Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2013 07:28 - Вигенин пак наведен, този път пред потомствените камилари в Катар
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 647 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.12.2013 07:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
8 декември 2013, неделя | публикувано от Магдалена Ташева
www.vestnikataka.bg/2013/12/вигенин-пак-наведен-този-път-пред-пото/


Вигенин пак наведен, този път пред потомствените камилари в Катар

Вчера българският външен министър Кристиан Вигенин (БСП) е дал интервю за арабската програма на катарския ТВ канал Ал-Джазира, в което за пореден път се е навел пред ислямската агресия срещу България, този път в лицето на допотопния шариатски режим на полуостров Катар. Ал-Джазира е собственост на катарския емир Ал-Тани и неговото семейство, което управлява полуостровната държавица. От десетилетия цялото правителство е винаги съставено от уахабитското племе Ал-Тани, свързано с кръвни връзки с племето на Сауд, управляващото съседната пустинна държава. И двете племена от потомствени камилари паразитират от десетилетия върху приходите от продажбата на петрол и газ. И двете племена са клиенти на Вашингтон и като такива финансираха мощно иослямистката агресия срещу Либия и Сирия. Плащаха специални премии от по 1000 долара за всяка отрязана глава на „кафир“ (неверник) – сирийски алевит, християнин или умерен сунит. Заедно с Турция и Саудитска Арабия, емирство Катар бе движещата сила в рекрутирането, финансирането и въоръжаването на ислямистката сган, която се стреми да унищожи Сирия вече близо 3 години. Но вместо да прояви отговорност за тази политика, като примерно приеме на своя територия сирийските бежанци, прогонени в резултат на катарската агресия, емирът Ал-Тани отказва да приема дори сирийци с виза. Издаването на визи за сирийски граждани бе прекратено с началото на агресията.

Пред този средновековен сатрап вчера, 7 декември, българският външен министър се е оправдавал и обещавал да осигури комфорт на ислямистката паплач, която нахлува от Турция в България (Виж свидетествата на Асоциацията на сирийците в България и на Центъра за близкоизточни изследвания за нахлуващите в България терористи, представяни за „бежанци“). Особено място в интервюто заема темата за това възможно ли е България да изпрати в Дамаск своя парламентарна делегация, която да засвидетества политическа подкрепа за сирийското правителство и неговата борба срещу агресията на варварския ислям. Вигенин се кълне пред телевизията на катарския емир, че това няма да стане. Той лъже, че делегация е била подготвена, но от „извънпарламентарни партии“, което не отговаря на истината. Лидерът на АТАКА Волен Сидеров обяви, че партията готви посещение в Дамаск. АТАКА е парламентарна партия!

Ето превод на дописката за интервюто в арабската интернет страница на Ал-Джазира:

„В днешния епизод в събота, 7.12. 2013, в програмата „Срещата на деня“ по канал Ал-Джазира, бе обсъден въпросът за бежанския поток към България и как българските власти да се справят с него. Тези въпроси, както и своята позиция по конфликта в Сирия коментира домакинът на днешната среща, българският външен министър Кристиан Вигенин.

Вигенин каза, че конференцията на международната общност в Женева даде някаква надежда, но по-големият шанс за разрешаване на сирийската криза предоставя следващият кръг, „Женева-2“.

Той добави, че страната му подкрепя демокрацията във всички страни на Арабската пролет, включително Сирия. По негово мнение режимът е загуби възможността за създаване на демократична режим заради употребата на насилие.

Вингенин предполага, че унищожаването на химическия арсенал на режима на Башар ал-Асад е голям пробив, но в същото време посочи, че всяко бъдещо решение на кризата ще включва оттеглянето на Башар ал-Асад от властта.

Относно планираното посещение в Дамаск на някои партии, симпатизиращи режима в Сирия, министърът посочи, че наистина е била сформирана делегация от представители на партии, които обаче нямат никакви отношения с парламента. Във връзка с позицията на правителството той добави, че българските власти не могат да осъществяват никакви срещи със сегашният режим в Дамаск.

От друга страна, Вигенин каза: „Въпросът за имиграцията е нещо ново за България”, броят на сирийските бежанци се повишава и това усложни работата на институциите. Това е било използвано от „някои етнически партии за подбуждане на настроения срещу бежанците“.

Но той подчерта, че партиите, формиращи мнозинството в парламента поправиха ситуацията и успяха да променят общественото мнение спрямо сирийските бежанци, благодарение на което гражданите изпитват по-големи симпатии към тях и бързат да им помогнат.

Българския министър на външните работи потвърди, че правителството е било изненадано от засилването на бежански поток от август месец насам и посочи, че центровете за бежанци не са били подготвени за това.

Министърът заяви, че властите в България работят за подобряване на обслужването на бежанците и са заделили част от бюджета за справяне с положението и интегриране на част от бежанците, на които ще бъде предложена работа, а децата им ще изучават български език.

Вигенин говори за заделените от Евросъюза финансови средства за България, за да може страната да се справи с потока на прииждащите сирийци.

За намерението на България да строи ограда по югоизточната граница с Турция Вигенин каза, че целта на тази ограда е по-доброто идентифициране на бежанците и намаляване на броя им, за да може България да им осигури по-добри условия.“



МОЯТ КОМЕНТАР:
         СТИГА СМЕ СЕ ЯДОСВАЛИ, ХАЙДЕ НА РАБОТА !!!
         АКО БОГ Е С НАС, КОЙ ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ НАС ?!
         НАПРЕД, БРАТЯ БЪЛГАРИ, СЪС СЛОВОТО И ИСТИНАТА !
         ИСТИНАТА ЩЕ НИ ОСВОБОДИ И ЩЕ ПОБЕДИ !!!
         БОГ НАД НАС, БОГ С НАС, БОГ В НАС !!!
         АМИН !!!




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13775427
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930