Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2013 20:34 - ЗА ИИСУС /ПРЕДРОЖДЕСТВЕНСКО СЛЕДВАЙКИ МЕРЕЖКОВСКИ И ХЕГЕЛ/
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
1



Бояна Иванова


Donjo Donev
 ЗА ИИСУС /ПРЕДРОЖДЕСТВЕНСКО СЛЕДВАЙКИ МЕРЕЖКОВСКИ И ХЕГЕЛ/

 Нас ни гонят от Иисус. Ката част от девет хилядолетия война срещу него. Заменят Рождеството с коледа, духа с материя. Втълпяват ни обидни и отвратителни истории както за него, така и за християнството. Приравняват го и дори го поставят под други религии. Да си религиозен и то християнин не е модерно, това е отживелица, анахронизъм. Но на война като на война. Няма да успеят, това са жестоките предсмъртни гърчове на старото.

 Свеждат често споровете до това бил ли е Иисус реална личност или не. Карат ни да го разглеждаме от тривиална човешка материална гледна точка. Търсят и не намират опорни точки за това в Евангелието /така наричам четирите Евангелия и Посланието на Яков, брата Господен/. Евангелието не описва земния живот на Иисус, то дава неговото учение на фона на обосноваващите и подкрепящи го събития. Всъщност най-вече описва нашия живот такъв, какъвто трябва да бъде. Защото Той е син Божи и Син Човешки. За да усетим как е живял, какъв е живот му, трябва Иисус да заживее в нас.

 Ние знаем всичко необходимо за Иисус, за да го постигнем и Той да заживее в нас. Всичко е в Евангелието. Малка книжка, която колкото повече я четеш, толкова по-непрочетена става. Всеки път откриваш там нови и нови и дълбини, и висоти. Няма друга такава книга. Или - тя е от едната страна, абсолютната и вечна книга, на друга страна са всички други книги, които са толкова по-верни и по-хубави, колкото повече се доближават до нея. Там е Иисус, там е Пътя, Истината и Живота, там е Алфата и Омегата.

 Светът, такъв, какъвто е и тази книга немогат да бъдат заедно. Или тази книга ще изчезне, или Светът ще се промени според нея. Двадесет века продължава това, през послте какедните четири в предсмъртен ужас света, такъв, ккакъвто е, все по ожесточено се опитва да върне нещата назад.

 "Четох, разбрах и осъдих", казва император Юлиан Отстъпник. Това не го казва, но до голяма степен го прави нашата "християнска" Европа и още повече САЩ. Старото си отва трудно и воюва безогледно. Бавно и трудно това ще се промени, но ще се промени.

 Това, което сега правят неявно антихристите, преди е било явно. Вижте как вие от злоба и ужас Бруно Бауер /в същото време работещ и против Хегел, но обявил се за младохегелианец!/ срещу Иисус: "Вампир, Вампир! Цялата наша кръв изсмука!".

 Но ние четем Евангелията и ги постигаме. По целия свят, някъде вече много успешно. Иисус става чуст от нас. Ние преставаме да го зовем "Господи, господи" и започваме да правим така, както той ни казва. Преди да видим Иисус в историята, започваме да го виждаме в себе си, или както той казва в Евангелието: "Вие сте в Мене, и Аз съм във Вас".

 И коледата ще става все повече Рождество. Светът, такъв, какъвто е, ще стане какъвто е според Евангелието.



Тагове:   христос,   света,   победи,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13760998
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930