Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2013 23:24 - Сирия ни предлага сътрудничество по темата с бежанците. Защо не я чуваме?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
0



 Сирия ни предлага сътрудничество по темата с бежанците. Защо не я чуваме?
 14 Ноев 2013  
 
 
http://vmro.bg/сирия-ни-предлага-сътрудничество-по-темата-с-бежанците-защо-не-я-чуваме/

Посланикът на Сирийската арабска република неколкократно през изминалите месеци предупреждава българските власти, че напливът от бежанци и нелегални имигранти представлява опасност за националната сигурност на България.

В прав текст Н. Пр. Башар Сафие заяви, че се ангажира да организира връщането на сирийски граждани в Сирия в безопасни зони, незасегнати от конфликта. Въпросът е защо не е установено такова сътрудничество досега – пита заместник-председателят на контролната комисия на ВМРО Карлос Контрера.

Според Контрера МВР и МвнР до момента трябваше да са предприели необходимите стъпки и да установят тясно сътрудничество. Да не забравяме, че Р Турция, която активно участва в разпалването на сирийския конфликт и подкрепя терористите срещу армията, прави същото и с България като насочва нелегалните имигранти към нашата граница, припомня още Контрера.

Няма обяснение как тези „бежанци” преминават 1000 километра през Р Турция и влизат през общата граница в България. Без съдействие и мълчаливото съгласие на турската власт това няма как да се случи, категоричен бе юридическият съветник на ВМРО.

Карлос Контрера призова властта да се замисли дали да не предприеме бързи мерки, с които законодателно да постанови, че веднъж заявена самоличност се счита за такава до оборване от страна на заявилия нелегален имигрант чрез официален удостоверителен документ. В противен случай едно лице днес се представя за Иван, утре - за Драган, другата седмица нещо друго и така до безкрайност, посочва той.

Припомняме, че миналата седмица, на 5 ноември, „Съюзът на Сирийските студенти в България” разпространи свое официално изявление по повод извършеното нападение от алжирски гражданин срещу студентката Виктория Христова. Декларацията остро осъжда извършеното деяние:

Сирийските студенти в България порицават и остро осъждат подобни престъпни деяния, които са в разрез с човешките и културните ценности и наблягат на важността да се уважават законите на страната, на която те са гости. Ние порицаваме и осъждаме подобни престъпни деяния, независимо от националната принадлежност на нейните извършители. И ние, като сирийски студенти, които учат в България, засвидетелстваме уважението си към законите на нашата втора родина България, от която черпим знания и се отнасяме към културата й с любов.

Недвусмислено се заявява и:

Също така ние се борим срещу тероризма в скъпата ни страна, рамо до рамо със сирийската армия, тъй като сме против всякаква престъпна или терористична проява, в която и да е точка по света и ще осъдим строго всяко неморално деяние, което е извън законите и реда във втората ни родина България - страна, изпълнена с обич и мир.

И нека Господ да закриля Сирия и България и да пази двата народа от зло!




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706192
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031