Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2013 20:56 - СЕКРЕТНО ЗАСЕДАНИЕ С ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ?!
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.11.2013 22:19



Grigor Lilov
СЕКРЕТНО ЗАСЕДАНИЕ С ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ?!

Заседанието на парламентарната комисия по еврофондовете за спрените европейски средства по оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) неочаквано се превърна в засекретено. Българските медии и журналисти не бяха допуснати до разискванията. Обаче на тях присъстваше турска парламентарна делегация, водена от председателя на енергийната комисия на Меджлиса. Решението да се забрани родно присъствие беше по искане на шефа на комисията Младен Червеняков (депутат от БСП, бивш министър на Жан Виденов) и охотно прието от депутатите от ГЕРБ и Атака.

 Червеняков и сие депутати отказаха всякакви обяснения защо са прогонени българските медии, а се оставят турските парламентаристи, ако се изнася секретна информация. Е, не се случва за първи път. Така наскоро прогониха медиите от срещите на Плевнелиев с турския вицепремиер Боздаг в пловдивското мюфтийство, но допуснаха турските ни колеги. (укритото тогава слово на Плевнелиев и това на турчина са с видео и превод в резюме на стената ми). Е, и сега ще ви информирам какво всъщност са обсъждали толкова секретно - онова същото, за което е постът ми на стената за "Тракия" (как вместо спрените траншове от ЕС за нас в бъдеще евентуално да се ползват предприсъединителни фондове от ЕС за Турция - с всички последици, които произтичат.)



жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж

      Скандал! Изгониха медиите от комисията за еврофондовете, но пуснаха депутати от... Турция
Председателят й Младен Червеняков не мотивира абсурдното решение

http://pik.bg/скандал-изгониха-медиите-от-комисията-за-еврофондовете-но-пуснаха--депутати-от-турция-news119619.html

Скандално днес бе закрито за медиите заседанието на парламентарната комисия по еврофондовете. На него се обсъждаха спрените европейски средства по оперативна програма "Околна среда" (ОПОС). В същото време на заседанието присъства... турска парламентарна делегация, водена от председателя на енергийната комисия на Меджлиса.



Такова чудо се случва за първи път като решението за него беше взето без мотиви и с мълчаливото съгласие на депутатите от ГЕРБ по искане на председателя на комисията Младен Червеняков, който заминава посланик в Черна гора. Представителите на "Атака" в комисията също не възразиха, отбелязва "Медиапул".  



Депутатът от БСП Червеняков, който е и бивш правосъден министър от кабинета "Виденов", отказа да посочи мотиви защо се гонят българските медии, а се оставят турските парламентаристи, ако се изнася секретна информация. Депутатите от националистическата партия "Атака" също не възразиха.


Случаят напомня изключително много на скандалната ситуация от лятото, когато български журналисти не бяха допуснати по време на вечерята ифтар за празника Рамазан Байрам в Пловдив, в която участва президентът Росен Плевнелиев.



Тогава събитието беше достъпно само за турските медии, като от президентството се оправдаха, че решението е било на Главното мюфтийство.



Тагове:   заседание,   Секретно,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13749973
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930