Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2013 07:00 - Дали Библията е била права, че свинското наистина не е чисто месо?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1983 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дали Библията е била права, че свинското наистина не е чисто месо?
11/12/2013   вредни, интересно


http://biopogled.com/дали-библията-е-била-права-че-свинскот/
(NaturalNews)

Евреите избягват свинско месо и продукти от свинско месо като хранителен принцип, обсъден в Библията. Левит ясно заявява, че прасетата не са чисто месо, защото не преживят. Съвременната наука показва, че прасетата носят много високо токсичен товар, което ги прави опасни за консумация от човека.

“И прасето, макар че има разделени копита, не преживя; то е нечисто за вас.” Левит 11:07.

Библията предупреждава евреите за нечисти храни и обосновката за нечистотата. Прасетата са мръсни животни, които безмилостно изчистват всичко, с което влизат в контакт във фермата. Те са известни не само с консумирането на хранителни отпадъци, насекоми и собствените си изпражнения, но ​​също така канибалистично ядат собствените си мъртви трупове. Дори понякога  убиват и ядат малките си.

Благодарение на техния начин на живот, те крият огромни количества вируси и паразити. Прасетата са известни като първични носители на следните патогенни организми, които могат да създадат много сериозни здравословни проблеми:
Свинска тения
PRRS (свински репродуктивен и респираторен синдром)
Нипавирус (Nipah virus)
Менангъл вирус (Menangle virus)
Хепатит E вирус (HEV)

Разследване на Consumer Reports установило, че 69% от всички изследвани проби сурово свинско са били замърсени с големи количества опасни микроорганизми като Йерсиния ентероколика (Yersinia enterocolitica). Тази бактерия причинява треска и стомашно-чревен стрес и би могла да доведе до фатална инфекция.
Защо свинското месо е толкова токсично?

Животните, които “преживят”, както се казва в Библията са наречени преживни животни. Тези животни едва дъвчат храната при първото поглъщане. Но те имат четири стомаха, които смилат и повръщат храната чрез специален процес, който позволява пълно храносмилане. Основните преживни животни са крави, овце и кози.


Храносмилателната система на прасето е уникална с това, че метаболизира храната много бързо през стомаха в процес, който отнема около четири часа. На една крава ѝ трябват 24 часа, за да смели каквото е изяла и е в състояние да се отърве от излишните токсини по време на храносмилателния процес. Храносмилателната система на прасето не позволява това и токсините се пренасят в мастните клетки и органи на самото прасе.

Прасетата, също така, нямат потни жлези. Изпотяването е ключов метод, който тялото използва за детоксикация, а прасето не е предназначено да се поти. Когато консумираме свинско месо, ние получаваме всички тези патогенни микроорганизми и токсини в нашата система.

Свинските продукти от животни, хранени на пасища са много по-безопасни, но все пак, животното просто не е предназначено да премахва ефективно токсините. Много от тези токсини не се неутрализират дори с методи на готвене на висока температура. Методите за готвене на висока температура произвеждат хетероциклени амини в месото и увреждат голяма част от основните мазнини, което прави свинското месо, шунката или бекона силно канцерогенни.

Дали съобщението на Библията да се избягва консумацията на нечисто месо, е необходимо за намаляване на инфекцията и хронични здравословни проблеми? Въз основа на характера на свинете и токсичния товар, който носят, изглежда, че това е най-добрият съвет за оптимално здраве.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr. David Jockers

Превод от английски на български
Библията, нечисто месо, свинско месо




Гласувай:
1



1. minevv - не
14.12.2013 08:52
Пълни глупости:-
- винаги е присъствало в менюто на Българите
- най-съвместимо с нашата физиология
Като тотем на други народи е тази забрана да се ядде.
цитирай
2. bogolubie - В Новия завет пише:
14.12.2013 12:42
Всякакво месо яжте, само да не е в жертва на идол. Но, ако някой може да не яде свинско, според мен, е по-здравословно. И без това, сега рядко можем да си позволим. Аз, обаче, разбирам свинята, като вредна, заради духа ни. Ако някой обръща внимание, в Новия завет пише, че кучето се е върнало в бълвоча си и свинята в тинята си. Тоест, свинята, която не се интересува от нищо друго, освен от копанята, не става за нищо друго, освен за месо. Има хора, които казват: АЗ вярвам само в това, което виждам. Те се интересуват изключително от материалното и секса, без грам духовност. Овцете дават вълна, млеко и месо. Получават, но и дават. Другата вреда за човека е, страхът, който изпитва животното, когато бъде клано. Свинята пищи и квичи от ужас, а този страх, омърсява душите на тези, които й го причиняват. Когато колят зайци, се получава същото. Те плачат като малки дечица. Много е страшно да се причинява мъка, ядове, скръб и ужас на човеци или животни. Това е, което не знаят убийците и се лъжат, като си мислят, че отиват в Рая.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705432
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031