Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2013 07:38 - Различната медицина - Oвладяване на стенокарден пристъп със су-джок терапия
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.12.2013 12:50http://www.lekar.bg/news-23/info-591/Oвладяване.на.стенокарден.пристъп.със.су-джок.терапия/Oвладяване на стенокарден пристъп със су-джок терапия
 
 В зависимост от обстоятелствата при които възниква има два вида стенокардия - стенокардия на напрежението и стенокардия на покоя. Стенокардията на напрежението се провокира от физическо или емоционално натоварване. Стенокардията на покоя не е свързана с физическо напрежение. Тя се проявява през нощта и често е съпроводена от недостиг на въздух.

Стенокардният пристъп се лекува, като под езика се постави една таблетка нитроглицерин. Препаратът сваля болката за 2-3 минути. Ако до пет минути болката не е отминала си приема втора таблетка нитроглицерин.

ЛЕЧЕНИЕ НА СТЕНОКАРДЕН ПРИСТЪП СЪС СУ-ДЖОК ТЕРАПИЯ
Стенокардията е животозасташаваща болест. Пристъпът често настъпва неочаквано, на необичайни места, където няма възможност да с ползва нитроглицерин, нито има достъп до квалифицирана медицинска помощ. В тоя случай прилагането на су-джок може да спаси вашия или чужд живот.

Разположение на зоната на сърцето

За да овладеете стенокардния пристъп трябва да знаете къде се намира проекцията (зоната на съответствие) на сърцето върху ръцете. Ползва се Основната система на съответствие върху лявата ръка.

Разгледайте внимателно илюстрацията по-горе. Можете да се ориентирате как е проектирано сърцето като просто поставите мислено ръцете си на мястото на илюстрацията.
По детайлно обяснение за разположението на зоната на сърцето :

Гръдният кош е проектиран върху дланите на двете ръце в участъка очертан от линията на живота и основата на палеца.

На илюстрацията осевата линия разделяща гръдния кош на две е маркирана с права червена линия. Тя е прокарана от средата на основата на палеца до средата на китката. Диафрагмата е маркирана с червена дъгообразна линия.
Лявата страна на гръдния кош е проектирана в лявата половина на двете длани (ляво и дясно се определя при вдигнати нагоре пръсти и длани обърнати напред). Дясната страна на гръдния кош е проектира в дясната половина на дланите.

След като знаете как е проектиран гръдния кош върху дланите, лесно можете да се ориентирате къде е зоната на сърцето. Тя е в лявата половина на проекцията на гръдния кош и докосва в долната си страна линията на диафрагмата.
Когато сърцето е болно, в зоните му на съответствие върху дланите се появява болезнена точка или участък. Ако заболяването е поразило малка област- болезнената точка е малка (пропорционална на размера на болният участък). Ако болестта е обхванала цялото сърце - целите зони на съответствие на сърцето върху двете длани са болезнени. Лечението на болестите на сърцето със су-джок терапия се състои в откриването тия болезнени точки и участъци и стимулирането им с масаж, мокса или игли.

Техника на овладяване на стенокарден пристъп със су-джок терапия

При първите симптоми на стенокарден пристъп е необходимо да се приеме една таблетка нитроглицерин (ако има такъв) под езика и да се извърши дълбок масаж с леки въртеливи движение на цялата зона на сърцето върху лявата ръка. Масажът се извършва с диагностична сонда, с палеца на другата ръка или с подръчни средства - тъпият край на химикал, ключове и др. Натискът трябва да бъде силен с усещане за болка в зоната. Не е нужно да се търси най-болезнения участък. Масажира се цялата зона на сърцето.

Като правило след 3-5 минути масаж (дори без нитроглицерин) болката от пристъпа намалява значително или изчезва напълно.

Впоследствие за профилактика и лечение на болестта е добре да се направят десетина нагревки с мокса на зоните на съответствие на сърцето върху двете ръце. Зоните се нагряват ежедневно по 15-20 минути. В тоя случай е добре да са потърси най-болезнения участък в зоните на сърцето и нагряването да се концентрира там.

Нагревките с мокса се отразяват изключително благоприятно при това заболяване. Обикновено след един или два курса по десет нагревки пристъпите стават много по кратки и редки или изчезват напълно.

Източник: mediks-bg.com
Тагове:   су-джок терапиЯ,


Гласувай:
0
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11532730
Постинги: 14718
Коментари: 2344
Гласове: 9288
Архив
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930