Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2013 07:06 - КАК ДА ИЗЧИСТИМ БЪБРЕЦИТЕ?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1637 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КАК ДА ИЗЧИСТИМ БЪБРЕЦИТЕ?
 Събота, 08 Юни 2013г. 18:36ч.  Органи и системи  -  Отделителна система
 
http://www.zdravni.com/organi-i-sistemi/34-otdelitelna-sistema/2678-kak-da-izchistim-babrecite.html
 

Плодови и зеленчукови сокове  са  гаранция за чисти бъбреци, ако ги консумираме често. Учените отдавна са доказали, че те, както и топлите течности и алкализираните минерални води успешно прочистват тези органи.

"За бъбреците е много полезна и медената вода. Причината е, че медът има осмотичен ефект - казва проф. Връбка Орбецова. - Той повишава диурезата и измъква от тъканите излишните течности. Същото важи и при прочистването на червата, но при бъбрека това действие е по-силно изразено. Много полезно е в този период  да се поемат билкови отвари

с доказано изчистващо действие." "В деня за прочистване се прави комбинация от чайове - полски хвощ, пъпешово семе и мечо грозде, а сутрин към този микс се добавя и малко ябълков оцет - 1 с. л.

РЕЦЕПТА: Плодовите и зеленчуковите сокове задължително трябва да са в менюто в дните за изчистване на бъбреците.

на литър от отварата - препоръчва д-р Орбецова. - Полският хвощ е единствената българска билка, съдържаща силиций, който е дефицитен при хора с бъбречни камъни и песъчинки. На 1 л вода се слага 1 с. л. начукан полски хвощ, който се вари 20-30 минути. Когато се свали от котлона, в чая се добавя и една чаена лъжичка коняк или някакъв алкохол. Целта е да се повиши извличането на полезните вещества от билката."

Пъпешовото семе също има много вещества, които прочистват кръвоносните съдове и пикочните пътища "Затова за хора, които не могат да понасят по-остри билки от типа на мечото грозде, сместа от пъпешово семе и полски хвощ в равни части е отлична отвара. Тя може да се пие през целия ден, определен за прочистване.

ФАВОРИТ: Киселото мляко и айранът изчистват бъбреците.

Като тогава обезателно се приемат и топли течности", казва проф. Орбецова.

"Не случайно на всички мои познати казвам, че сутрин е много полезно да се пие по една чаша топла вода на гладно. Това прочиства целия стомашно-чревен тракт и действа много добре на всички механизми, които задвижват образуването на урината и дейността на бъбрека - казва експертът. - Особено важно е това за хората, приемащи диуретици. Те колкото и да са щадящи, водят до загуба на много електролити като калий, калций, магнезий и др." Според нея химическият калций е добре да се избягва и да се залага на биологичния. Той може да се приема с черупките на яйцата, със самите яйца и млякото.

"При прочистването е важно да има повече магнезий във водата.

За тази цел могат да се ползват различни магнезиеви препарати, но е добре на втория и третия ден да се засили приемът на магнезиева сол, магнезиев хлорид. Напоследък е много модерно „магнезиево олио".

То се втрива в кожата на корема, както и на болезнените места. Доказано е, че магнезият участва активно в детоксикирането на тежките метали, включително и на живака от организма.

Не трябва да се забравя, че при дискомфорт, рани, афти, едно жабурене с магнезиово олио може да ликвидира болката. Освен това магнезиевият лактат е отлично слабително средство", твърди проф. Орбецова.

Според нея много хора страдат от хроничен дефицит на магнезий, който е активен антиоксидант

и много добър хелатен (прочистващ) агент.

"Затова когато използваме магнезий и ликвидираме неговия дефицит, както и селеновия недостиг, можем да избегнем приема на много лекарства - казва д-р Орбецова. - Това е причината в периода на прочистване на бъбреците да засилим приема през устата на магнезий и в същото време да увеличим дозата на магнезиевото олио. Ако обикновено за втриване ползваме 1 чаена лъжичка веднъж на ден, то в периода на прочистване на бъбрека тази процедура може да се прави с две-три чаени лъжички сутрин, обед и вечер. Процедурата може да се комбинира и с приема на магнезиев препарат през устатата", казва проф. Орбецова.

В периода на изчистването на бъбреците много добре действа и чаят от магданоз, който се прави с обикновена запарка. Той е изключително богат на витамин А и възстановява бъбречните канали, пикочния мехур и пикочните пътища.

Кои храни са полезни

Айранът и медовината в това отношение са безспорни лидери. Чесънът, магданозът, боровинките, ябълките, дините, пъпешите, зърнените храни, някои ядки като бадеми, лешници.

Препоръчителни са светлата бира и чайовете особено от шипки, мащерка, бял равнец, риган, липа, лайка и др., които алкализират кръвта и урината, препоръчва проф. Орбецова.

Кои храни вредят

Хората с бъбречни заболявания винаги трябва да имат едно наум, че е необходимо да ограничават белтъчните храни. Както и наситените животински мазнини като мас, лой, препържените, пушените и храните, приготвени на скара.

Проф. Връбка Орбецова е председател на Сдружението за алтернативна медицина, доктор на медицинските науки. Дълги години работи в МБАЛ "Царица Йоанна". Преподавател е по лабораторна диагностика и патобиохимия, лектор по алтернативна медицина. Член е на Научното дружество по клинична лаборатория на Американската асоциация по клинична химия и на Балканския съюз по онкология. Член на съюза на учените в България и Русия. Има над 500 научни публикации у нас и в чужбина.

В периода 1990-1991 г. е депутат във Великото Народно събрание.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13756049
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930