Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2013 07:24 - ОТДЕЛЕТЕ СЕ ОТ СВЕТА, ОТДЕЛЕТЕ СЕ !!!!!!!!!! НЕ ФИЗИЧЕСКИ, А ДУХОВНО, ОТДЕЛЕТЕ СЕ !!!!!!!!!!!!!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.11.2013 07:26


Свалят расото на епископ Игнатий, заради твърденията му, че дядо Кирил е убит

http://www.moreto.net/novini.php?n=232587

Стандарт

Вторник, 26 Ноември 2013 09:53
(5)   (202)   

Скандално интервю на епископ Игнатий от Сливен разбуни църквата. Владиката вероятно няма да остане без наказание заради телевизионните си изяви, в които твърди, че митрополит Кирил е бил убит от кръга олигарси, който искал да направи Николай Пловдивски патриарх. А Негово светейшество Неофит доказал, че е избран по корумпиран и дирижиран начин, след като позволил в листата за нов владика на Варна да остане Борис Бачковски, както и да не бъдат подменени епархийските избиратели край морето.

 "Той (дядо Неофит - б.р.) дължи позицията си на това задкулисие. Лявата страна, както й казвам аз, греховната страна, са патриархът, митрополит Николай, митрополит Игнатий (Плевенски - б.р.) и митрополит Григорий Великотърновски", заяви Игнатий по Нова телевизия вчера. /Не съди, за да не бъдеш съден!/

 Думите му взривиха духовенство и паство. Всички са бесни на викария от града под Сините камъни заради непремерените му твърдения, които злепоставят наред представители на висшия клир.

 "Стигна твърде далеч, като нападна и патриарх Неофит", не скриха възмущението си пред "Стандарт" митрополити и духовници с по-ниски санове.

 На редовното си заседание днес, наред с другите точки, архиереите ще разгледат и поведението на Игнатий, съобщиха от пресцентъра на Светия синод. Дотогава патриарх Неофит няма да коментира.

 Синодалите вероятно ще накажат епископа заради твърденията му. Уставът на църквата брои за провинение "обида или клевета срещу духовни лица". Възможните наказания са различни - временно лишаване от богослужение, разстригване за монаси (какъвто е Игнатий - б.р.), изпращане в манастир, освобождаване от длъжност до 3 г. Най-тежките санкции са низвержение без или със отлъчване, както и пълно изключване от общение с Църквата.

 Твърденията на Игнатий родиха коментари, че той е използван от определени кръгове в битката за митрополитския престол във Варна. "Явно борбата за морската столица прераства във война", смятат духовници. Според познавачи на живота на клира, ако в църковните среди наистина се вярва, че дядо Кирил е бил убит, едва ли надпреварата за поста му ще е толкова ожесточена. В такъв случай кандидатите щели да са по-скоро уплашени. Битката на синодалите всъщност била сблъсък между противници и поддръжници на главния секретар на Св. синод Наум и кръговете, които стоят зад него за престола в морската столица. Предстоящият на 15 декември втори тур във Варна ще даде яснота дали тази версия е пресилена. Гласуването в Св. синод за наследник на дядо Кирил е насрочено за 22 декември. Така че за Рождество Христово варненци ще имат нов владика, който да води празничната литургия.




МОЯТ КОМЕНТАР:

      Писано е, че ако нечисто се допре до чисто, ще го омърси, И ако чистото се допре до нечисто, пак ще се омърси !  Те, уж са се отделили от света, но...как, физически, духовно, по облекло ли само, не знам!  От сърце умолявам Господ Бог да помогне на паството, защото то не е на църковните сановници, а Негово, само Негово ! Младоженката /Църквата/ е на Младоженеца/Спасителя Помазаник/ само, нали !!!!!!!!! Дали забравят това, дали не знаят, или не ги е еня, не знам!
     Бог е Сърцеведец и Неговият съд е СЪВЪРШЕН !!!  Амин !!!





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707045
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031