Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2013 19:21 - В ход е операция по реализиране на план „Балканите – 2020″ и „План – 3000″
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В ход е операция по реализиране на план „Балканите – 2020″ и „План – 3000″
Дата: декември 26, 2013 В: Анализи

http://nreporter.info/в-ход-е-операция-по-реализиране-на-план/

Макар далеч да не споделяме всички твърдения, изводи или предложения на автора, решихме да публикуваме текста, тъй като съдържа и важни данни, пряко засягащи нашата държава и териториите населени с етнически българи на Балканите (като р. Македония).

Бившият разузнавач и професор по управление на сигурността Иван Бабановски разкрива детайли за изгражданата ислямистка мрежа на Балканите

Роден през 1941 г. в Куманово. Завършва факултета за правни науки в Скопския университет, след което започва работа в службата за държавна сигурност в Белград. От 1966 до 1978 г. работи в службите за сигурност в Скопие, където започва от оперативен работник до висш ръководен кадър в разузнаването. Професор във факултета за сигурност. Преподава във висшата школа за подготовка на кадри за МВР в Земун и Загреб, в Центъра за подготовка на кадрови служители за SSUP SFRJ,Института за сигурност „13 май” в Белград, в разузнавателния център в Панчево. Научната му дейност- проблемите на сигурността, криминалистиката, оперативната техника, криптозащитата, военното планиране. Специалист по ликвидиране на диверсионно- терористични груп, организиранеи и водене на бойни действия в условията на военна окупация.

Вече е в ход план на радикалните ислямски групи от цял свят, главно с помощта на уахабитите от Босна и Херцеговина по изграждане на пет собствени зони по света, една от които на Балканите. Уахабитски и салафитски радикални ислямистки организации изпълняват План „Балканите 2020” и План „3000” за създаване на ислямски интернационал.

Планът „Балканите 2020” предвижда с неправителствени и хуманитарни организации да бъде усилван потенциала на политически мюсюлмански структури и албански етнически групи да бъдат ислямизирани целите Балкани.

В развитие се предвижда този регион да бъде „самолетоносач”, от който стартира плацдарм за разширяване нахлуването на исляма в Европа.

На този етап са осигурени два ислямски центъра- в Сараево и в Скопие.

Изборът върху Скопие е обоснован с политическата, икономическа, военна и по отношение на сигурността слабост на Р. Македония, на чиято територия се концентрират материално-икономическите и кадрови ресурси на ислямските радикални организации и изграждат техни бази.

Идентична е ситуацията в Босна и Херцеговина, чиято, за сега, привидна стабилност се осигурява за сметка на флирта с муджахедите и радикалните уахабити, свързани със структурите от мрежата на Ал Кайда, с чиято помощ се предвижда реализирането на План „2020” за окончателна ислямизация на Балканите.

План „3000” от своя страна има за цел окончателното изграждане създаването на обща ислямска държава от Атлантика, от Испания до Урал, което е първата фаза. Втората фаза предвижда към 3000 г. да бъде овладян и окончателно „прочистен” целия християнски свят.

Не е известно дали тези планове са познати на македонските или други балкански служби за сигурност и дали те предприемат нещо срещу тяхната реализация?

Бабановски се опитва да отговори на този въпрос, като твърди, че разузнавателните служби на Македония са в състояние на недостиг на капацитет, лошо кадрово състояние, имат организационни, финансови и материални възможности, поради което не са в състояние да се противопоставят на действията на ислямския радикализъм и джихад.

Според него за това пречи и провежданата от македонското правителство коалиционна политика, свързана с неудачния избор на политически партньори. Според него Ислямската верска общност( IVZ )обхваща арабско- мюсюлманските ислямски държави насочва албанските партии в Македония към групиране на мюсюлманите- албанци около идеите на „Призренската лига” и паналбанизма.

Заради глобалните планове панислямизмът е далеч по-важен от всякакви паналбанизми, заради което целия ислямски свят едва ли особено ще се интересува от проекта „Велика Албания”.

Разбира се, ако не се прецени, че той може да бъде един подкрепящ елемент.

Освен всичко, радетелите на великоалбанизма имат вътрешни проблеми, защото някои техни структури са прокомунистически, просоциалистически и промарксистко-ленински, чиито корени водят назад към времето на Енвер Ходжа.

Заради тях дори и в самата Албания намират отражение конфликтите на идейна основа.

Като излага всичко това, бившият разузнавач предлага цялата структура за политическа сигурност и разузнавателните служби на Балканите, подпомагани от разузнавателните органи на НАТО и водещи служби на Запад да организират обединени разузнавателни екипи, които да се ангажират на оперативно-техническо равнище в разкриването на намеренията и действията на международните ислямско-терористични планове „Балканите 2020” и „3000”.

Това професорът смята за наложително заради опасната активност на радикалния ислям, на уахабизма, които застрашават не само Балканите и съседните на тях земи, а създава и реални заплахи за ЕС, САЩ, Израел.

Това е още по-реално предвид капацитета на полицейските и специални служби на Р. Македония и другите новопоявили се държави на територията на бивша Югославия, които не може да са никаква гаранция срещу терористичните групи и организации, част от мрежата и на Ал Кайда, които действат срещу Балканите и ЕС.

Като се позовава на иранската разузнавателна служба, проф. Бабановски твърди, че заради участието на нейни войници в миротворческата операция в Афганистан Македония е била избрана за терористична цел от радикалните ислямисти, на което са попречили отклоняващите вниманието им други мащабни акции, като тази срещу коптската църква в Египет.

Според Бабановски мрежата на Ал Каида в Македония, Косово и Албания е създала три центъра, от които да подготвя и извършва операции на международния ислямско-екстремистки интернационал на Балканите.

„Своите структури в Македония Осама Бин Ладен създаде с помоща на ислямският религиозен лидер в Кумановския край Асипи Якупи (Asipi Jakupija), като им осигури финансиране през командир Абу Хамза (Abu Hamze),ръководил муджахединска единица, включена в състава на албанската терористична Освободителна национална армия (ONA), чиито тогавашен религиозен водач е бил същия Якупи. През тях минава и основната помощ на Осама Бин Ладен за терористичната паравойскаONAв нейната борба срещу македонската държава.

Със смъртта на Акупи след 2006 г. се спекулира, като се твърди, че е бил ликвидиран от специалните части на SAS.

Другият подобен канал за Македония на Бин Ладен работи за достигане на целите си с помощта на ислямските хуманитарни и неправителствени организации, представляващи част от глобалните салафитски и уахабитски мрежи.

Според професорът, западните разузнавателни служби, защитавайки интересите и политиката на своите държави „затваряли и двете си очи” пред финансовата, материална, военна и политическа подкрепа, която по тези канали стигат до ислямските терористи и джихадисти, оперирали на Балканите и в Македония.

След 2001 г. от територията на Албания и Косово някои западни тайни служби и Техеран организират агресия срещу Македония, целейки дестабилизация на младата държава, определена от европейските, натовски и американски експерти за невралгична точка, от която да стартират кървави конфликти, като се даде повод за прекрояване на балканските граници.

По този начин се търси продължение на политиката на защита на интересите на великите сили на Балканите, като се имат предвид познатите на историците резултати, заради която са гинали поколения балканци.

Тези конфликти днес отново се активизират, като се използват радикалните ислямски елементи, насочени и към сърцето на Европа.

В случаят Вашингтон е заинтересован, особено като се имат предвид уроците на Пърл Харбър, 11 септември 2001, неуспешните операции в Афганистан и Ирак, както и възможността Обама да държи шахидите по-далече от своите градове, които явно не могат да бъдат надеждно защитени.

Заради това съюзниците от НАТО организират тайни преговори с талибаните в Афганистан, за да си осигурят излизане и от Ирак, когато един след друг започват да падат проамериканските и проевропейски режими в арабските и ислямски държави.

Проф. Бабановски смята, че кадрите на радикално- екстремистката „Мюсюлмански братя”, организация, създадена още през 1928 г., днес са в основата на ислямско- фундаменталисткия, салафитски и уахабитски съюз в Босна и Херцеговина, Сърбия (Санджак и Рашка), Косово, Албания и Македония.

Същият радикален джихадистки съюз разполага с най-мощни структури в Скопие, Куманово и Тетово.

На старата градска чаршия, наричана в миналото „турска” или Бит-пазар днес е разположено седалището на албанския коалиционен партньор на македонското правителство, Демократичния съюз за интеграция (DUI), където край джамията на Мурад паша се намира и книжарницата „Медина”, където свободно се продава ислямистка литература.

Също там може да се снабдите и с документални филми, представящи дейността на албанските терористични организацииOVKиONA,както и за войната в Босна и Херцеговина, в които са показани брутални убийства на сръбски и руски военнопленници.

В продаваната там свободно литература се пропагандират ислямски фундаментализъм и екстремизъм, уахабизъм и салафизъм.

Продават се също и DVD с лекции и речи на Абдулсамед Бушатич (Abdulsamed Bušatlić), чието гостуване беше организирано от неправителствената „Активна ислямска омладина” от Босна и Херцеговина, на които всъщност е идеолог и пропагандатор.

Не без помощта на неговите речи младежката ислямска организация, която беше включена през 2003 г. в списъка на САЩ за терористичните организации организира своето присъствие в Македония, откъдето ще продължи да разширява своята екстремистко- терористична дейност и мрежа на Балканите.

В съседство, до книжарницата „Медина”, се намира и някаква „Ислямистка пощенска служба”, от където се изпращат шифровани съобщения и разпореждания към уахабитските структури в Косово и Албания.

Въпреки засилената активност на македонските разузнавателни и за сигурност служби уахабитите са разположили свои паралелни центрове в улиците около старата скопска чаршия.

Представителят на Ал Кайда за ЕвропаAl Fateh Ali Haseneini,водач на ислямските организации за подпомагане на страните от Третия свят се смята за особено важна част от мрежата.

Като се позовава на собствени източници „от службите”, проф. Бабановски споделя, че радикалните ислямисти ръководят делата си от пет центъра.

Ислямско радикално движение“Džamat Tebligh“ i Salafi“, което се подпомага от младежки ислямски организации „Студентски клуб” и“Bamirisije“;

Ислямския верски съюз (IVZ);

религиозни лидери, проповядващи радикални ислямистки идеи

гости и студенти от арабските земи, Турция, Босна и Херцеговина, Косово;

членове на различни радикални албански партии, които поддържат редовни връзки с иранските служби за сигурност и политически структури от Техеран.

За разпространението на радикалният ислямски фундаментализъм в Македония се използват Ислямската верска организация (IVZ), както откритият теологически ислямски факултет в скопското село Кондово, финансиран от правителството в Риад.

Според хърватската разузнавателна служба определени кръгове от Запад и НАТО подпомагат отварянето на албанския терористичен фронтна Балканите и в Македония, за да използват ислямския терористичен фактор, организираната престъпност и албанската наркомафия.

Военното крило на тези организации се ръководи от Мухамед Хафазан Джамили (Muhamed Hazafan Gamili), aполитическото от шейх Ахмед Али Седан (Ahmed Ali Sedan).

Един от главните отговорници за трансфера на муджахидини и оръжие от Албания и Косово в Македония е Селядин Джеза (Seljadin Đeza), свързан с Надим Ходжа, воювал като муджахидин в Босна и Херцеговина, след което трайно се устройва в Танушевци край Скопие.

Този район практически не се контролира от македонските власти.

Щабът на ислямската културно- хуманитарна организация „Мерхамед” (Merhamet) за Македония се намира в Скопие.

Явните ѝ цели са осигуряване на хуманитарна помощ и религиозен прозелитизъм и овладяване на младите хора.

Според разузнавателните структури на НАТО хуманитарната дейност на организацията е само прикритие за снабдяване на албанските терористични групи в Скопска Черна гора и Шар планина в Македония.

Най- тясно свързана Джамаат Теблих (Džamat Tebligh), чиито водач Исмаил Сейфула (Ismail Sejfula) тясно си сътрудничи с водача на муджахидините и уахабитите от КосовоЕкрем Авдиу(Ekremom Avdijom), всички свързани с Ал Кайда.

Центровете на двете организации се намират в Скопля (Tutunsuz i Aladža džamiji), в Тетово(Шарената джамия в с. Мала речица),в Струга, Кичево, Куманово, Прилеп и Охрид.

Организацията“Džamat Tebligh“ формално се финансира от хора в Македония, но реално паричните потоци пристигат от Пакистан, Йордан, Кувейт и Обединените арабски емирства.

Известни са нейни въоръжени акции както в Македония, така и в чужбина.

Основната цел на тези организации, свързани директно с мрежата на Ал Кайда е да създадат ислямска държава.

Те са свързани с екстремисткия имамMazlumijemот джамията Дженимахал в Призрен, чрез когото се осъществяват контактите с мюфтията Зуколич (Zukolićem), благословил някога движението в Нови Пазар за Санджак.

Членовете на тези организации имат връзки с различни мисионери от чужбина, което потвърждава общият им интернационален характер.

От Македония те често контактуват със свои съмишленици в Турция, арабските държави Пакистан, Иран, Йордания, Саудитска Арабия, но и от западноевропейските страни, сред които Великобритания, Норвегия, Франция, Дания и Германия.

На регионално ниво контактите им очертават Албания, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватска и Косово.

Обратно, мисионери от различни държави като Великобритания, Франция, Норвегия, Германия, Турция, Пакистан и Малайзия посещават“Džamat Tebligh“в Македония.

По този начин мащабната мрежа на ислямистките организации представляват опасност не само за Македония, а за региона на Балканите и Европа.

„Група Салафи” е друго ислямистко движение, познато в Македония.

То е основано през 1997 г. като се ръководи от Бекир Халлими.

Главният център на организацията се намира в Скопие близо доJajapašaджамия, както в разположената в скопското село Визбегово.

Използват се също така офисите на „Студентски клуб”, „Ислямски форум на младите” и“DK produktion“.

Локални центрове движението има в Тетово, Дебър, Струга, Прилеп и Охрид, като те са разположени в джамии и ветеринарни клиники.

Средства за дейността постъпват както от Македония, така и от различни организации в Босна и Херцеговина, Албания, Косово, от катарското доброволно сдружение“El Haramein“, „Саудитския комитет за взаимопомощ”, „Ислямския светски комитет, „Червения полумесец”, както от уахабитско- салафитски центрове в Саудитска Арабия, Египет и Кувейт.

В Македония средствата идват по линия на неправителствените организации „Дрита”, „Дибра” и“Rimekembija“.

Голям брой на различните ислямистки организации подпомагат дейността на движението „Салафи” (Salafi), като характера на връзките и действията на членовете показва, че се касае за част от хуманитарната мрежа наАл Каида, служеща за прикритие на основните им цели.

Членове на движението от Македония са изпращани на верско обучение в други държави.

Сега начело на движението стои Халими Бекир (Halimi Bekir)от Скопля, Садула Байрами (Sadula Bajrami) от Куманово,Зеким Ваид (Zekiri Vaid) от Охрид, Бейтула Ходжа (Hodža Bejtula) от Струга,Алейбери Алберт (Alejberi Albert) от Дебър иАсанасовски Севраниа (Asanovski Sevranija) в Куманово.

За да замаскира същинската си дейност,салафитското движение използва три помощни организации:“Forum islamske omladine“в Скопля,ръководена от Baškim Aliu.

Като помощни се използват“Studentski klub“и организацията“Bamiresija“.

В Тетово за прикритие служи „Ислямското научно общество”, „Съюз на жените” и клубът“Baškimi“.

Председател на техният“Studentski klub“e Etemi Bujar,като имат също списание“Studentsko pero“,което се разпространява в Македония, Косово и Албания, издателска къща за ислямска религиозна литература в Македония“Lotar“и“NUN“,които се печатат в чужбина с помощта на“Aktivne islamske omladine“, имаща филиали в Босна и Херцеговина и Косово.

Третата помощна структура на“Salafi“ e „Bamiresija“, разположена в Скопля, чиито председател еAmel Kurtiši, която има филиал в Косово.

Финансирането идва от Кувейт.

Организацията е инициатор за различни изяви- семинари, конференции, дискусии в Скопие, Кичево и Маврово, чиито домакини саHalimi Bekir, Sabahuidin Mahmuti, Ramadan Ramadani,които същевременно са организатори за Косово, Албания и Англия.

Част от финансирането се осигурява чрез“Bamiresija“, като често се използва издателската къща“Logos“,чиито собственик еAdnan Ismaili, както и“NUN“със собственикRamadan Ramadani,организирал няколко екстремни прояви в Скопля с помощта на неправителствената организация“Razbudi se“, финансирани още от ислямските граждански организации“Merhamet“, „Jeta“и“Božansko skladište“.

Регионални инициативи за религиозно обучение“Bamiresije“организира за Косово(в Урошевац и Прищина), от където се подбират курсисти, които се изпращат в Саудитска Арабия и Турция.

Установени са връзки на организацията с Червения полумесец, Асоциацията“Katarčevita“и“Islamski vakuf“.

Някои лица, свързани с ислямската радикална мрежасе насочват за инфилтриране във военните лагери на НАТО и САЩ в Афганистан, като за целта се набират и предлагат с посредничеството на фирми за логистика от Сараево и Тетово, за което се смята, че са контролирани от Ал Кайда и самият Бин Ладен.

От тези наемници се подбират на място подходящи за шахиди, като някои от тях се изпращат на допълнително обучение в Ню Йорк и Вашингтон.

Някои от участниците в мащабната терористична акция срещу САЩ, проведена на 11 септември, 2001 г. имат такива характеристики.

Източник: naaf.from-bulgaria.eu


Тагове:   планът,   за балканите,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706116
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031