Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2013 03:53 - Изтегляне с олио: Евтино, лесно и ефективно решение за здравни неволи? Съвременно изследване казва "да"!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1641 Коментари: 0 Гласове:
-1



Изтегляне с олио: Евтино, лесно и ефективно решение за здравни неволи? Съвременно изследване казва да
13/05/2013   лек, полезно

http://biopogled.com/изтегляне-с-олио-евтино-лесно-и-ефекти/




(NaturalNews)

Датиращо от хиляди години в аюрведическата медицина, изтеглянето с олио може да изглежда като малко лечебно чудо, поради своята простота. Но практикуващи тази терапия, хвалят нейната ефективност в лечението на всичко, от СПИН до диабет, от сърдечно-съдови заболявания до левкемия. Оставяйки препоръките настрана, научни изследвания показват, че изтеглянето с олио може значително да подобри състоянието на венците и зъбите, като намалява зъбните бактерии, вируси и гъбички – което от своя страна благоприятства цялостното здраве.
Основите на изтегляне с олио

Изтеглянето с олио е техника, при която една супена лъжица олио (слънчогледово, сусамово, кокосово масло или зехтин) се премества в областта на устата и всички зъби с плъзгащо движение (жабуркане) за 20 минути, от 1 до 3 пъти на ден. Същественото при тази терапия е, че олиото привлича различни патогени в устата, които след това се отстраняват в течност и  се изплюват. Олиото също прониква в трудни за достигане джобове под линията на венците, където виреят вредните бактерии.
Вредни за здравето орални патогени

Дори и с най-добрата устна хигиена, микробите все пак могат да вземат надмощие над здравето. Когато нашето устно състояние е в лоша форма, то въздейства на всяка система в тялото. Вземете например когнитивен упадък. Според информация от GreenMed при многобройни проучвания е установено,че  пародонтозата е свързана с инсулт и когнитивно увреждане. Болницата Атикон Университет в Гърция показва ясна връзка между пародонтоза и инсулт. По същия начин  Университета на Алабама Училище по Стоматология открива в проучване с 9853 участници, че загубата на зъби е силно свързана с когнитивен упадък.

Освен това, бактерии като Стрептококус Мутанс се размножават в устата и отделят токсини в кръвния поток, като по този начин причиняват възпалителни заболявания като болест на сърцето. Както се съобщава от натуропатът Кейс Адамс в Когнитивен Упадък Свързан с Пародонтозата:

“Проучване на Училище по Стоматология в Университета на Калярив в Италия в края на 2011 г. изследва четиридесет мъже на възраст между 20 и 40 години. Половината от мъжете имат пародонтоза, а другата половина не. Изследователите тествали субектите за параметри, показващи развитието на сърдечно-съдови заболявания и в двете групи.

Изследването установява, че пациентите с пародонтални заболявания имат по-високи нива на свързано с възпаленията IL-2. Това подсказва на изследователите, “съществуването на ранна ендотелна дисфункция при млади хора с атипичен пародонтит.”


Научно е доказано, че изтеглянето с олио  значително намалява проблематичните бактерии Стрептококус Мутанс. Международния Здравен Център гласи:

“Друго проучване [публикувано в Африкански Вестник по Микробиологични Изследвания], проведено през 2008 г., намира “забележително намаляване на общия брой бактерии” в устата, както и значително намаляване на общата податливост към зъбен кариес. Антибактериалната активност на сусамовото масло също е изследвана и е установено, че има ефект върху Стрептококус Мутанс в устата. В действителност, тези проучвания показват общо намаляване на бактериите от 10 до 33,4% при участниците и в 40-дневен срок на изтегляне с олио, участниците показват 20 процента средно намаление на устни бактерии.”
Допълнителни ползи

Изтеглянето с олио не само, че усилва оралното, познавателното и сърдечно-съдовото здраве, но и също така лекува множество други състояния. Майк Барет от Natural Society казва:

“… Д-р Ф. Карш, доктор по медицина, представя доклад пред Украинска Асоциация, подчертаващ невероятните възможности, на които е способно изтеглянето с олио. Според д-р Карш, ползите от изтеглянето с олио може да помогнат при почти всяко заболяване или хронично състояние, включително:

Заболяване на устата и венците; скованост на ставите; алергии; астма; висока кръвна захар; запек; мигрена; бронхит; екзема; заболявания на сърцето, бъбреците и белите дробове; левкемия; артрит; менингит; безсъние; менопауза (хормонални проблеми); рак; СПИН; хронични инфекции; разширени вени; високо кръвно налягане; диабет; напукани пети; акне; артрит; бронхит, дерматит; синузит и много повече.”

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

Превод от английски на български
изтегляне с олио
12 Responses to Изтегляне с олио: Евтино, лесно и ефективно решение за здравни неволи? Съвременно изследване казва да
 galina says:
 05/11/2013 at 00:52

vsi4ko e mnogo dobre no ste zabravili da napishete,4e olioto trqbva da bade stydeno presovano a ne rafinirano…
Reply
 nelibv says:
 05/11/2013 at 08:50

Може и обикновено, това го знам от личен опит с моята баба, която прилагаше тази рецепта с обикновено олио и високото й кръвно се нормализира на 120/80 и така до смъртта й.
Reply
 Rozina says:
 05/11/2013 at 18:18

Много ми е интересно дали процедурата е приложима докато човек носи брекети? За съжаление досега не съм попадала на такава информация, а много ме интересува.
Reply
 Ivelina says:
 05/11/2013 at 21:27

Относно прилагането на метода докато човек носи брекети: в нета има доста информация и дискусии по темата, които обаче са на английски. Най-честото притеснение е дали олиото няма да увреди или разхлаби брекетите. Преобладава мнението, че нищо подобно не може да се случи, защото в крайна сметка олиото е само храна.
 По интересното, което опиталите метода споделят е, че е възможно поради избелващия му ефект, под цимента, с който се прикрепени да останат петънца със стария цвят на зъбите… но хората казват, че след време и те се заличават.
 Освен широко разпространените ползи от изтеглянето, хората споделят, че им помага и изключително много да се справят с болката и напрежението, причинени от самите брекети върху зъбите и челюстта…
 Така или иначе, информация има.
 Търсете в Google : is oil pulling safe for braces
Reply
 Rozina says:
 06/11/2013 at 19:47

Много благодаря за изчерпателния отговор. Дълго търсих информация, но не ми мина през ума да търся на английски. Ще пробвам.
Reply
 dafina says:
 08/11/2013 at 21:07

Kolko minyti se jaburi ,kolko pati na den I kolko dena ? Nqkoi Moje li da mi razqsni ?
Reply
 admin says:
 08/11/2013 at 21:24

Около 20 минути на ден, сутрин преди да се измият зъбите.
Reply
 Magnolia says:
 10/11/2013 at 22:43

и през тези 20 минути като се събира и слюнка в устата,трябва ли да се плюе и пак да се слага зехтин,иначе няма как -устата ще се напълни за много по-малко от 20 минути?
Reply
 admin says:
 11/11/2013 at 00:47

Не се събира чак толкова много слюнка. Ако във вашия случай се събира чак толкова много, просто го изплюйте по-рано.
Reply
 Борислава says:
 11/12/2013 at 13:50

Поради факта, че на много хора може да им се догади, като на мен – 20 минути са непосилни и твърде много като за начало. Съветвам всички, които искат да пробват метода да започнат с по една, две минути и постепенно да вдигат нагоре. Няма нищо задължително, всичко е само пожелателно според вашето тяло. Аз първият път издържах точно 20 секунди …
Reply
 mame says:
 11/12/2013 at 18:15

като начало след ползването на олиото,има кървене от венците,но трябва да се продължи постепенно кървенето спира/не при всички се получава/не се гълта защото е силно отровно /след 15 -20 мин. жабурене олиото става млечно бяло/
Reply
 Daniela says:
 11/12/2013 at 15:34

Моят съвет е да се започне с малка глътка олио или зехтин и да се жабури само до, когато можем и да се стремим да достигнем до 20 мин. постепенно. Така става по-лесно и достижимо. Аз го направих така, понеже наистина в началото е трудно да се достигнат 20-те минути. А една супена лъжица ми е много, понеже слюнката се увеличава в процеса на жабуркане  и започва да излиза от устата.( то наистина е индивидуално и всеки сам ще установи как му е добре) Накрая е добре наситената с микроби и токсини течност да се изплюе в тоалетната, а устата да се изплакне с малко хладка вода с капка или 2 йод.


Тагове:   изтегляне с олио,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13714201
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031