Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2013 06:43 - РАДИНА РАЛЧЕВА: ОТКРАДНАХА МИ ДЪРЖАВАТА. ОТКРАДНАХА Я НАГЛО И ПРЕД ОЧИТЕ МИ! УЗУРПИРАХА Я!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 477 Коментари: 0 Гласове:
0



РАДИНА РАЛЧЕВА: ОТКРАДНАХА МИ ДЪРЖАВАТА. ОТКРАДНАХА Я НАГЛО И ПРЕД ОЧИТЕ МИ! УЗУРПИРАХА Я!

Снимка: Личен архив
Радина Ралчева: Искаме си държавата.
http://www.bulgaria-news.bg/category/exclusive/bulgarians/article/post81335.html

Хората с пари и без лица създават политически марионетки, за да ни лъжат, че начинът, по който живеем е ОК. Не е!
Bulgaria-news | 16.12.2013 15:33
„Ако някой ми беше казал преди време, че в следващата половин година ще съсредоточа огромна част от усилията и енергията си и практически цялото си свободно време напълно доброволно в нещо, което не се отнася пряко до мен, сигурно щях да му се изсмея. Вярно, работя много доброволно за различни каузи, но все пак не всеки ден и не по толкова време. Обаче ми откраднаха държавата. Откраднаха ми я нагло и пред очите ми. Направо демонстративно. Узурпираха я.

 И ето ме - заедно с още десетки хиляди хора - шест месеца по-късно все още си я искам обратно. Не заради пари, постове, облаги, не заради партийни листи и избираеми депутатски места, а защото всички предели са изчерпани, защото хора с пари и без лица използват политически марионетки, за да ни лъжат, че начинът, по който живеем е ОК. Нищо не е ОК в него. Абсолютно нищо. Всичко е измама.

 За да могат шепа хора да правят каквото си искат на гърба на всички останали. За да си създават паралелни реалности и паралелно съществуване там, в Долната земя, където няма морал, няма ценности, няма народ. Където всичко са сделки, далавери, уговорки, зависимости, търговия с влияние, злоупотреби, трупане на неща, пари, фалш, гадост, страх, омраза... Все още не проумявам що за същество трябва да си, за да продадеш и предадеш всичко, което има стойност и значи нищо в краткия живот, с който разполагаме.

 И ми се иска да питам: колко милиона ви трябват, колко имота, колко и какви постове, колко коли, самолети, яхти и други боклуци, колко държави трябва да унищожите, колко достойнства да ограбите, колко хора да унижите и обезправите, колко народа да разделите, колко младежи да прогоните, колко студенти и протестиращи да пребиете, колко от всичко ви трябва, за да спрете???

 Душите ви са черни дупки. Никога няма да ви е достатъчно, уви. Не знам вие какво имате. Но аз имам приятели. Имам съмишленици. Имам семейство. Имам цел. Имам време. Имам смелост. Имам лице. Имам име. Имам образование. Имам професия. Имам достойнство. Имам себеуважение. Имам скрупули. Имам кураж. Имам морал. Имам ценности. Имам кауза. Имам родина. Имам народ. Имам всичко, което вие нямате. Нали ви е ясно, че сте обречени. Защото има много като мен.
 #оставка #протестна мрежа #един народ
 
*Б.р. Текстът най-напред е публикуван във Фейсбук
*Авторката е известна пиар специалистка и протестираща


Тагове:   мъка,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13739993
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930