Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2013 20:04 - Ислямски капитали за изкупуване на България в аферата „Бисеров“ разкрили от МОСАД
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 473 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.11.2013 20:31


16 ноември 2013, събота | публикувано от Магдалена Ташева

Ислямски капитали за изкупуване на България в аферата „Бисеров“ разкрили от МОСАД
http://www.vestnikataka.bg/2013/11/ислямски-капитали-за-изкупуване-на-бъ/
 
„Сивият кардинал“ на СДС, а след това и на ДПС управлявал финансови потоци от Близкия изток за „узаконяване“ у нас на османски имоти

Връзката на Христо Бисеров с ислямистки фондации, разкрита от израелските тайни служби МОСАД, е в основата на аферата с незаконните транзакции по негови сметки, съобщи тази седмица в. „168 часа“. Ставало въпрос за финансови потоци от Близкия изток към България за узаконяване у нас на имоти, за които претендира Главното мюфтийство, заявили източници, запознати със случая.

Версията е тиражирана във връзка с посещението на 12 ноември в Израел на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Информацията бе потвърдена от пресцентъра на вътрешното министерство. Тук трябва да напомним, че броени дни преди това Цветлин Йовчев беше в САЩ, но прекъсна визитата си преждевременно поради смъртта на баща си. В Израел Йовчев заведе шефа на ДАНС Вадимир Писанчев и своя заместник Васил Маринов. По време на официалното си посещение делегацията посети тренировъчната база на граничната полиция на Израел и на специализирания отряд за борба срещу тероризма ЯМАМ, съобщи пресслужбата на МВР. Делегацията беше посрещната лично от генерал Амос Яков, командир на Граничната полиция на Израел. Последвала е среща с министъра на обществената сигурност Ицхак Аронович. С него са обсъждани „конкретни проекти с практическа насоченост“, съобщиха загадъчно от МВР, без да конкретизират какви са проектите.

„Гостите се запознаха на място с функционалните задължения на израелската гранична полиция, възможностите на тренировъчния център, организацията на работа на отряда за борба срещу тероризма, както и с неговото оборудване и техника. Бяха договорени конкретни стъпки за бъдещо сътрудничество, в това число – за укрепване на капацитета и повишаване на квалификацията в борбата срещу тероризма, провеждане на съвместни учения и други инициативи“, съобщи БГНЕС.

Според източниците на в. „168 часа“ визитата в Израел е знакова и „най-вероятно“ е свързана с аферата около Христо Бисеров.
 Само три дни преди да гръмне скандалът, Сергей Станишев също бе на посещение в Израел, но по линията на ПЕС. Там той е имал среща с президента Шимон Перес и вътрешния министър на държавата. Предполага се, че още тогава мандатоносителят на правителството е бил предупреден за засечени финансови операции на Бисеров с ислямистки капитали. И до днес обаче Станишев мълчи по тази взривоопасна тема и отказва да коментира трусовете в ДПС, подчертава седмичникът.
 „Транзакциите с ислямски капитали са много опасни. Нещо повече – такива действия са насочени срещу националната сигурност на България. На практика такива престъпления се разследват от отделно звено в ДАНС – „Финансово разузнаване“. Така че ще им се отвори доста работа, щом има сигнал за навлизане на ислямски капитали в България, коментира арабистът проф. Владимир Чуков.
 Той припомня, че преди четири години подобен тип транзакции за терористичната Ирландска републиканска армия са преминали през български банки. Тогава също с помощта на партньорска служба това е било установено и в крайна сметка предотвратено.
 Експертът по етническите и религиозни въпроси Николай Панков твърди пред изданието, че Бисеров е разпределял огромен финансов ресурс от Турция, предназначен за спечелването на дела, заведени от Главно мюфтийство за възстановяването на собствеността върху земи, гори и други имоти, придобити в епохата на Османския халифат по българските земи.
 Главна прокуратура вече разпореди пълна данъчна ревизия на имотното състояние и доходите на Бисеров. Срещу него и сина му Главинков има образувано дознание за финансови и данъчни престъпления, както и за пране на пари в особено големи размери.

Официалните сводки за посещението на Йовчев в Израел не оставят място за подобни хипотези. Една от тях, на в. „Стандарт“, ни известява за разговорите на Йовчев със смятания за екстремист във външната политика на еврейската държава Авигдор Либерман. Озаглавена е „Йовчев се срещна с Либерман в Израел“:

Йерусалим. В рамките на визитата на вицепремиера вътрешен министър Цветлин Йовчев в Израел, вчера той се срещна и разговаря с министъра на външните работи Авигдор Либерман. Двамата се обединиха около стратегическия характер на двустранните отношения. Те оцениха планираната за първата половина на 2014 г. трета междуправителствена среща като възможност за нов импулс за по-нататъшното развитие на политическите отношения, след успешните две междуправителствени заседания през 2011 и 2012 година.

По време на разговорите бе отбелязано, че изключително важен приоритет на двустранното сътрудничество е сферата на сигурността. Министър Йовчев благодари на израелската страна за проактивното взаимодействие при разследването на атентата в Бургас. В този смисъл двамата министри потвърдиха готовността си да работят за формирането на Регионална група за реакции при кризи и извънредни ситуации. Министър Либерман подкрепи необходимостта от изграждане на капацитет в борбата срещу тероризма, управлението при кризи, противодействието на организираната престъпност, заявявайки готовност и ангажираност да окаже политическа и експертно-техническа подкрепа във връзка със засиления миграционен натиск към територията на България. Друга важна тема, по която двамата министри постигнаха съгласие, е да работят съвместно и ангажирано в борбата срещу ксенофобията и антисемитизма.

По време на срещата бе дадена висока оценка за развитието на няколко икономически направления на двустранното сътрудничество като селско стопанство, управление на водните ресурси и други.

Министър Йовчев отправи покана към министър Либерман за официално посещение в България, която израелският външен министър прие.“

И тъй, кабинетът „Орешарски“ ще прави съвместни заседания с правителството на Бенямин Нетаняху – също както правеше и предшественика му Бойко Борисов. Израел ще помага на правителството на Орешарски как да направи така, че да абсорбираме ислямските пришълци, маскирани като „бежанци“, без „ксенофобия“, а изкупуването на българската земя и минерални извори от еврейски юридически лица – без „антисемитизъм“.

Дали обаче българската делегация се е поинтересувала как се строят гранични стени? Понеже Израел е ограден отвсякъде с такива – по границата със Западния бряг, по границата с Египет (при Синай), по границата с Ливан, а сега се строи гранична стена и по границата с Йордания.


КОМЕНТАРИ:

bulgarin казва:
 16.11.2013 в 7:35

Нелегалните емигранти, представяни за бежанци не могат да стигнат до България без знанието на турското разузнаване. Има няколко особености на тези хора, които ни карат да се съмняваме в истинската им мисия. Първо, почти всички от тях са сунити. Не знаем да има между тях бягащи християни, алуити, друзи или пък кюрди. Второ, много от пристигащите са жени с деца, но без мъже. Въпросът е – къде са мъжете – за нас отговорът е много важен. Ако се окаже, че мъжете им са джихадисти и се бият сега в Сирия, какво ще стане, ако дадем статут и легализираме у нас престоя на семействата им, когато джихадистите се върнат? Това е огромен проблем. Жените, които сме виждали почти всичките са с хиджаби, с тази типична забрадка, която покрива цялата коса. Тя е характерна за жени, които са под влиянието на радикалния ислям. Това е знак, че са готови да се подчинят на ислямистите. В Сирия много жени не носят хиджаб, а идващи на такива у нас говори, че може да са от ислямистки фамилии, а това е важно да се знае. Закона за убежището и бежанците: Чл. 34. Чужденец с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут има право да поиска да се събере със семейството си на територията на Република България.Тежката истина, която тези политици крият от обществеността е, че съгласно законодателството в Европа, държавите връщат получилите статут на бежанци обратно в първата държава в която са били допуснати да проникнат и им е дала този статут.

Demis Roussos казва:

 16.11.2013 в 15:45

В ТВ предаване Григор Лилов конкретизира ислямските организации от чиито пари се е възползвало ДПС. Една от тях е … Ал Кайда.


                    ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ


Elena Vatashka
БСП подари тайно Тракия на Турция, внася законопроект за реставрация на Османската империя чрез имотите на Мюфтийството и пее "Хубаво си, моя горо!" на "Орлов мост"...

                 жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж


Закон За Забрана Продажбата На Българска Земя На Чужденци
"Който овладее храната на народите, той ще ги управлява. Храната е последния редут на българите, на него всеки е опълченец. Не давайте земята на бащите си. Под игото на чуждите храни ще бъдем слаби, болни и ограбени..."- Емил Елмазов







Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13754997
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930