха ученици, защото се облекли в костюми на дядо Коледа и по този начин „оскърбили религиозните чувства на други деца“.
 След една забележка от страна на равин подплашеното ръководство на летището в Сиатъл премахна всички коледни елхи.
 От 2003 г. насам независимо, че половината американци са „практикуващи християни“, а 70% предпочитат традиционното пожелание „Честито Рождество!“, американските власти го замениха в името на „толерантността“ със „Честити празници!“. Причината е, че по същото време евреите честват празника ханука. „Коледната ваканция“ беше преименувана на „зимна ваканция“, а „коледната елха“ – на „празнична елха“.
 През 2006 г. на официалната президентска поздравителна картичка бяха изобразени кучетата на президента Буш, които си играят пред Белия дом. Тогава бе направено предложение да се установи светски празник, който да обедини юдаистката ханука и християнското Рождество във „Фестивал на покупки и партита“, наречен „Христнука“ (Christmukkah).
 През 2007 г. Върховният съд на САЩ потвърди забраната на властите на града Ню Йорк в държавните училища да се показват сцени от Рождество Христово. Това беше окончателното решение по делото, възбудено от майка на двама ученици, католичката Андреа Скорос през 2002 г. в Бруклинския федерален съд. А. Скорос заяви по този повод, че това е подпомагане на разпространението на юдаизма и исляма, и дискриминация на християнството.
 В решението на съда обаче се заявява, че когато на еврейските и мюсюлмански празници в училищата се представят еврейски и мюсюлмански религиозни символи, това било само пропаганда на уважението към културните традиции на различните общности в Ню Йорк.
 Затова на Рождество Христово се позволява да се показва само Дядо Коледа с елени.
 Обаче на ханука е разрешено да се показва еврейският седмосвещник – менора, а на рамадана – мюсюлманският полумесец със звезда.
 През 2012 г. ръководството на колеж в Северна Каролина забрани думата „Рождество“, когато студентите се готвеха да продават коледни елхи; целта им беше да съберат пари за благотворителната акция „Елхата на Ангела“, чрез която децата на затворници да получат коледни подаръци. Ръководството на колежа обаче реши думата „коледни“ да се замени с „празнични“ с обяснението: „Не можем да ви позволим да продавате вашите дървета, като ги свързвате с християнско събитие“.
 Но борбата срещу Коледа се води не само по време на празниците. От 2006 г. редица историци от САЩ и Австралия издигат настоявания да се променят традиционните в английския език обозначения за епохите: съкращенията „B. C.“ и  “A.D“, приети в историографията и означаващи “before Christ“ („преди Христос“) и “anno Domini“ (лат. „годината Господня“), да се заменят с  “B. C. E.“ („преди нашата ера“) и „C.E.“ („от нашата ера“) – както помним, такива бяха обозначенията по време на комунизма в страните от комунистическия блок. И по същия начин, както по времето на комунистическите режими на Изток, сега на Запад против християнството се води религиозна война чрез лингвистичен тероризъм.
 През 2012 г. департаментът по образованието на Ню Йорк обяви „политкоректна война“ на християнството. Неслучайно именно в САЩ през 1970-те години се появи самата странна дума „политкоректност“, която напомня комунистическите термини „политпросвета“, „политзатворник“, „политагитация“, „политофицер“, „политкомисар“ и т. н. Оттогава и започна война с цел унищожение на традициионните морални и религиозни ценности на християнството.
 От училищните тестове либералите премахват изрази, които били могли да „засегнат учениците“. Департаментът по образованието на Ню Йорк разпрати списък на забранените думи на съставителите на тези тестове. След като прочете този списък, нормалният човек си мисли, че това е някаква глупава шега. Уви, не е. Съвсем скоро американските деца просто няма да знаят какво означават думите „Коледа“ и „рожден ден“.
 От февруари 2011 г. в документация на Държавния департамент на САЩ е забранено да се използват думите „майка“ и „баща“, защото били оскърбявали хомосексуалистите. При подаване на заявление за официални документи в анкетите вече се пише „родител №1″ и „родител №2″.
 След това в училищата забраниха още около 50 думи, сред които „динозавър“, „рожден ден“, бедност“ и „безработица“. Думата „динозавър“ била намеквала за теорията на Дарвин за еволюцията – което можело да обиди религиозните хора. А „рожден ден“ може да обиди „Свидетелите на Йехова“, които не празнуват рождени дни.
 Училищните тестове не бива да обиждат и деца, чиито родители нямат престижна работа или висока заплата. Затова се забраняват думите „бедност“, „безработица“, „домашен басейн“, както и споменаването на различни предмети за разкош и скъпи подаръци. Забранени са думите „развод“ и названията на различни болести – причината е да не се травмира нежната психика на ученика, чиито родители са разведени или пък, не дай Б-же, някой негов роднина да е болен.
 Забраняват се думите „танци“ и „дискотека“, защото са обявени за „прекалено развратни и провокативни“. Изключение се прави само за думата „балет“, която е разрешена.
 В изпитните тестове въобще се забранява да се споменават религиозни празници.
 Забранена е думата „робство“, която оскърбява чувствата на младите негри, т. е. „афроамериканци“.
 Както се знае, книгата на Марк Твен „Приключенията на Хъкълбери Фин“ е изземана от училищните библиотеки и изгаряна само, защото в нея се използва думата „негри“. Въобще, книгите на Марк Твен са на 4 място в списъка на най-забраняваните книги в САЩ. Още през 1957 г. „Хъкълбери Фин“ е изключена от уроците по литература в щата Ню Йорк.
 А по-нататък се разгръща истинска епидемия по изземане на книги от училища и библиотеки.
 В Чикаго ги изгарят.
 През февруари 2011 г. в САЩ беше публикувана кастрирана версия на „Хъкълбери Фин“, където думата „негър“ беше заменена с „роб“ – обаче от тази година и тази дума е забранена. В списъка на забранените книги има още много класически произведения, като се акцентира да се увеличат привилегиите на малцинствата и да се разгърне мълчалива дискриминация на белите християни.

ЕВРОПА
В Европа толерантността доведе дотам, че тази година в Дания беше забранено да се купи традиционната елха в квартала на малък град. Просто мнозинството членове на местния квартален съвет там са мюсюлмани. След като случаят стана известен в медиите, все пак беше купена елха – но се проведе ново квартално събрание и сред членовете на съвета мюсюлманите от 5 станаха 6.
 Особени успехи толерантността постигна във Великобритания. Там около 20 хиляди ученици са записани в специални „черни списъци“ за извършители на т. нар. „престъпления от омраза“ и са нарочени за „расисти“ и „хомофоби“ – причината са изразите, които си подхвърлят по време на кавги, напр. думата „педерас“.
 Като „престъпник“ беше регистрирано дори 3-годишно момченце от детската градина, което казало на другарчето си, че главата му прилича на „броколи“. Това изказване беше официално регистрирано като „расистко“.
 Английските училища пазят в специални файлове списъците на „престъпниците от омраза“ и ги предоставят при поискване в университета или местоработата, когато техен ученик реши да кандидатства за студент или служител.
 Така например, в британското графство Кент избухна шумен скандал заради „расисткото“ изказване на 6-годишното момиченце Шарон Хауър. Докато ядяло шоколад, две 11-годишни момиченца започнали да я дразнят. Едно от тях, чернокожа, казала на Шарон, че има по лицето си шоколад, на което тя отговорила: „И ти имаш!“. Негърката отначало опитала да избърше лицето си, а после решила, че Шарон се шегува заради цвета на кожата й, и се оплакала на учителката.
 Родителите на Шарон били уведомени, че жалбата е регистрирана официално. На свой ред те смятат, че такива обвинения представляват „политкоректност“, доведена до налудничавост; бащата на Шарон твърди, че детето му дори не знае какво означава „расизъм“.
 Ръководителите на 3/4 от британските фирми забраниха коледните украси в служебните помещения. Кралската поща замени изображенията на Рождество Христово с такива на Санта Клаус. А още през 1998 г. общинският съвет на Бирмингам се опита да преименува Коледа в „уинтървал“ („зимен интервал“).
 Обаче в Австрия и част от германските провинции отидоха още по-далеч – там изобщо забраниха дори и Санта Клаус, дядо Коледа.
 Не са отминати и коледните поздравления, като в изстъпленията си либералите всякак се опитват да „освежат“ и „осъвременят“ християнския празник.
 По една английска телевизия преди 2 години коледното поздравление беше поднесено от мюсюлманка, стегната в забрадка.
 В италианския град Болоня градският съвет нареди в скулптурната сцена на Рождество Христово да се включи статуя на голата порноактриса Моана Поци, а статуята на Богородица да бъде в мини-жуп и върху обувки с високи токчета.
 Интересно, кой ли стои зад всичко това?
http://lyubomircholakov.blog.bg
Гласувай:
2
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11532524
Постинги: 14718
Коментари: 2344
Гласове: 9288
Архив
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930