Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2013 20:10 - Най-добрата млада жена-физик в света - без стипендия за успех /видео/
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1163 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-добрата млада жена-физик в света - без стипендия за успех
Ученичката е наказана заради извинени отсъствия, направени, за да се подготвя за състезания
Начало / България / Общество / Най-добрата млада жена-физик в света - без стипендия за успех
17/12/2013 19:47 ч.

http://novanews.bg/news/view/2013/12/17/64395/най-добрата-млада-жена-физик-в-света--без-стипендия-за-успех/

Носителката на няколко световни и национални награди по физика Катерина Найденова е лишена от стипендията си за отличен успех. Ученичката от математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък е наказана заради извинени отсъствия, които е направила, за да се подготвя за престижни състезания и кандидатстудентски интервюта за Кеймбридж и Станфорд. Заповедта е на директора на училището Красимир Дамянов.

 

Катерина Найденова от Казанлък е обявена за най-добрата млада жена физик в света. От осми клас печели всички национални олимпиади по физика, няколко световни, носител е и на златни и сребърни медали от Чехия, Тайланд, Индонезия, Казахстан, Дания и Естония. Последното й участие е на международна олимпиада в Москва, от където се връща преди дни със сребърен медал и отборната награда Гранд При.

 

Директорът на ПМГ Красимир Дамянов признава дните на олимпиадата за извинени, но не и тези, през които дванайсетокласничката се е подготвяла и е била в Кеймбридж на интервю.

 

Според правилника на училището за стипендия за отличен успех е необходимо редовно посещение на учебните занятия. Сумата на месец е 50 лв. Катерина не получава социална стипендия, въпреки че майка й се грижи за двете си деца сама.

 

Правилникът на училището не позволява повече от 33 извинени отсъствия на месец, твърди директорът на Природоматическата гимназия в Казанлък и не мисли да отмени наказанието.  

 

Катерина Найденова вече е приета в университета Станфорд в Калифорния, в Масачузетския технологичен институт, в Харвард и очаква отговор от Кеймбридж.  




МОЯТ КОМЕНТАР:

            Завистта е страшен порок!  Има неща, за които наистина е нужно равенство, но не за всичко и не на всяка цена! Тогава, когато има нужда да се поощри талант, е необходимо да се направи изключение. Тук не става въпрос за идолопоклоничество, а за помощ. Но...това сме българите! Завистта е едно от лошите ни качества, затова не можем да прогресираме в България, а само извън нейните предели. Ако тук някой извиси ръст, веднага го удрят по главата, та да се сниши...Кой смее да надмине началника си?! Сякаш ще са вечни на столовете си тези по-висшестоящи
!












Гласувай:
1



1. raders - Не е страшно това със стипендиите на ...
18.12.2013 20:49
Не е страшно това със стипендиите на бюрократите. Момичето си има бъдеще и вероятно ще изчезне от тази калпава държава, както и много други. И ние после ще се тупаме в гърдите, че сме дали нещо на света. Българска работа. Олигофренията е майка на идиотщината.
цитирай
2. zabavnata - Това е БЕЗУМИЕ!
18.12.2013 21:47
Постиженията на Катерина Найденова би трябвало да ни карат да се гореем, че сме българи. Вместо държавата да подсигури условия ТОВА ДЕТЕ да ОСТАНЕ в БЪЛГАРИЯ и трудът му да бъде оценен по достойнство позволява някакъв директор на училище да му подреже крилете с потъпкано самочувствие и НАКАЗАНИЕ / отнети едни мизерни 50 лева месечно, стипендия за отличен успех/.
Съвсем скоро в МУТРАФОНИЯ няма да остане нито едно умно и способно дете. Има държави, които инвестират в умни и способни деца.
Успех, Кате! Гордеем се с теб, въпреки всичко, напук на злобата и завистта!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13739426
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930