Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2013 22:03 - РАЗБРАХ КАКВО ОЗНАЧАВА КРЪСТОПЪТ МЕЖДУ ИЗТОКА И ЗАПАДА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 693 Коментари: 0 Гласове:
1



Разбрах какво означава кръстопът между Изтока и Запада

Четвъртък, 19 Декември 2013

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=16599


Джузепе Оригони е роден в Париж. Завършва средното си образование с профил физика и математика, но неговата страст се оказва киното. Затова записва университет за кино, специалност режисура и операторско майсторство. Той е парижанин с италиански произход. Сега живее и работи в Париж. В Кърджали го довежда любовта му към актрисата Виктория Панева, която работи в кърджалийския театър.

Сядаме на чаша ароматно кафе и разговорът тръгва. Джузепе е пълен с впечатления, които бърза да сподели.

 -  Какво те доведе в България?

-  В Париж работихме по един проект с група българи и аз бях възхитен от техния дух, от приятелската атмосфера, която създадоха. И се влюбих в едно прекрасно момиче с прекрасното име Виктория. В България дойдох заради нея, защото исках да видя страната на моето момиче. Тя винаги е казвала много интересни неща за България. Преди да дойда, не знаех нищо за вас. Бях чувал само за Стоичков, Лечков, Бербатов и Валери Божинов – той е играл в моя град Лече.

Представях си една много бедна държава със стари сгради, от която току-що социализмът си е отишъл. С пристигането си бях запленен от Русе, родния град на приятелката ми. Невероятна архитектура. На миналата Коледа бяхме в София. Много хубави коледни традиции открих. Всички приятели на Виктория бяха много гостоприемни и непрекъснато ми даваха да опитам традиционни ваши ястия.

Това лято видях невероятното Черно море. Ходихме във Варна, в археологическия музей и видяхме експонати от най-ранното човешко присъствие, преди около 100 000 години. Това е уникално, невероятно. Пътувахме из страната с кола и непрекъснато спирахме. Разгледахме Созопол, Несебър. Това са едни много специални градове. Впечатлен съм от планините, от морето, от хората. Изумително е колко стара история има България, стар език и дори името й не е променяно 14 века.

 

-   Изглеждаш заинтригуван от историята на България?

-   След първото ми идване започнах много да чета, а и Вики непрекъснато ми говори за историята. От разговорите ми с хората имам впечатлението, че вие много се гордеете със страната си. Гледахме филма „Време разделно”. Изумен бях. Потресен. Друго не знам какво да кажа за този филм, за такава история. Разбрах какво означава кръстопът между Изтока и Запада, както наричат България.

-    За първи път ли си в Кърджали?

-    Сега съм за трети път в България и дойдох в Кърджали да видя къде живее моята приятелка. Кърджали е интересен град, но е немислимо в 21 век, в един средно голям град да няма кино. Бяхме на Перперикон, Каменната сватба, язовира. Много е красиво. Хората тук са много мили, животът е спокоен.

-   С какво се занимаваш в момента?

- Сега, като всички други, и аз се опитвам да живея от занаята си, но е ужасно трудно, както навсякъде другаде по света. В Париж на ден се снимат по десет филма и конкуренцията е доста силна. А може би не се дава шанс на хора без връзки. Затова сега снимам късометражни филми и видеоклипове. Вярвам, че с много любов и работа човек все пак може да успее, въпреки някои условности. В момента работя за удоволствие и любов към киното. Но, както казах, това е страст.

Надявам се един ден да снимам филм за България, защото искам повече хора да видят тази удивителна страна. За мен това е прекрасно място, където има много душа – spirit.

 -   Джузепе, ти си в Париж, а Виктория в Кърджали. Как се поддържа любов от разстояние?

-   Не е много лесно, защото имаш нужда любовта ти да е до теб постоянно. Но светът е такъв сега… мобилен, интернет, фейсбук. Мога да я виждам всеки ден, пращаме си снимки от местата, на които сме в момента. И има самолети. Чакам момента, в който ще заживеем заедно.

Сега заминавам за Париж, но сърцето ми остава тук. Пожелавам на всички весели празници. И запазете духа си.
Източник: Нов живот




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706519
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031