Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2013 20:11 - Сензационно разкритие край Лиляче и Габаре, Врачанско
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 936 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Сензационно разкритие край Лиляче и Габаре, Врачанско
 
 Неделя, 03 Ноември 2013 04:35  инж. Марияна Миранджева

http://forumat-bg.com/civilization/2744-senzatzionno-razkritie-krai-lilyache-i-gabare-vrachansko


Амазонките са живели в
България, а Потопът, описан в Библията е истина
България - люлка на древна цивилизация
Може би територията на България е част от легендарната Атлантида

20.10. 2013 година. Група фенове на Сайта Панорамио - любители фотографи, решихме да се разходим из Врачанския край. Групата се състоеше от моя милост - пътен инженер, архитектурен техник - проектирал улици и къщи, ландшафтен архитект, конструктор на подземни съоръжения и юрист. Три жени и един мъж.
Основна цел - посещение на малко известното място Божият Мост край село Лиляче, Врачанско.
Отправната точка - София, тръгване 9,00. Пътят минава през Враца и по-точно край Враца - посока Оряхово. След това на първата отбивка извън града - в ляво, към Чирен. Някъде по средата на трасето на един десен завой има много малка табелка "Божия мост".
Отклоняваме се срещу нея по бетонов път и така все направо, докато се стигне до един паркинг и бетоновият път свърши. После започва земен път. Той стига до крепостта, а от нейната лява страна се намира пътеката, по която се слиза до Божия мост.
Това чудо на природата представлява два моста-пещера. От горната си страна са абсолютно равни като платно на път. Под тях минава Лилячка река.
Формите, които са изваяни са невероятни. Височината на моста е към 50 метра. От гледана точка на инженер, бих казала, че има една плоча дебела около метър и устои с яки фундаменти в реката. Само че от камък, изваяни от водата. Всъщност вторият мост на запад е сводов. А дали е така?
Когато се прибрах в къщи и разгледах снимките, видях надпис. След надписа - вляво от него, забелязах една женска глава в анфас, с дълга къдрава коса. Още по в ляво, се вижда жена с дълга къдрава коса на кон с дете на ръце, обгърнало шията й. В краката на коня има крепост и над крепостта къщи. Над всичко това има ниши, в които има остатъци от орнаменти.
Другото, също интересно, откритие е на снимка на тавана на пещерата. Вижда се един релефен кръг, разделен на две. В лявата страна е женското начало - вагина. В дясната страна има сцена на раждане. Жена седи разкрачена, друга акушира като полива с вода излизащото бебе - съдът е като костилка на маслина - издължен, с елиптична форма. Две други жени стоят зад акушерката и наблюдават раждането. От лявата страна има изобразен пръст на ръка - показалеца.
Моето тълкуване на двете сцени. Храмът е дело на Амазонки - женско Царство. Амазонките са тачели показалеца, раждането и вагината.
В дясно на тази сцена има друга сцена - амазонка изнасилва мъж. Един мъж лежи с ръце вдигнати над главата – вързани, краката също са вързани. Друга фигура, гола върху него - главата е нечетима, и трета фигура, женска, облечена - е наведена над задника на Амазонката.
В средата на пещерата има изваяни две глави, те гледат към отвор в стената - мини пещера, в която се влиза от към трона.
Тронът е разположен в източния вход на моста от посока север. Към него водят три високи над 50см стъпала, изсечени в скалата. Той представлява среден пръст, или пенис. Вероятно е бил обкован със злато. Предната му страна е гладко шлифована скала.
На същия вход на моста от изток, само че посока юг, върху устоя има изваяни жени на коне.
Порових се в Интернет за Амазонките и прочетох, че в Омировата Илиада, царицата на Амазонките се е наричала Пентисилея. Тя е убита от Ахил при обсадата на Троя. Надписът на стената на тракийски /източната част на моста/ беше Пант или Пент. Храм на Пентисилея, изграден от нейни последователки или дворец построен от Пентисилея. Въпрос? Пентисилея - Пент- Пенис. Амазонките са боготворели пениса. Храм на Пениса.
Има остатъци от някакви бои по стените.

От иманярски разказ зная следната история: Иманяри през последните години намерили 10 килограмов златен пенис в района, заключен между Роман, Каменно Поле, Вировско, Лиляче, Габаре и Карлуково. Той се намира в музей в Ню Йорк и е датиран от специалисти на 2000 години преди Христа. И разбира се не пише, че е от Района на България.
В резюме бих казала, че находката е уникална и потвърждава легендите за Амазонки край Дунава, запазени в разказите на местните жители.

След Пещерата в Лиляче продължихме към Габаре. Моята майка е от Габаре. Баба ми е разказвала, че местността Езерото над селото, под пътя за Драшан, е Оброчище. В миналото са клали животни за здраве. Принасяли са ги в жертва над жертвен камък.
Там има три пещери. Ние открихме една. Плитка. Всичко е здраво обрасло с храсти. Другите две не са достъпни от драки. Влизайки в нея установихме, че това е храм или гробница на хиляди години.
Невъзможно е да се образува пещера с такава форма. Стените бяха като иззидани с цепени плочи, но загладени от вода.
Пещерата е почти затрупана с пръст. Останала е колкото човешки бой. В нея са живели поколения кози и овце, а може и други същества - разкопки не са правени. Към нея води път, изсечен в скалите, също затрупан от едно място натам. Тази пещера не е проучена.
Моята теория. Този градеж е създаден от човек. Към тавана се скосява. Зидано е с цепени камъни от варовик и успоредно с това е затрупвано с пръст, за да се крепи сводът, като е трамбовано.
Другото предположение е, че камъните са слепвани със смола.
Когато е станал Потопът, описан в Библията, тези земи са били залети от водите на Черно море. Те са агресивни към варовиците и са ги разтворили, но водата се е оттекла, така че не е могла да консолидира целия градеж като скала.

Смятам, че и Лилячкият мост е истински мост, не пещера, построен от неизвестна цивилизация, може би Атлантите. На източната фасада на моста личи колона с уширение и плоча, която се опира на зъб на нея.
Вероятно същата съдба е имал и мостът, залят от морските води, като пещерата-гробница в Габаре. Консултирах се с археолог и той потвърди, че входът на пещерата е оформян от човешка ръка.
За мен Лилячкият мост е Мегалит, строен от гиганти, построили Стоунхендж, неизвестна древна цивилизация. Камъните са били издялкани и свързвани на глъб и зъб, лепени с някаква смола или свързани помежду си с метални шишове-дюбели.
Когато е станал Потопът, морето е загладило ръбовете на камъните. Амазонките са дошли по-късно и са направили свой храм.
Написаното по-горе може да е плод на фантазия, а може да е доловено от обиграното ми инженерно око. И ландшафтният архитект видя същото. Имам нестандартно мислене и желязна логика. Другото е въпрос на археологическо доказване със строги научни изследвания - въглероден анализ, анализ на боята върху храма, проучвания в стари летописи и датировки.

 

инж. Марияна Миранджева 23.10 2013Тагове:   Врачанско,   разкритие,


Гласувай:
2
01. bezistena - Природните феномени са изкуствени светилища,построени от Българските цивилизатори
06.11.2013 22:34
Не лека-полека,а със зашеметяващи темпове се разкрива величавата скрита история на Българите-Първосвещеният Божи народ и съзидатели и цивилизатори на целия свят и всички народи,Духовните водачи на човеците!
Абсолютна истина е констатацита на инж.Миранджева,
както е истина и изкуственият характер на огромен брой Български мегалитни гигантски светилищни съоръжения в България и по целия свят с колосални размери, дефинирани до сега от заговорниците срещу Българите и душманите ни като ПРИРОДНИ ФЕНОМЕНИ,за да не ги познаеме,че са наше бащино Божие наследство и за да не се познаеме,че сме потомци и народ на Бог Исус и притежаваме наследствени Божествени феноменни екстрасенсни характеристики!
Вече се познахме необратимо и вземаме завещаното ни бащино наследство,без да може някой да ни спре!
Същото твърдим и доказваме със конкретните по темата ни постинги за изкуствения инженерно-строи телен характер на емблематични „природни феномени“и същността им на мултифункционал ни светилищни съоръжения:
http://bezistena.blog.bg/history/2013/07/11/skritite-sykrovishta-na-bylgarite-po-sveta.1128660
http://bezistena.blog.bg/history/2013/10/09/namerenite-bylgarski-sykrovishta-na-ostrov-tasos.1189854 ,както и с фундаменталните ни статии ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога
Бъди благословена,Приятелко,Исус и Мария те обичат и бдят над тебе!
Нашият подарък за тебе е разшифроване на именната ти индикация и разкриване на Божественият ти генезис:
МАРИЯНА МИРАНДЖЕВА=Боги ня Мадара Мария и Ежуа-първосвещените езотерични титули на Мария Магдалена и Исус
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 11329559
Постинги: 14710
Коментари: 2337
Гласове: 9223
Архив
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031