Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2013 16:30 - Митрополит Теодосий: Турция вкарва ислямските терористи избиващи християните в Сирия
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 582 Коментари: 0 Гласове:
0



http://nreporter.info/митрополит-теодосий-турция-вкарва-ис/


Митрополит Теодосий: Турция вкарва ислямските терористи избиващи християните в Сирия
Дата: ноември 20, 2013 В: Анализи, Конфликта в Сирия

На 1 ноември митрополитът на Севастия в Православната църква на Йерусалим Теодосий, изнесе лекция в Стара Загора на тема „Положението на християнското население в държавите от „арабската пролет“ и по-специално – в Сирия“. Часто от словото на духовника предаде вестник  „Старозагорски новини”. Ето някой от най-важните неща, които митрополитът каза:

„Това, което става в Сирия, може
 да бъде определено като катастрофа

Много села и цели региони, които са били православни, вече не съществуват. Около половин милион християнско население е напуснало Сирия през тези години. Преди три седмици бях в Сидней, Австралия – където само за един месец дойдоха 50 000 православни сирийци. Проблемът в Малула се повтаря на много места. В Малула група фанатизирани мюсюлмани изгониха всички жители от домовете им, убиха няколко християни, влязоха в историческия манастир на Св. Текла, заплашиха игуменката и сестрите, че ако не сменят вярата си, ще бъдат обезглавени. Сестрите упорстват и въпреки заплахите, са готови да останат в светата обител. В Сирия са избити много свещеници, монаси и монахини. Преди два дни беше убит един църковен певец, влизайки в църквата. Спрели са го пред храма и са му отрязали главата“, каза митрополитът.

По думите му, онова, което се предава по телевизиите, не винаги е истина. „Чувате различни неща, но реалността е друга.

От Турция се внасят оръжията

От там пристигат фанатизирани мюсюлмани от Афганистан, Пакистан и други страни, за да изгонят християните и да превърнат Сирия в мюсюлманска държава.

Турция всячески ги олеснява на границата, за да влязат в страната. Всички работещи фабрики в граничния град Хале бяха прехвърлени в Турция. Структури на Ал Кайда влизат свободно от там, като получават заповеди къде да отидат и какво да правят. Опозицията, която се опитва да промени режима в Сирия, се радва на сериозна подкрепа от правителството на Турция, което пряко се намесва във вътрешните работи на страната“, категоричен бе митрополит Теодосий.

„Християните в Близкия изток са подложени на жестоко гонение. В Египет само преди няколко дни са изгорени около 80 храма. Излизайки от сватба, група християни са убити в Кайро.“

„Ако Западна Европа иска истински мир в Сирия, трябва да изпраща пари не за оръжия, а да бъдат изграждани училища, болници, за добро, а не за катастрофи и разрушения“, заключи митрополитът на Севастия.

„Моля българският народ, като християнски народ, да съчувства и да помогне според възможностите си за облекчаване съдбата на християните в Сирия, Египет и Палестина” каза още духовникът.


Моят коментар:
  Затова ги вкарват и в България. После да вземат и териториите им. ....


Тагове:   България,   турци,   Сирия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13777646
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930